Dissabte, 30 de Maig de 2020
Sant Ferran i santa Joana d'Arc, verge
  • XV Premi Memorial Joan Gomis: S'obre el període d'admissió d'obres i candidatures
  • Actualització de les mesures de prevenció davant l'entrada a la fase II del desconfinament al Bisbat de Girona
  • El P. Ramon Ribera-Mariné celebra el jubileu monàstic a Montserrat
  • Sant Pau VI a la Litúrgia de les Hores
  • Endesa reforça el servei elèctric de Montserrat amb un sistema de control remot
  • La basílica de la Nativitat de Betlem reobre les seves portes
  • La Pontifícia Universitat Antonianum té nou rector
  • La Catedral de Barcelona publica les homilies de Setmana Santa del cardenal Omella
  • Pérez Esquivel: Fem que sorgeixin rius subterranis de solidaritat
  • Els bisbes catalans parlen de la solemnitat de la Pentecosta i del Dia de l'Acció Catòlica i de l'Apostolat Seglar

La pregària per la Unitat dels Cristians prepara el camí per Pentecosta

La tradició de pregar per la Unitat dels Cristians a la Pentecosta adquireix un nou significat en aquests moments en què les reunions físiques per a la pregària s'han suspès en molts llocs, en un esforç per frenar la pandèmia de la COVID-19.

CME, 20 maig 20

La Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians, celebrada per uns al voltant de Pentecosta i per altres en el mes de gener, és una manifestació del compromís continu de treballar per la unitat visible dels cristians. Reuneix diferents tradicions cristianes de tot el món, obrint-nos els ulls, enfortint la nostra fe i reforçant la convicció de les nostres arrels cristianes comuns en un món dividit.

Pregar junts és una cosa per al que no cal que les persones es reuneixin físicament en un mateix lloc, com han assenyalat repetidament en les últimes setmanes els grups cristians, inclosos els organitzadors mundials de la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians: el Consell Mundial d'Esglésies (CME) i l'Església Catòlica Romana.

El Pontifici Consell per a la Promoció de la Unitat dels Cristians i el CME organitzen conjuntament la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians des de 1968. El tema d'aquest any, "Ens van tractar amb una sol·licitud poc comuna", està agafat dels Fets 28: 2, i es basa en la història de quan Pau va trobar refugi a l'illa de Malta després d'un naufragi. Els recursos per a la setmana han estat preparats per membres de diferents esglésies de Malta.

El secretari general interí del CME, Ioan Sauca, va afirmar que, al temps que persones de tot el món preguen a l'uníson i recorden l'hospitalitat rebuda per Sant Pau i aquells que van naufragar juntament amb ell, reflexionaran sobre el significat de l'amabilitat i l'hospitalitat amb els estrangers en aquest moment precís.

"Preguem per la Unitat dels Cristians en els nostres diversos llocs i tradicions, però també vam crear espai per a les preocupacions dels nostres germans i germanes d'altres contextos i els dons que ens aporten", va afegir. "Mantenir la distància física a hores d'ara pot convertir-se també en una expressió de bondat si així atenem a les necessitats dels més vulnerables entre nosaltres".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.