Dissabte, 30 de Maig de 2020
Sant Ferran i santa Joana d'Arc, verge
  • XV Premi Memorial Joan Gomis: S'obre el període d'admissió d'obres i candidatures
  • Actualització de les mesures de prevenció davant l'entrada a la fase II del desconfinament al Bisbat de Girona
  • El P. Ramon Ribera-Mariné celebra el jubileu monàstic a Montserrat
  • Sant Pau VI a la Litúrgia de les Hores
  • Endesa reforça el servei elèctric de Montserrat amb un sistema de control remot
  • La basílica de la Nativitat de Betlem reobre les seves portes
  • La Pontifícia Universitat Antonianum té nou rector
  • La Catedral de Barcelona publica les homilies de Setmana Santa del cardenal Omella
  • Pérez Esquivel: Fem que sorgeixin rius subterranis de solidaritat
  • Els bisbes catalans parlen de la solemnitat de la Pentecosta i del Dia de l'Acció Catòlica i de l'Apostolat Seglar

La manca d'unitat mundial en la resposta al coronavirus, una estratègia per al fracàs

Els països han ignorat les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i com a resultat la COVID-19 s'ha estès per tot el món i ara s'intensifica al Sud Global, on el seu impacte pot ser encara més devastador, va advertir el secretari general de l'ONU aquest dilluns 18 de maig.

ONU, 19 maig 20

Durant la inauguració de l'anual Assemblea Mundial de la Salut, en la qual participen els 194 estats membres de l'Organització, António Guterres va recalcar que es necessita d'un esforç massiu i combinat de tots els països per fer front a la pandèmia de coronavirus que ha "posat de genolls" al món malgrat els avenços científics i tecnològics de les últimes dècades.

"Hem vist una mica de solidaritat, però molt poca unitat, en la nostra resposta a la COVID-19. Els països han seguit diferents i fins i tot estratègies contradictòries, i per això estem tots pagant el preu", va afirmar el secretari general.

António Guterres va reiterar la seva crida perquè més nacions abordin l'impacte de la pandèmia en la salut, així com les seves conseqüències econòmiques i socials. "A menys que controlem la propagació de virus, l'economia mai es recuperarà", va explicar.

També va recordar que es necessita suport que mantingui a les llars a flotació i a les empreses solvents amb un èmfasi en els més vulnerables com les dones, la gent gran, els infants i aquells que guanyen poc.

"Si bé els països desenvolupats poden fer això per si mateixos, hem d'augmentar enormement els recursos disponibles per al món en desenvolupament", va dir.

El secretari general va dir que "tots estem pagant un preu molt alt i va reiterar la seva comanda al grup de nacions del G20 perquè consideri llançar un paquet d'estímul equivalent a un percentatge de dos dígits del PIB mundial.

Suport a l'Organització Mundial de la Salut

"L'Organització Mundial de la Salut és irreemplaçable i necessita més recursos, particularment per donar suport als països en desenvolupament, el que ha de ser ara la nostra major preocupació", va afirmar Guterres.

El secretari general va dir que protegir els més vulnerables no és una qüestió de caritat o generositat sinó d'interès propi.

"El Nord Global no pot derrotar la COVID-19 al menys que el Sud Global el derroti al mateix temps", va explicar.

En reconèixer les crides d'alguns països per investigar com la nova amenaça de coronavirus es va propagar tan ràpidament, el cap de l'ONU va insistir que era massa aviat per fer-ho.

La major part de la població segueix sent susceptible al virus

Fins a la data, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha reportat més de 4,5 milions de casos d'infecció per COVID-19 i més de 300.000 vides perdudes.

"La infecció s'ha mogut com un incendi forestal", va continuar el director de l’OMS, Tedros Adhanom Gebreyesus abans d'advertir que els primers estudis d'anàlisi de sang han indicat consistentment que només entre una i dues persones de cada 10, semblaven haver entrat en contacte amb la malaltia, desencadenant una reacció immune mostrada per l'existència d'anticossos.

"Fins i tot en les regions més afectades, la proporció de la població amb els anticossos reveladors no és més del 20%, i en la majoria dels llocs, menys del 10%", va dir Tedros. "En altres paraules, la majoria de la població mundial segueix sent susceptible a aquest virus".

Cap país s'ha lliurat d’enfrontar-se a la infecció, ha afegit, abans d'assenyalar que mentre alguns encara estan "preparant-se per al pitjor", altres han començat a alleujar les mesures de bloqueig.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.