Dissabte, 30 de Maig de 2020
Sant Ferran i santa Joana d'Arc, verge
  • XV Premi Memorial Joan Gomis: S'obre el període d'admissió d'obres i candidatures
  • Actualització de les mesures de prevenció davant l'entrada a la fase II del desconfinament al Bisbat de Girona
  • El P. Ramon Ribera-Mariné celebra el jubileu monàstic a Montserrat
  • Sant Pau VI a la Litúrgia de les Hores
  • Endesa reforça el servei elèctric de Montserrat amb un sistema de control remot
  • La basílica de la Nativitat de Betlem reobre les seves portes
  • La Pontifícia Universitat Antonianum té nou rector
  • La Catedral de Barcelona publica les homilies de Setmana Santa del cardenal Omella
  • Pérez Esquivel: Fem que sorgeixin rius subterranis de solidaritat
  • Els bisbes catalans parlen de la solemnitat de la Pentecosta i del Dia de l'Acció Catòlica i de l'Apostolat Seglar

Catequesi del Papa: L'oració obre la porta a l'esperança

"Tots som portadors d'alegria". I "els homes i les dones que resen saben que l'esperança és més forta que el desànim. Creuen que l'amor és més poderós que la mort, i que segurament un dia triomfarà, tot i que els temps i les formes no el coneixem". Són alguns dels conceptes que el Sant Pare ha expressat aquest dimecres 20 de maig a la seva catequesi setmanal que ha ofert, en directe, des de la Biblioteca privada del Palau Apostòlic.

Vatican News, 20 maig 20

També aquest dimecres el papa Francesc ha celebrat la seva audiència general a la Biblioteca privada del Palau Apostòlic al costat dels prelats que han llegit la seva catequesi en diversos idiomes. En aquesta ocasió, prosseguint amb el cicle dedicat a l'oració, el Sant Pare s'ha referit al misteri de la creació.

Aquesta catequesi s’ha introduït amb la lectura d'alguns versicles del Salm 8 (4-5.10) que resa:

"Quan miro els teus cels, obra dels teus dits, la lluna i els estels que hi vas fixar, em pregunto: 'Què és l'home, perquè en ell pensis? Què és l'ésser humà [...] perquè el tinguis en compte? '. Oh Senyor, Senyor nostre, que n'és d’imponent el vostre nom per tota la terra! "

En començar la seva catequesi, parlant en italià, el Papa ha afirmat que "la primera pàgina de la Bíblia s'assembla a un gran himne d'acció de gràcies. La narració de la Creació és cantada rítmicament, on és contínuament reafirmada la bondat i la bellesa de tot el que existeix. Déu, amb la seva paraula, crida a la vida, i totes les coses accedeixen a l'existència. Amb la paraula, separa la llum de la foscor, alterna el dia i la nit, varia les estacions, obre una paleta de colors amb la varietat de plantes i animals".

"En aquest bosc desbordant que ràpidament derrota al caos, finalment apareix l'home. I aquesta aparició provoca un excés d'exaltació que amplifica la satisfacció i el goig: 'Déu va veure el que havia fet, i va veure que era molt bo' ".

Petitesa i sorprenent dignitat de l'ésser humà

El papa Francesc ha explicat que aquest misteri de la creació ens porta a la contemplació de Déu, el que ens mou a l'oració, tal com ho afirma el Salm 8, que expressa la seva grandesa i bellesa, davant la qual l'ésser humà percep la seva petitesa, però també el lloc especial que ocupa en ella; perquè, encara que per naturalesa sigui insignificant comparat amb la grandiositat de tota la creació, posseeix però una dignitat sorprenent, que sorgeix de la seva relació filial amb Déu.

"El que prega contempla el misteri de l'existència al seu voltant, veu el cel estrellat sobre ell - que l'astrofísica ens mostren avui dia en tota la seva immensitat - i es pregunta quin disseny d'amor hi ha d'haver darrere d'una obra tan poderosa"

La creació no és fruit d'una cega casualitat

Després de destacar que el relat de la creació parla de la bondat i la bellesa de tot el que el Senyor va fer amb el poder de la seva Paraula, Francesc va dir que no és fruit "d'una cega casualitat, sinó d'un pla amorós que Ell té per als seus fills". Per aquest motiu "quan l'home mira extasiat la creació, pren consciència que ell és l'única criatura capaç de reconèixer la bellesa que tanca l'obra divina i, davant tant esplendor, eleva al Creador la seva pregària d'agraïment i de lloança pel regal de l'existència".

