Dissabte, 30 de Maig de 2020
Sant Ferran i santa Joana d'Arc, verge
  • XV Premi Memorial Joan Gomis: S'obre el període d'admissió d'obres i candidatures
  • Actualització de les mesures de prevenció davant l'entrada a la fase II del desconfinament al Bisbat de Girona
  • El P. Ramon Ribera-Mariné celebra el jubileu monàstic a Montserrat
  • Sant Pau VI a la Litúrgia de les Hores
  • Endesa reforça el servei elèctric de Montserrat amb un sistema de control remot
  • La basílica de la Nativitat de Betlem reobre les seves portes
  • La Pontifícia Universitat Antonianum té nou rector
  • La Catedral de Barcelona publica les homilies de Setmana Santa del cardenal Omella
  • Pérez Esquivel: Fem que sorgeixin rius subterranis de solidaritat
  • Els bisbes catalans parlen de la solemnitat de la Pentecosta i del Dia de l'Acció Catòlica i de l'Apostolat Seglar

Tornen els fidels i els turistes a la Basílica de Sant Pere respectant les mesures de seguretat

Després de 71 dies de confinament tornen les confessions i les misses en les petites capelles en els altars laterals de la basílica de Sant Pere a Roma.

AICA, 20 maig 20

Es tracta d'un recomençar al temple més emblemàtic del cristianisme a Europa i amb això s'obren les portes de les esglésies de tot Itàlia per a la celebració de les misses amb fidels, després de les mesures més dures de confinament pel coronavirus i que van donar lloc a les innombrables transmissions en directe.

De moment, Francesc continuarà presidint les audiències generals i l'àngelus sense fidels i a porta tancada.

L'imperatiu del Papa en aquesta fase II és respectar les mesures de seguretat per protegir el poble de Déu. Així ho va remarcar un dia abans de la reobertura al Regina Coeli quan va recomanar als fidels que fossin escrupolosos: "Per favor, seguim endavant amb les normes i prescripcions que ens donen, per tal de salvaguardar la salut de tots i del poble".

Els sacerdots celebrants s'han d'atenir als protocols establerts per les autoritats italianes (govern) i els bisbes locals (CEI). Portar guants d'un sol ús i mascareta durant la missa, per exemple.

Durant les celebracions s'assegura el respecte de les distàncies i per entrar a la basílica cal portar mascaretes i desinfectar-se les mans, seguir la fila a distància al llarg del camí delimitat per les barreres i sota la columnata hi ha ratlles grogues a les llambordes que marquen la distància de dos metres de distància social mínima.

Els avisos recorden les regles per als visitants i a l'entrada es mesura la temperatura amb termògrafs. L'entrada al Museu és l'únic punt intern amb el termògraf. L'altre està fora, sota la columnata. Els visitants que no superen els 37 graus i mig, són dirigits als detectors de metalls.

En les misses en les petites capelles només es permet un màxim de 19 persones alhora, assegudes a distància per cada banc, màxim tres persones. Les confessions són possibles, ja que s'han aplicat proteccions de plexiglàs a la retina que separa el fidel del sacerdot.

La Plaça de Sant Pere està tancada al públic, excepte els passadissos delimitats per barres de metall per arribar fins a la basílica. Les Catacumbes sota de la basílica i la Cúpula de Miquel Àngel estan tancades a causa que els espais són massa estrets, els ascensors i les escales no permeten mantenir les distàncies.

El Museu del Tresor està obert juntament amb la botiga de records que representen, per ara, l'única font d'ingressos econòmics de la basílica de Sant Pere.

Un equip de sanejament està a punt per desinfectar els espais a la fi de cada celebració eucarística. No obstant això, els fidels i turistes ja no poden tocar el peu de l'estàtua de bronze de Sant Pere, a la qual, segons la tradició, se li demanava una gràcia. Això pel risc de nous contagis.

Abans de la reobertura, la Santa Seu també va desinfectar les quatre basíliques papals de Roma, Sant Pere de Vaticà, Santa Maria la Major, Sant Joan del Laterà i Sant Pau Extramurs.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.