Dijous, 4 de Juny de 2020
Sant Optat de Milevi, bisbe
  • Mossèn Robert Louan nomenat rector de la parròquia de Santa Maria de Butsènit
  • Iemen: Els donants internacionals prometen 1350 milions de dòlars per atendre la crisi humanitària
  • Un lloc web de les OMP per conèixer a Pauline Jaricot, inventora de "la primera xarxa social missionera"
  • Descendeix a Espanya el nombre de religiosos
  • Bisbe de Girona: Meditació des de l'experiència de la Covid-19
  • Papa Francesc: "Com Abraham, aprenguem a pregar amb fe"
  • Sant Vicenç de Sarrià celebra la festivitat del beat Pere Tarrés
  • L'Església Arxidiocesana de Barcelona celebra aquest 14 de juny la missa i processó de Corpus Christi a la catedral
  • El Papa: cap tolerància per al racisme, però no a la violència
  • El papa Francesc resarà pels sacerdots en una iniciativa d'oració al Sagrat Cor

El coronavirus és el menor dels problemes a Veneçuela

"No teníem diners i la meva germana, malalta, va ser traslladada a un hospital públic on faltaven els recursos necessaris. La meva germana va morir sense tractament". És un dels testimonis que ens arriben des de Veneçuela. "Són situacions que ocorren tots els dies i no sabem el que realment està passant", denuncia Rafael Montenegro, Superior dels Salesians a Veneçuela.

Missions Salesianes, 20 maig 20

El país és avui un caos. Veneçuela s'enfronta a la major crisi d'escassetat de combustible de la seva història. "Ara mateix la gent ha d'esperar fins a tres dies seguits per comparar 20 o 30 litres de gasolina", diuen els missioners. Això no només és greu per a la mobilitat de les persones, sinó també per a l'enviament d'aliments i medicines.

"El país es troba paralitzat. Per aconseguir menjar cal fer llargues cues i és impossible guardar la distància social per evitar el contagi".

"Però també és difícil accedir a serveis bàsics com l'energia elèctrica, l'aigua potable i el gas domèstic", denuncien els missioners. "Per aconseguir menjar cal sortir al carrer i fer llargues cues durant hores", afegeixen. "La situació és tremendament complicada i no sabem el que pot arribar a ocórrer", segueixen.

"L'emergència sanitària de la COVID-19 no ha fet més que empitjorar una situació ja difícil en un país amb una realitat molt complicada. La població ja estava experimentant una greu escassetat d'aliments i els hospitals ja no tenen recursos", afegeix Montenegro.

Els missioners salesians segueixen al costat de la població i reparteixen menjar, aigua i productes d'higiene entre els més vulnerables, especialment entre els nens i nenes per evitar la seva desnutrició.

"En els menors de 5 anys la desnutrició pot causar greus problemes en el seu desenvolupament cognitiu".

Davant d'aquest panorama tan dramàtic, els missioners salesians s'han posat al costat de la població i estan oferint tot tipus de suport als nens, nenes i les seves famílies. Així, la Xarxa de Cases Don Bosco està oferint més de 700 àpats diaris. A més, les famílies més vulnerables estan rebent bosses de menjar no perible i kits d'higiene.

"La situació és molt complicada, però més per als nens, nenes i adolescents. Molts estan patint desnutrició i no tindran un desenvolupament cognitiu òptim", explica Leonardo Rodríguez, director de la Xarxa de Cases Don Bosco. La Xarxa està intentant garantir la seguretat alimentària i l'accés a l'aigua i la higiene dels menors més vulnerables.

"Les dificultats de la població per accedir a serveis bàsics més la por al contagi està portant a la població a la desesperació", afegeix Rodríguez. "Això va fer que hi hagi una nova onada migratòria. Una vegada que els països veïns aixequin les quarantenes moltes persones tornaran a intentar sortir de Veneçuela".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.