Dijous, 4 de Juny de 2020
Sant Optat de Milevi, bisbe
  • Mossèn Robert Louan nomenat rector de la parròquia de Santa Maria de Butsènit
  • Iemen: Els donants internacionals prometen 1350 milions de dòlars per atendre la crisi humanitària
  • Un lloc web de les OMP per conèixer a Pauline Jaricot, inventora de "la primera xarxa social missionera"
  • Descendeix a Espanya el nombre de religiosos
  • Bisbe de Girona: Meditació des de l'experiència de la Covid-19
  • Papa Francesc: "Com Abraham, aprenguem a pregar amb fe"
  • Sant Vicenç de Sarrià celebra la festivitat del beat Pere Tarrés
  • L'Església Arxidiocesana de Barcelona celebra aquest 14 de juny la missa i processó de Corpus Christi a la catedral
  • El Papa: cap tolerància per al racisme, però no a la violència
  • El papa Francesc resarà pels sacerdots en una iniciativa d'oració al Sagrat Cor

CELAM i Religions per la pau: Proximitat als musulmans per la fi del Ramadà

El Consell Episcopal Llatinoamericà, com a membre de la presidència de l'organització ecumènica Religions per la pau ha participat en la trobada virtual que ha convocat els membres de diferents confessions religioses per expressar la seva salutació i proximitat amb la comunitat musulmana per la fi del mes del Ramadà.

Vatican News, 22 maig 20

"Continuar remant junts des de les seves pròpies espiritualitats" ha estat la invitació del Secretari general de Consell Episcopal Llatinoamericà i del Carib (CELAM) en la reunió virtual convocada per l'organització ecumènica Religions per la pau per manifestar afecte i proximitat a la comunitat musulmana pel final del mes del Ramadà i la festa de l'Eid al-Fitr o ruptura del dejuni. En la seva intervenció, monsenyor Juan Carlos Cárdenas ha destacat que l'experiència del dejuni i el confinament viscuts com un temps de gràcia en la intimitat de la família, permet una vivència més connectada amb el dolor que turmenta a tots, especialment, davant d'aquesta pandèmia de Covid- 19.

Uns 15 membres de les diferents confessions religioses reunides en Religions per la pau Amèrica Llatina i el Carib han pres la paraula per expressar la seva proximitat als musulmans de la regió, però també per conèixer les dificultats i desafiaments que presenta l'actual pandèmia per a la salut i les economies nacionals.

L'obertura de la trobada - informa una nota del Celam - estar a càrrec del copresident de Religions per la Pau Internacional i vice moderador del Consell Llatinoamericà i Caribeny de Líders Religiosos, Muhammad Yusuf Hallar, que ha explicat la importància d'aquesta festivitat sagrada i ha agraït la presència dels membres de la comissió presents. El líder religiós ha recordat que per als musulmans el mes del Ramadà és un mes de reflexió, tranquil·litat i en el qual es fa manifesta la compassió amb el món que pateix per dolors com la fam, l'exili, la mort i la guerra. "Aquest any - ha dit - el major patiment per a tots és l'expansió del coronavirus".

Precisament, aquesta preocupació va ser compartida pel cardenal Raymundo Damasceno Assis, Moderador del Consell Llatinoamericà i Caribeny de Líders Religiosos, que ha expressat la seva alegria en viure aquesta trobada malgrat el dolor que es viu al món sencer pels efectes de la COVID-19. És així com el purpurat brasiler ha estès la seva solidaritat i consol per aquells que han perdut algun familiar durant els últims mesos, com passa actualment en moltes famílies brasileres.

També la secretària general internacional de Religions per la pau, Azza Karam ha expressat el seu agraïment per la possibilitat de compartir aquest moment sagrat per a la comunitat musulmana i ha reiterat el seu suport perquè la veu de totes les confessions s'escolti en aquest moment en què el món requereix de solidaritat i unió per part dels que poden liderar a les seves comunitats de fe.

En aquest sentit, Religions per la pau, en el seu objectiu de promoure la cooperació en favor de la pau entre les religions del món, ha creat, a finals d'abril, un fons humanitari multireligiós per respondre a la COVID-19. Aquest fons s'ha dedicat a finançar projectes interreligiosos centrats en atendre necessitats humanitàries ocasionades per la pandèmia.

El mes del Ramadà dedicat al dejuni, l'oració i a la solidaritat va iniciar-se aquest any, el 24 d'abril passat i conclou el proper 23 de maig, a la tarda amb la Festa de l'Eid al-Fitr en la qual la comunitat musulmana en conjunt realitza diferents oracions i celebra un esmorzar que marca la fi del dejuni del mes més important per al món Islàmic. Certament, en aquesta ocasió, es veurà afectada per les mesures preses en tot el món per frenar la pandèmia de coronavirus.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.