En la pregària s'afirma un sentiment de misericòrdia

"Res existeix per casualitat: el secret de l'univers resideix en una mirada benèvola que algú creua en els nostres ulls", ha dit el Sant Pare. I ha recordat que el Salm afirma que "som poc menys que un Déu, que estem coronats de glòria i honor". D'aquí que "la relació amb Déu és la grandesa de l'home: la seva entronització".

"Per naturalesa som gairebé res, però per vocació som els fills del gran Rei".

La contemplació encén el do de l'oració

"Quan les tristeses i les amargors de la vida tracten de sufocar la nostra gratitud i lloança a Déu, la contemplació de les meravelles de la seva creació encén, de nou, el cor el do de l'oració, que és la força principal de l'esperança. I l'esperança és la que ens manifesta que la vida, encara amb les seves proves i dificultats, està plena d'una gràcia que la fa digna de ser viscuda, protegida i defensada ".

Salutacions del Papa

En francès

En vigílies de la festa de l'Ascensió del Senyor, Francesc ha convidat els fidels de parla francesa que li demanin que els ajudi a "redescobrir en la bellesa de la creació un reflex de la glòria i de l'esplendor de Déu".

En anglès

Als fidels de llengua anglesa connectats a través dels mitjans de comunicació, el Papa els ha dit: "Mentre ens preparem per celebrar l'Ascensió del Senyor, invoco sobre vosaltres i les vostres famílies la pau i l'alegria que vénen de Crist ressuscitat".

En alemany

En saludar cordialment els fidels de parla alemanya el Papa els ha recordat que "contemplant la meravella de la creació, reconeixem la grandesa del Creador i el seu amor infinit amb ell mira totes les coses creades". I els ha desitjat que "l'alegria per la natura i la lloança a Déu" els ajudin a trobar "la plenitud i la pau interior".

En espanyol

En saludar els fidels de llengua espanyola que han seguit aquesta catequesi a través dels mitjans de comunicació social el Papa, abans de beneir-los, els ha manifestat la seva esperança:

"Que Jesús ressuscitat, amb la força del seu Esperit Sant, ens faci portadors d'alegria, consolidi en nosaltres l'esperança i també la certesa que l'amor és més fort que la mort i que triomfa sempre".

En portuguès

Als estimats fidels de llengua portuguesa, el Sant Pare els ha desitjat "que la llum de Jesús ressuscitat resplendeixi sempre en els seus cors". I els ha suggerit que en aquest "Mes de Maria", tractin "de resar el Rosari cada dia, aprenent de Nostra Senyora a tenir una mirada contemplativa cap a tots els esdeveniments de la nostra vida".

En àrab

En la seva salutació als fidels de llengua àrab el Bisbe de Roma els ha recordat que "la pregària és el diàleg de l'home amb Déu". I que a través de l'oració lloem i agraïm al Senyor el seu amor per nosaltres i li confiem les nostres preocupacions i problemes. Per això cal tenir present el que llegim en el Llibre del Siràcides: "Considerin les generacions passades i reflexionin: qui ha confiat en el Senyor i s'ha vist decebut?".

En polonès

Francesc ha recordat que en aquests dies celebrem el centenari del naixement de Sant Joan Pau II en dirigir-se a tots els polonesos. I d'aquest "pastor de gran fe", que en les seves oracions estimava "encomanar a l'Església i tota la humanitat a Déu, ha recordat que en escollir el lema episcopal "Totus Tuus", també ha demostrat" que en temps difícils hem de recórrer a la mare de Déu, que pot ajudar-nos i intercedir per nosaltres ". I ha dit que "la seva vida, construïda sobre una profunda, intensa i confiada oració, sigui un exemple per als cristians d'avui".

Salutacions finals en italià

En les seves salutacions finals, i abans de resar el Parenostre i d'impartir la seva benedicció apostòlica, el papa Francesc en recordar la imminent festa de l'Ascensió del Senyor, ha exhortat a tots "a ser testimonis generosos de Crist Ressuscitat", sabent bé que Ell està sempre amb nosaltres i ens sosté al llarg del camí".

"Dirigeixo un pensament especial als joves, els ancians, els malalts i els nuvis. Jesucrist, en ascendir al cel, deixa un missatge i un programa per a tota l'Església: 'Aneu i ensenyeu a totes les nacions ... ensenyant-los a observar tot el que els he manat ". Que sigui el seu ideal i el seu compromís de donar a conèixer la paraula de salvació de Crist i donar testimoni d'ella en la vida diària. A tots els imparteixo la meva benedicció! ".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.