Dijous, 4 de Juny de 2020
Sant Optat de Milevi, bisbe
  • Mossèn Robert Louan nomenat rector de la parròquia de Santa Maria de Butsènit
  • Iemen: Els donants internacionals prometen 1350 milions de dòlars per atendre la crisi humanitària
  • Un lloc web de les OMP per conèixer a Pauline Jaricot, inventora de "la primera xarxa social missionera"
  • Descendeix a Espanya el nombre de religiosos
  • Bisbe de Girona: Meditació des de l'experiència de la Covid-19
  • Papa Francesc: "Com Abraham, aprenguem a pregar amb fe"
  • Sant Vicenç de Sarrià celebra la festivitat del beat Pere Tarrés
  • L'Església Arxidiocesana de Barcelona celebra aquest 14 de juny la missa i processó de Corpus Christi a la catedral
  • El Papa: cap tolerància per al racisme, però no a la violència
  • El papa Francesc resarà pels sacerdots en una iniciativa d'oració al Sagrat Cor

Els casos de coronavirus entre els indígenes de l'Amazones ascendeixen a 20.000

Després de sobrepassar els dos milions de casos i més de 141.000 morts fins al 18 de maig, l'Organització Panamericana de la Salut va ressaltar aquest dimarts 19 de maig la importància de protegir les persones més vulnerables de la regió, especialment les poblacions indígenes que habiten a la conca de l'Amazones.

ONU, 20 maig 20

Durant la roda de premsa setmanal sobre l'estat de la pandèmia de coronavirus a la regió, la directora general de l'Organització Panamericana de la Salut va mostrar la seva preocupació per la grandària, i especialment per l'impacte, de la pandèmia en els més pobres i en els grups més vulnerables de la regió com les poblacions indígenes, especialment en els grups que viuen a la conca de l'Amazones i que alberguen a més de 2400 territoris en vuit països.

"Aquests grups viuen tant en llogarets aïllats amb accés mínim a serveis sanitaris com en ciutats densament poblades com Manaus (a Brasil), Iquitos (a Perú) o Leticia (a Colòmbia)" ha detallat Carissa Etienne qui va confirmar que els casos de COVID-19 a la conca de l'Amazones ja ascendeixen a 20.000, "on la repercussió tendeix a ser el doble d'alta, en comparació amb altres estats en els mateixos països".

Etienne va destacar que de no actuar immediatament aquestes comunitats patiran un impacte desproporcionat i que per desaccelerar la propagació de la pandèmia i col·locar a la regió en el camí de la recuperació s'ha de protegir els grups vulnerables de la malaltia.

Poc abans, l'Agència de l'ONU per als Refugiats va cridar a les autoritats de tots els països d'Amèrica Llatina a oferir protecció a aquestes poblacions davant de l'avanç de la COVID-19 en els seus territoris. Dies enrere, aquesta petició va ser feta també per experts de l'ONU en drets humans.

Altres grups vulnerables especialment afectats

A part dels indígenes va assenyalar que altres grups en risc que requereixen polítiques específiques de protecció són els afrodescendents, els migrants i refugiats, les persones empresonades i les dones.

"Les dones en la nostra regió s'enfronten a disparitat d'ingressos, falta d'accés adequat a serveis sanitaris i sovint se les sotmet a violència de gènere. A més d'això, constitueixen el 70% de la força de treball sanitària a les Amèriques. Això vol dir que estan al front de batalla de la COVID-19 i es troben afectades desproporcionadament per aquesta", ha destacat.

Etienne va proposar tres vies per afrontar els problemes sanitaris, socials i econòmics dels grups vulnerables contra la COVID-19.

• Millorar l'accés a les mesures de salut púbiques eficaços i aplicar-les de forma agressiva, especialment en les àrees de major risc de transmissió.

• Tots els països han de reforçar les capacitats dels sistemes de salut per a servir de manera més eficient a les comunitats més vulnerables.

• Establir uns forts mecanismes de protecció econòmica i social per protegir les persones més vulnerables.

L'agència de l'ONU compta amb Estats Units com a aliat

Davant l'anunci de la possible retirada de fons de forma permanent a l'Organització Mundial de la Salut per part dels Estats Units i preguntada sobre com pot afectar la seva sucursal a Amèrica, Etienne va manifestar que espera seguir col·laborant amb el país nord-americà i la resta dels països aliats.

Al mateix temps va recordar que els Estats Units va ser membre fundador de l'Organització Panamericana de la Salut i que aproximadament el 60% dels fons de l'Organització provenen de la nació nord-americana. Aquests diners va permetre donar suport a una gran varietat de programes de vacunació, el treball conjunt per combatre malalties transmissibles com el VIH/SIDA, la tuberculosi i la malària o combatre epidèmies com la febre groga o ara la COVID-19.

"Aquesta col·laboració amb els Estats Units ha avançat amb el pas dels anys i anhelem continuar col·laborant en el futur", va explicar, afegint que la resposta a la malaltia a la regió s'ha caracteritzat per la rapidesa d'acció.

Continua la manca de dades a Nicaragua

El doctor Ciro Ugarte, director d'Emergències en Salut, va explicar que el Govern de Nicaragua va contactar amb l'OPS fa una setmana i va indicar que compliria amb les seves obligacions d'informar sobre la pandèmia a través del Reglament Sanitari Internacional, que permetria visites als centres de salut i que proporcionaria informació detallada sobre el nombre de casos i de morts confirmats i sospitosos.

"Fins al moment cap d'aquestes accions s'ha materialitzat, tot i les comandes reiterats de l'OPS", ha destacat.

Davant els informes no oficials d'increment de casos i de morts va indicar que "l'OPS ha renovat el seu compromís de donar suport al Govern de Nicaragua per reduir l'impacte sobre la població i també continuat reiterant les seves recomanacions per escrit i verbalment", va exposar.

"Si podem analitzar la situació dins de país podrem oferir una millor cooperació", ha afegit.

Brasil: No està provada l'eficàcia de la hidroxicloroquina

El doctor Marcos Espinal, director del departament de Malalties Transmissibles va destacar que avui en dia no hi ha cap prova que indiqui que sigui recomanable l'ús de la hidroxicloroquina o la cloroquina contra la COVID-19 com pretén receptar el Govern del Brasil.

Va destacar que encara estan pendents dels resultats dels assaigs clínics que suggereixen l'eficàcia d'aquestes dues medicines contra el coronavirus.

En la mateixa línia, el doctor Sylvain Aldighieri Comandant d’Incident, va explicar que la Ivermectina, un medicament antiparasitari autoritzat a Bolívia per combatre el coronavirus, no està recomanat com a "tractament de primera línia" per a la COVID-19.

Prevenció davant la temporada d'huracans

Preguntat sobre quines són les previsions davant l'inici de la temporada d'huracans a la regió o si pot donar-se un brot de la malaltia, el doctor Ugarte va indicar que és una època que pot provocar desafiaments addicionals, especialment als països del Carib.

L'expert va destacar la necessitat que els governs, les comunitats i la gent s'ajustin als seus plans a la situació actual i mantinguin les mesures de distància social.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.