Dijous, 4 de Juny de 2020
Sant Optat de Milevi, bisbe
  • Mossèn Robert Louan nomenat rector de la parròquia de Santa Maria de Butsènit
  • Iemen: Els donants internacionals prometen 1350 milions de dòlars per atendre la crisi humanitària
  • Un lloc web de les OMP per conèixer a Pauline Jaricot, inventora de "la primera xarxa social missionera"
  • Descendeix a Espanya el nombre de religiosos
  • Bisbe de Girona: Meditació des de l'experiència de la Covid-19
  • Papa Francesc: "Com Abraham, aprenguem a pregar amb fe"
  • Sant Vicenç de Sarrià celebra la festivitat del beat Pere Tarrés
  • L'Església Arxidiocesana de Barcelona celebra aquest 14 de juny la missa i processó de Corpus Christi a la catedral
  • El Papa: cap tolerància per al racisme, però no a la violència
  • El papa Francesc resarà pels sacerdots en una iniciativa d'oració al Sagrat Cor

Pilar Ribas: “La majoria de persones que han vingut a Càritas no saben si en acabar el confinament tindran feina”

Càritas no s’atura i des del minut zero ha treballat incansablement per ajudar durant la crisi sanitària del coronavirus. Els seus projectes i serveis han continuat perquè cap persona es quedi al marge en aquests temps incerts. L'Agència Cristiana de Notícies FLAMA.info ha volgut conèixer la situació i ha entrevistat a Pilar Ribas, coordinadora d’acció social de Càritas Diocesana de Tarragona. La seva tasca consisteix en coordinar el treball en equip amb tots els tècnics socials i analitzar les necessitats més punyents a les quals s’ha de donar resposta.

Meritxell Roselló per a Flama.info, 25 maig 20

-        Com s’han vist afectats els serveis d’atenció de Càritas durant la pandèmia del Coronavirus?

La major part de serveis de Càritas diocesana de Tarragona han continuat actius, encara que hem hagut d’adaptar el sistema de funcionament seguint els protocols sanitaris. Els tècnics contractats continuen la seva tasca tant telemàtica com presencial, quan així es requereix, per tal que les Càritas puguin continuar prestant tots els serveis. D’aquests els més significatius són:

-        El servei d’ACOLLIDA, les persones voluntàries ara treballen telefònicament, fent seguiment de persones que ja atenien  i donant suport als repartiment d’aliments.

-        A l’arxidiòcesi tenim actius 59 punts de SERVEIS DE DISTRIBUCIÓ D’ALIMENTS, encarregats d’entrega d’aliments i productes d’higiene. Les persones són ateses pels nostres voluntaris més joves (de menys de 70 anys), amb el suport de personal de protecció civil dels Ajuntaments i de tècnics socials. Un altre dels serveis són els MENJADORS SOCIALS, tant el de Reus com el de Tarragona, continuen actius. El PROJECTE FILIGRANA, d’entrega de roba, s’ha tancat. Només dóna suport en casos d’urgència, però han estat confeccionant mascaretes de roba, i també, des del projecte es coordina la furgoneta de Càritas per fer arribar el material necessari a tots els serveis. Pel que fa a projectes de GENT GRAN els hem adaptat al moment actual. Per una banda hem mantingut el projecte “Bon Dia”, de trucades telefòniques i s’ha adaptat el programa “Ara al Teu costat”, d’acompanyament domiciliari, un cop a la setmana, que s’ha transformat en un acompanyament telefònic o de videotrucada. Es manté actiu l’acompanyament als  PISOS SOCIALS. Disposem de pisos compartits per joves immigrants sense referent familiar i pisos familiars per a persones que es troben en un procés de recuperació socioeconòmica. Altres serveis actius són el SERVEI DE MIGRACIÓ, en què els professionals van continuar totes les acollides programades, assessorant les persones i ajudant-les  des del teletreball amb els tràmits. Un altre dels programes actius  és el d’ORIENTACIÓ I INSERCIÓ SOCIOLABORAL, en què els professionals realitzen un seguiment telefònic, cobrint ofertes laborals i sobretot, per cobrir places de residències a persones grans o malaltes. Finalment comentar que vam tancar tots els projectes FORMATIUS grupals, tant d’infants com d’adults, com de voluntariat, però en aquests moments hem reactivat els cursos d’adults, tant els d’alfabetització com els laborals, de manera telemàtica. També des de formació del voluntariat i a través de la Federació Catalana del Voluntariat Social s’estan tornant a oferir cursos, molt relacionats en aquests moments d’incertesa, per aprendre a gestionar les emocions i millorar la comunicació en el moment de la COVID-19.

