Dissabte, 30 de Maig de 2020
Sant Ferran i santa Joana d'Arc, verge
  • XV Premi Memorial Joan Gomis: S'obre el període d'admissió d'obres i candidatures
  • Actualització de les mesures de prevenció davant l'entrada a la fase II del desconfinament al Bisbat de Girona
  • El P. Ramon Ribera-Mariné celebra el jubileu monàstic a Montserrat
  • Sant Pau VI a la Litúrgia de les Hores
  • Endesa reforça el servei elèctric de Montserrat amb un sistema de control remot
  • La basílica de la Nativitat de Betlem reobre les seves portes
  • La Pontifícia Universitat Antonianum té nou rector
  • La Catedral de Barcelona publica les homilies de Setmana Santa del cardenal Omella
  • Pérez Esquivel: Fem que sorgeixin rius subterranis de solidaritat
  • Els bisbes catalans parlen de la solemnitat de la Pentecosta i del Dia de l'Acció Catòlica i de l'Apostolat Seglar

Santa Seu: resposta global i transparència per assegurar assistència a tots

L'emergència internacional del coronavirus enfronta la humanitat a una situació sense precedents en la història. Ara més que mai és necessari que la interdependència entre les nacions i la salut es considerin un bé primordial que ha de protegir-se mitjançant una acció coordinada i solidària a nivell mundial.

Vatican News, 19 maig 20

Aquesta és la convicció expressada per l'Arquebisbe Ivan Jurkovi, representant permanent de la Santa Seu davant les Nacions Unides a Ginebra durant la 73a Assemblea Mundial de la Salut, l'òrgan rector de l'Organització Mundial de la Salut, la tasca de la qual aquest any, per primera vegada, es porta a terme per videoconferència.

El prelat recorda amb fermesa la repetida crida del Papa a no abandonar a les persones més vulnerables que viuen a la perifèria del món. L'actual pandèmia corre el risc d'agreujar les regions "ja afectades per situacions d'emergència", per la fam i la inestabilitat. Jurkovi? destaca la contribució de l'Església a aquesta "resposta mundial" necessària per fer front a la pandèmia: els 5.000 hospitals catòlics i els més de 16.000 dispensaris pertanyents a l'Església Catòlica que ofereixen incansablement "atenció sanitària a tots, garantint especialment als pobres i marginats l'accés a l'atenció mèdica i als medicaments". També es pensa en les "moltes ordes religioses, parròquies i sacerdots" que estan a l'avantguarda per combatre la pandèmia de Covid-19. A continuació, l'arquebisbe va assenyalar el compromís de la Santa Seu de contribuir a Fons d'Emergència de l'OMS "per al subministrament d'equip de protecció individual als treballadors sanitaris de primera línia".

La Santa Seu també expressa el seu reconeixement pel compromís de l'Organització Mundial de la Salut d'entaular un diàleg amb els dirigents religiosos a fi "d’assegurar que les celebracions i reunions es duguin a terme de conformitat amb les mesures sanitàries necessàries".

Suport ple a la crida del Secretari General de les Nacions Unides a un "immediat cessament de foc mundial en tots els racons de món" per facilitar l'accés a l'ajuda humanitària, amb especial atenció a les persones en situacions vulnerables. Referent a això, l'observador permanent de la Santa Seu assenyala la crida del papa Francesc perquè s'alleugin les sancions internacionals reduint, si no perdonant si més no, el deute públic, de manera que cada Estat pugui estar en condicions de fer front a l'emergència i assistir als seus ciutadans.

Fent-se sempre ressò de les paraules del Sant Pare, Monsenyor Jurkovi exhorta, finalment, a unir les capacitats científiques, perquè de forma transparent i desinteressada es puguin trobar les vacunes i els tractaments necessaris per curar els malalts en totes les parts del món.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.