Dissabte, 30 de Maig de 2020
Sant Ferran i santa Joana d'Arc, verge
  • XV Premi Memorial Joan Gomis: S'obre el període d'admissió d'obres i candidatures
  • Actualització de les mesures de prevenció davant l'entrada a la fase II del desconfinament al Bisbat de Girona
  • El P. Ramon Ribera-Mariné celebra el jubileu monàstic a Montserrat
  • Sant Pau VI a la Litúrgia de les Hores
  • Endesa reforça el servei elèctric de Montserrat amb un sistema de control remot
  • La basílica de la Nativitat de Betlem reobre les seves portes
  • La Pontifícia Universitat Antonianum té nou rector
  • La Catedral de Barcelona publica les homilies de Setmana Santa del cardenal Omella
  • Pérez Esquivel: Fem que sorgeixin rius subterranis de solidaritat
  • Els bisbes catalans parlen de la solemnitat de la Pentecosta i del Dia de l'Acció Catòlica i de l'Apostolat Seglar

La recollida de contenidors tèxtils, servei essencial per garantir la salubritat de l’espai públic

Durant l’estat d’alarma mantenim els serveis essencials de recollida selectiva de roba de segona mà dipositada als contenidors ubicats a via pública de les províncies de Barcelona i Tarragona. Formació i Treball és l’entitat que amb els seus contenidors Roba Amiga i Càritas té la cobertura més gran d’aquest servei a Catalunya. Es tracta d’una de les activitats clau que s’ha prioritzat per tal de garantir les bones condicions en els punts de recollida dels municipis, evitant que els contenidors quedin sobrepassats i les bosses de roba s’acumulin a l’exterior. En aquest sentit, l’activitat s’alinea amb els serveis que es consideren indispensables en aquest estat d’alarma: la salubritat dels espais públics.

Formació i Treball, 22 maig 20

A la província de Barcelona el volum de roba s’ha reduït un 42%. Des de l’inici de l’estat d’alarma fins a finals d’abril s'han recollit uns 216.019Kg, mentre que durant el mateix període de 2019 es van recollir 371.969Kg. El tancament de les parròquies, dels parcs públics i dels Punts Verds a Barcelona ciutat ha fet disminuir molt la recollida tèxtil. Per contra a la província de Tarragona la situació s’ha mantingut més estable, només amb una davallada del 12%. Des de l’estat d’alarma s'han recollit 122.412Kg i durant els mateixos dies del 2019 la xifra va ser de 138.758Kg.

La majoria dels consistoris amb contenidors a via pública han demanat continuar recollint aquesta fracció. Només tres ajuntaments de la província de Barcelona han fet bloquejar els contenidors. Des de mitjans de març s'està fent servei complet a les poblacions on tenim contenidors al carrer i s’hi passa tants cops a la setmana com sigui necessari amb l’objectiu d‘assegurar la qualitat del servei. Amb l’evolució de l’estat d’alarma i el pas a les fases de desconfinament s’ha anat adaptat el servei a les necessitats requerides en cada moment i s’han recuperat activitats que estaven suspeses temporalment.

Per garantir la seguretat del personal que gestiona l’activitat i reduir al màxim el contacte amb altres persones, es van suspendre temporalment els serveis a domicili, una activitat que s’ha començat a reactivar a mesura que anem avançant en les fases de desescalada. Al llarg d’aquest període d’estat d’alarma les planta de gestió de residu tèxtil a Sant Esteve Sesrovires i a Constantí han mantingut la seva activitat d’acord amb els decrets que ha establert el govern estatal. La funció principal de les plantes durant aquest període ha estat garantir l’espai d’emmagatzematge de la roba recollida als territoris on operem.

Les mesures de seguretat s’han implantat des del dia 16 de març, proveint d’equips de protecció a totes les persones treballadores i mantenint la distància de seguretat. L’activitat productiva de classificació només es va aturar durant l’etapa de confinament total, les setmanes del 30 març a l’11 d’abril.

Formació i Treball, a més de seguir treballant per la sostenibilitat mediambiental, s’ha mantingut compromesa amb la continuïtat dels llocs de feina, ja que la majoria de persones que desenvolupen aquesta activitat (així com la resta de serveis que desenvolupa la fundació) són persones en risc d’exclusió social que estan contractades a través d’un itinerari d’inserció sociolaboral a les empreses d’inserció del Grup.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.