En general totes les Càritas han rebut un augment considerable de persones i, fins i tot, en algunes ocasions s’han hagut de fer entregues diàries per cobrir les urgències. A causa del context actual hem hagut de comprar més aliments  i, en alguns casos, hem activat el programa de targetes de dèbit solidàries, perquè la família pugui anar a comprar. Respecte als projectes d’acompanyament telefònic diari s’han detectat situacions de necessitat com fer la compra, acompanyar els avis a cobrar la pensió a finals de mes, però també hem anat detectant situacions d’angoixa, depressió, maltractament...

-        Segons dades publicades per Càritas Diocesana de Tarragona més de 3.500 famílies han hagut de ser ateses per distribució d’aliments. El perfil social de famílies ha canviat abans d’aquesta crisi?

El perfil ha canviat. En aquests moments acudeixen a Càritas persones que abans treballaven i s'han quedat sense ocupació, perquè estaven fent treballs en economia submergida i amb el confinament van ser els primers a quedar-se sense feina, per tenir treballs estacionals, com és el cas de les persones que treballaven en l’hostaleria, que no han pogut incorporar-se a el mercat laboral per no existir en aquests moments activitat econòmica, o bé per haver-se produït un ERTE a la seva empresa i no haver cobrat encara el subsidi d'atur. La crisi també afecta famílies amb nens que no poden accedir als recursos educatius per la falta de mitjans tecnològics i connexió a les xarxes.

-        Quin és el perfil majoritari que atén actualment Càritas Diocesana de Tarragona?

En aquests moments estem atenent aquestes persones que us he indicat i a les persones que ja venien abans de la crisi, que eren famílies amb pocs ingressos, sense treball o amb treballs temporals, parcials o precaris. Moltes amb dificultats per a fer front a les despeses d’habitatge. En la majoria dels casos, la persona que ve a demanar ajuda és la dona, com a referent familiar i la meitat de les famílies ateses són famílies amb menors al seu càrrec. També havia augmentat la necessitat en persones grans, sobretot amb problemes de soledat i amb unes pensions molt minses. Quant a les nacionalitats, la meitat són persones immigrants, moltes d’elles es troben soles al nostre país, cosa que ha fet que aquesta situació els hagi afectat molt més. Estem detectant forces famílies que viuen en habitacions rellogades i, en aquests moments de confinament, només poden sortir de l’habitació per menjar i per la higiene personal. Ara que ja ens trobem en fase 1, també poden sortir a passejar una estona, però són situacions molt estressants.

-        Han hagut d’atendre moltes persones que han estat acomiadades de la feina?

La majoria de persones que han vingut a Càritas no saben si en acabar el confinament podran tornar a la feina. Les que treballaven en economia submergida van ser les que primer van notar els efectes de la crisi i les primeres en perdre el treball. A la majoria ja se’ls han acabat els pocs estalvis que tenien i ara es troben en una situació de greu necessitat. Les persones que treballaven en l’hostaleria i oci viuen amb incertesa el retorn al treball durant  aquest any, ja que les perspectives són desoladores. Les persones que han estat suspeses temporalment de feina i es troben en un ERTE tenen l’esperança de tornar a treballar, així com moltes persones que es dedicaven a la venda ambulant que també van suspendre la seva activitat.

-         Quines accions s’han dut a terme per atendre les persones acomiadades?

