Dissabte, 30 de Maig de 2020
Sant Ferran i santa Joana d'Arc, verge
  • XV Premi Memorial Joan Gomis: S'obre el període d'admissió d'obres i candidatures
  • Actualització de les mesures de prevenció davant l'entrada a la fase II del desconfinament al Bisbat de Girona
  • El P. Ramon Ribera-Mariné celebra el jubileu monàstic a Montserrat
  • Sant Pau VI a la Litúrgia de les Hores
  • Endesa reforça el servei elèctric de Montserrat amb un sistema de control remot
  • La basílica de la Nativitat de Betlem reobre les seves portes
  • La Pontifícia Universitat Antonianum té nou rector
  • La Catedral de Barcelona publica les homilies de Setmana Santa del cardenal Omella
  • Pérez Esquivel: Fem que sorgeixin rius subterranis de solidaritat
  • Els bisbes catalans parlen de la solemnitat de la Pentecosta i del Dia de l'Acció Catòlica i de l'Apostolat Seglar

Les "Germanes del Calvari" de Botswana en ajuda de la població: des de mascaretes fins a suport espiritual

"La pandèmia de COVID-19 ha causat un canvi dràstic en la vida de l'Església local a Botswana, però la majoria de les parròquies s'han adaptat al canvi cultural", afirmen les germanes de la congregació de Botswana "Germanes del Calvari", en la seva reflexió enviada a l'Agència Fides.

Fides, 19 maig 20

Durant cinc setmanes, el país ha estat tancat per evitar la propagació de la SARS-Cov.2, el virus que causa la malaltia COVID-19. En aquest moment, escriuen les religioses, "el poble de Déu ara ha entès el concepte de Família com a Església domèstica, el lloc inicial on els joves cristians batejats aprenen la seva fe. Déu és honrat a les famílies, la pregària és un fet normal i la virtut se segueix transmetent durant aquest període de prova. A poc a poc han comprès la possibilitat de la comunió espiritual quan les circumstàncies no permeten la celebració comunitària de la litúrgia. La celebració eucarística en línia del clergat local juga un paper important ja que els fidels reben el missatge de l'Evangeli cada dia, encara que no tots tenen les mateixes possibilitats de rebre'l", expliquen les religioses.

Pel que fa a la vida del seu orde, les "Germanes del Calvari" comenten que "el bloqueig ens va obligar a cancel·lar tots els plans programats per a l'abril i maig, inclosos els recessos i reunions anuals. Ens hem vist obligades a aturar les nostres activitats, com les visites a la presó i el tancament de guarderies i escoles infantils per complir amb les directives de govern".

Les germanes en les seves comunitats locals s'asseguren que els més necessitats rebin ajuda per cobrir les necessitats bàsiques. Les religioses que treballen com a treballadores socials participen en la distribució de cistelles d'aliments.

A més, produeixen incansablement mascaretes per ajudar a la societat a complir amb els estàndards de salut, mentre que a través dels mitjans de comunicació ofereixen suport psicològic per garantir l'estabilitat mental i enfortir la moral de les persones malgrat les restriccions socials.

A més de tot això, les germanes es dediquen a la cura de l'entorn. "La compassió per la creació i l'activitat manual crea tranquil·litat i elimina les preocupacions i l'ansietat que genera la pandèmia de Covid-19", conclouen.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.