Dissabte, 30 de Maig de 2020
Sant Ferran i santa Joana d'Arc, verge
  • XV Premi Memorial Joan Gomis: S'obre el període d'admissió d'obres i candidatures
  • Actualització de les mesures de prevenció davant l'entrada a la fase II del desconfinament al Bisbat de Girona
  • El P. Ramon Ribera-Mariné celebra el jubileu monàstic a Montserrat
  • Sant Pau VI a la Litúrgia de les Hores
  • Endesa reforça el servei elèctric de Montserrat amb un sistema de control remot
  • La basílica de la Nativitat de Betlem reobre les seves portes
  • La Pontifícia Universitat Antonianum té nou rector
  • La Catedral de Barcelona publica les homilies de Setmana Santa del cardenal Omella
  • Pérez Esquivel: Fem que sorgeixin rius subterranis de solidaritat
  • Els bisbes catalans parlen de la solemnitat de la Pentecosta i del Dia de l'Acció Catòlica i de l'Apostolat Seglar

Els agents pastorals són un pont entre les persones necessitades a Colòmbia

L'Església Catòlica continua el seu compromís en acompanyar, donar suport, protegir i coordinar els esforços per garantir el mínim necessari que les comunitats necessiten en aquest període de pandèmia. Així, la diòcesi de Màlaga-Soatá, de Santander (Colòmbia) va informar sobre l'intercanvi amb els més vulnerables.

Fides, 20 maig 20

Tot el grup que treballa en el lideratge de la diòcesi ha organitzat iniciatives de caritat a la regió, com assistència alimentària, accés a la salut i recerca d'allotjament, que han alleujat particularment la situació de la població vulnerable i migrant; una altra de les seves contribucions és la promoció de processos integrals de desenvolupament humà i capacitació, principalment per a la població rural, a fi de generar economies sostenibles, autosuficients i de suport.

Responent a les necessitats que sorgeixen com a resultat de l'emergència de salut que enfronta el país a causa de la Covid-19, Mons. José Libardo Garcés Monsalve, els sacerdots i rectors d'aquesta circumscripció, amb l'objectiu de "que ningú passi gana a la diòcesi "han promogut campanyes d'alè i esperança, per tal de promoure la solidaritat i la generositat a nivell diocesà i per part de les parròquies. La col·lecció d'aliments i altres béns per a les necessitats bàsiques ha estat molt positiva, gràcies a la resposta de la comunitat i especialment dels comerciants, que més contribueixen a aquesta causa.

A la nota enviada a Fides, el sacerdot Luis Alfonso Hernández, observa: "ho fem perquè reconeixem que aquesta és la missió de l'Església, és la nostra missió, la nostra responsabilitat, perquè entenem que la caritat és el cor de l'Evangeli i sense ell no hi hauria sentit o raó de ser, el que fem és el que som".

Des que va començar la quarantena, s'han intensificat les accions de sensibilització i intercanvi, s'han enfortit les xarxes de comunicació perquè l'ajuda arribi a les persones que la necessiten, en particular els ancians, els malalts, les persones a la presó, les famílies més vulnerables, els migrants, la població rural dispersa i els aturats.

"Els agents de pastoral, especialment els del treball social són un pont entre les persones que necessiten accés a l'ajuda alimentària i nosaltres la canalitzem", diu el sacerdot Hernández. A més, la diòcesi va administrar, articular i coordinar les accions amb organitzacions com el Banc d'Aliments, per exemple, amb la de Bucaramanga, va aconseguir administrar 100 mercats que han estat de gran ajuda per a la població vulnerable.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.