En aquests moments des de totes les Càritas parroquials de la diòcesi s’ha prioritzat l’ajuda amb productes de primera necessitat, que l’augment ja ha suposat triplicar els recursos que hi destinàvem. Les dificultats per les persones van augmentant a mesura que va transcorrent el temps de confinament, per no poder treballar i es preveu més greu encara, per quan acabi l’estat d’alarma i es retirin les normatives de protecció de l'Estat (desnonaments i talls de subministraments). Moltes persones quedaran totalment exposades i no comptarem amb els recursos que es necessitaran. Des de Càritas diocesana de Tarragona ja estem  preparant els serveis i organitzant els projectes per a proporcionar l’ajuda més eficient, perquè tot vagi tornant a la normalitat i s’activin els recursos de l’administració un altre cop. Preveiem que moltes de les persones que estem atenent no tindran accés a les ajudes oficials i quedaran desemparades si les entitats no els donem suport. Per això hem posat en marxa la campanya de donació #Caritasx3 ja que s'han triplicat les demandes. Es pot col·laborar a través de l'enllaç https://www.caritasdtarragona.cat/do

-        Durant la crisi pel Coronavirus Càritas ha engegat la campanya “Càritasx3”, ja que les demandes s’han triplicat. Quina ha estat la resposta de donacions durant aquest temps?

En aquests moment podem dir que la resposta ha estat bona. Han augmentat les persones que confien en la feina de Càritas i ens han volgut ajudar, fent donatius econòmics o en espècie. També, des del començament de la crisi s’han organitzat moltes iniciatives populars i la ciutadania s’ha bolcat a ajudar.  S’han organitzat campanyes de recollida de productes des de diferents empreses o associacions d’empresaris i d’entitats de la societat civil. També hem rebut aliments des de diferents supermercats i o productors locals que s’han solidaritzat amb les necessitats. El comerç de béns de primera necessitat i de proximitat també s’ha solidaritzat.

-        El nombre de voluntaris i voluntàries ha augmentat durant aquesta crisi?

Segons em comenta Goretti Cebrián, coordinadora de l’àrea de Formació i Voluntariat, hi ha hagut força persones que s’han ofert. I han augmentat els voluntaris en els projectes de gent gran o en els projectes específics. En els projectes de repartiment d’aliments han augmentat els oferiments i  la col·laboració puntual per a fer lots, descarregar aliments.... tant de les xarxes de suport municipal com de persones més joves d’instituts, esplais, parròquies, entre altres. L’augment al final no ha estat excessivament significatiu, doncs hi ha hagut força persones a les que no hem pogut acceptar per les mesures de seguretat o pels espais moltes vegades reduïts, dels què disposem.

-        Davant els pronòstics d’una recessió econòmica sense precedents, Càritas quin missatge vol transmetre a la societat i als governants?

Deixeu-me reproduir les paraules del director d’Acció Social de Càritas Espanyola, Francisco Lorenzo, doncs penso que reflecteixen el pensar i sentir de tot Càritas. La crisi actual té un impacte significatiu en totes les persones, però especialment rellevant en les persones en situació d’exclusió social. És un terratrèmol que ens està afectant a tots, però que té unes conseqüències molt especials per a les persones que més pateixen. Hem de ser capaços de treure’n diversos aprenentatges:

-        Un primer que té a veure amb l’enfortiment de les polítiques públiques. És l’administració l’única que pot garantir els drets humans bàsics fonamentals per totes les persones. Sense una administració pública, que proporcioni recursos bàsics, les  persones amb situació de risc es troben en una situació més vulnerable.

-        Un segon aprenentatge és la importància del rol de la comunitat, de les iniciatives individuals, però també i sobretot de la construcció de teixits humans que proporcionin afecte, relacions... en els que s’enforteixen les relacions de protecció. Sense la comunitat els més vulnerables són els que més perden.

-        És un moment crucial on les entitats socials –entre elles Càritas-, les persones que les formen estan demostrant la qualitat moral de la nostra societat. Desenvolupen un paper fonamental per a qui està en una situació de major risc. Animar a seguir la tasca a totes les entitats socials d’ajuda als més vulnerables, amb tot l’esforç i risc que ha suposat. Quan la crisi sanitària i social acabi o ja no aparegui als mitjans de comunicació, caldrà fer visible la realitat, doncs les persones vulnerables pagaran les conseqüències, no tant sols ara. El pols moral que siguem capaços de mantenir ens retratarà com a societat.

Aquests són els números de Càritas Diocesana de Tarragona per si es desitja col·laborar:

BBVA: ES78 0182 1238 6702 0028 7678

La Caixa: ES24 2100 0272 3902 0010 5916


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.