Dissabte, 30 de Maig de 2020
Sant Ferran i santa Joana d'Arc, verge
  • XV Premi Memorial Joan Gomis: S'obre el període d'admissió d'obres i candidatures
  • Actualització de les mesures de prevenció davant l'entrada a la fase II del desconfinament al Bisbat de Girona
  • El P. Ramon Ribera-Mariné celebra el jubileu monàstic a Montserrat
  • Sant Pau VI a la Litúrgia de les Hores
  • Endesa reforça el servei elèctric de Montserrat amb un sistema de control remot
  • La basílica de la Nativitat de Betlem reobre les seves portes
  • La Pontifícia Universitat Antonianum té nou rector
  • La Catedral de Barcelona publica les homilies de Setmana Santa del cardenal Omella
  • Pérez Esquivel: Fem que sorgeixin rius subterranis de solidaritat
  • Els bisbes catalans parlen de la solemnitat de la Pentecosta i del Dia de l'Acció Catòlica i de l'Apostolat Seglar

Sense ancians no hi ha futur: No a una sanitat selectiva

Una crida urgent a rehumanitzar les nostres societats realitza la Comunitat de Sant'Egidio, que, manifestant el seu dolor i preocupació per l'elevat nombre de persones grans que han mort en aquests mesos, apel·la a tots ciutadans i institucions a "canviar radicalment de mentalitat" per impulsar noves iniciatives socials i sanitàries a favor de la població anciana.

Vatican News, 22 maig 20

Dolor i preocupació per l'elevat nombre de persones grans que han mort en aquests mesos manifesta la Comunitat de Sant'Egidio, que amb una crida difosa a nivell internacional demana rehumanitzar la societat i impulsar mesures sanitàries a favor de la població anciana.

Un perillós model de sanitat selectiva

Amb la constatació de la tendència que ha sorgit en molts països d'un "perillós model" que fomenta una "sanitat selectiva", els signants reafirmen amb força "els principis d'igualtat de tractament i de dret universal a l'assistència sanitària conquerits en els últims segles".

La sanitat selectiva, assenyalen, considera "residual" la vida de la gent gran, i així, "la seva major vulnerabilitat, la seva avançada edat i el fet que poden ser portadors d'altres patologies justificarien una forma ‘d’elecció' a favor dels més joves i dels més sans".

La idea de sacrificar vides en benefici d'altres

"Les dramàtiques" xifres de morts durant la pandèmia de la Covid-19 a les residències per a gent gran "fan estremir", es llegeix en l'escrit. S'està obrint pas la idea "que es poden sacrificar les seves vides en benefici d'altres".

El papa Francesc - recorden - el defineix com "cultura del rebuig": privar els ancians del dret a ser considerats persones relegant-los a ser només un número i, en alguns casos, ni tan sols això.

"Resignar-se a una solució d'aquest tipus és humana i jurídicament inacceptable. Ho és no només segons una visió religiosa de la vida sinó també segons la lògica dels drets humans i de la deontologia mèdica".

No hi ha "estat de necessitat" que legitimi la sanitat selectiva

És una "barbaritat", afirma amb força el comunicat, "la tesi que una menor esperança de vida comporta una reducció 'legal' de la valor d'aquesta vida. I "que això es produeixi a través d'una imposició (de l'Estat o de les autoritats sanitàries) aliena a la voluntat de la persona, representa un intolerable atropellament afegit dels drets de la persona".

Que es deslligui una "revolta moral"

L'aportació de la gent gran segueix sent objecte d'importants reflexions en totes les cultures i és "fonamental" en la trama social de la solidaritat entre generacions, afirma Sant'Egidio, que "amb l'esperança que es deslligui una revolta moral" que canviï la direcció en l'atenció sanitària a la gent gran, i perquè aquests, "sobretot els més vulnerables", mai siguin considerats un pes, o "encara pitjor, inútils", conviden a llegir i a signar la crida.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.