• Els cristians de Bangladesh demanen l'alliberament del jesuïta Stan Swamy a l'Índia
  • Mor Mn. Walter Cifuentes, Administrador Parroquial de Sant Cristòfor de Lliça de Vall als 41 anys
  • Migra Studium crea un nou espai de trobada interreligiosa a Barcelona
  • Etiòpia: Corredor humanitari per Tigrai, encara que existeix el risc de "deportació massiva" de refugiats eritreus
  • El cimbori de la Parroquial de Tàrrega torna a lluir els seus careners vidriats verds i el penell restaurat
  • La Fundació Aspasim crea un videoclip col·lectiu en llengua de signes catalana
  • Esclavitud moderna: la crida del Papa a no romandre indiferent
  • La revista "La Civiltà Cattolica" commemora el seu 170è aniversari: sàvia veu cristiana i teològica al món
  • El Papa erigeix en persona jurídica canònica i vaticana la Xarxa Mundial de Pregària
  • El Papa: Inclusió i participació activa

Institucions catòliques desinverteixen de combustibles fòssils

Aquest dilluns 16 de novembre, 47 institucions religioses anuncien la seva desinversió de combustibles fòssils, la qual cosa suposa l'anunci conjunt més gran de la història de desinversió entre líders religiosos, de les quals 42 són catòliques i 5 són protestants i jueves.

Santa Seu, 16 novembre 20

El Moviment Catòlic Mundial pel Clima ha donat a conèixer, a través d'un comunicat, que aquest dilluns 16 de novembre, 47 institucions religioses anuncien la seva desinversió de combustibles fòssils, la qual cosa suposa l'anunci conjunt més gran de la història de desinversió entre líders religiosos, de les quals 42 són catòliques i 5 són protestants i jueves.

Entre les institucions catòliques, s'inclouen la Comissió de Conferències Episcopals de la Unió Europea, Càritas Àsia i l'Associació de Sacerdots Catòlics dels Estats Units.

Compromisos d'acord amb la guia del Vaticà sobre ecologia

El compromís que assumeixen aquestes institucions de desinvertir de combustibles fòssils, es llegeix en la nota, és el primer després de la publicació de la primera guia operativa del Vaticà sobre ecologia. Aquestes directrius, que van ser emeses conjuntament per tots els dicasteris del Vaticà, van animar als catòlics a evitar invertir en companyies que "danyin l'ecologia humana o social (per exemple, a través de l'avortament o el comerç d'armes), o l'ecologia ambiental (per exemple, a través de l'ús de combustibles fòssils)".

Fins a la data, un total de gairebé 400 institucions religioses han desinvertit de combustibles fòssils.

Un compromís que és part de la tradició de l'Església

Així mateix, el Moviment Catòlic Mundial pel Clima recorda que, aquest mes es compleixen cinquanta anys de les paraules del papa Pau VI, que va dir que "tot està relacionat [...] segons el desig amorós del Creador," i va advertir sobre el perill de "conduir a una veritable catàstrofe ecològica". Per la seva banda, el papa Francesc a Laudato si ', la seva encíclica de 2015, ens va recordar que "tot està connectat" a "una sola i complexa crisi socioambiental" i ha afegit que "no disposem encara de la cultura necessària per a enfrontar aquesta crisi".

Economia de Francesc, cap a una economia sostenible

A més, en el Comunicat es recorda que, el papa Francesc ha convocat una conferència anomenada "Economia de Francesc", que començarà el 19 de novembre, en la qual s'exploraran formes innovadores en què els catòlics estan desenvolupant una economia sostenible, comptant amb el lideratge dels joves en tots els flancs.

Pare Barrios: adoptar mesures concretes davant la crisi climàtica

Per la seva banda, el Pare Manuel Enrique Barrios Prieto, Secretari General de la COMECE, va afirmar: "La COMECE s'uneix al moviment catòlic de desinversió de combustibles fòssils. Animem a altres també a unir-se a nosaltres en l'adopció de mesures concretes per resoldre la crisi climàtica. Els compromisos de l'acord climàtic de París són importants, i l'acord Verd Europeu és una forma de fer-ho. La solució de la crisi climàtica protegeix a la família humana dels perills d'un món que s'està escalfant, i es necessiten mesures decisives ara més que mai".

Secretària Adjunta ONU: promoure inversions responsables

També, la Secretària General Adjunta de les Nacions Unides i Directora Executiva del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient, Inger Andersen va dir: "El poder econòmic de les religions, bolcat en inversions responsables i en l'economia verda, pot ser un important motor de canvi positiu, i una inspiració per a altres, per reconstruir de millor manera".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DE MOMENT LA MAJORIA DELS ACTES PRESENCIALS HAN QUEDAT SUSPESOS O AJORNATS.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.