Dijous, 4 de Juny de 2020
Sant Optat de Milevi, bisbe
  • Mossèn Robert Louan nomenat rector de la parròquia de Santa Maria de Butsènit
  • Iemen: Els donants internacionals prometen 1350 milions de dòlars per atendre la crisi humanitària
  • Un lloc web de les OMP per conèixer a Pauline Jaricot, inventora de "la primera xarxa social missionera"
  • Descendeix a Espanya el nombre de religiosos
  • Bisbe de Girona: Meditació des de l'experiència de la Covid-19
  • Papa Francesc: "Com Abraham, aprenguem a pregar amb fe"
  • Sant Vicenç de Sarrià celebra la festivitat del beat Pere Tarrés
  • L'Església Arxidiocesana de Barcelona celebra aquest 14 de juny la missa i processó de Corpus Christi a la catedral
  • El Papa: cap tolerància per al racisme, però no a la violència
  • El papa Francesc resarà pels sacerdots en una iniciativa d'oració al Sagrat Cor

Una guia d'estudi per dialogar sobre "Estimada Amazònia"

La Conferència dels bisbes dels Estats Units ha posat a disposició la Guia d'estudis sobre temes seleccionats, amb l'objectiu d'ajudar a individus i grups petits a explorar i dialogar sobre l'exhortació apostòlica.

Vatican News, 19 maig 20

La carta encíclica Laudato Si 'del papa Francesc va ser publicada al juny de 2015. El títol està pres de la primera línia de l'encíclica, “Laudato Si, mi Signore” o "Lloat sigueu, Senyor meu", les paraules de sant Francesc d’Assís en un bell càntic que ens recorda que la nostra casa comuna és com una germana amb qui compartim la nostra vida i com una mare bella que ens acull entre els seus braços. El papa Francesc dirigeix ??Laudato Si 'a "cada persona que habita aquest planeta", ja que tots compartim una casa comuna: la terra.

La guia de reflexió

La guia de reflexió, per al seu ús amb l'exhortació apostòlica "Estimada Amazònia" del papa Francesc, pot ajudar a individus i grups petits a explorar i dialogar sobre aspectes d'aquest important document relacionat amb escoltar "el clam dels pobres ...", els drets de les persones indígenes, la solidaritat i l'acció per a tenir cura de la creació de Déu. No cobreix tots els temes de l'exhortació apostòlica. Aquesta guia inclou una plantilla per a la conversa de grups petits. També inclou preguntes per a la reflexió individual o en grups petits sobre temes particulars del document.

La guia planteja un camí pedagògic per al coneixement de l'Exhortació Apostòlica i d'altres documents afins, com el document sobre el racisme i l'experiència dels nadius americans i el fullet Informació bàsica sobre l'anomenat a tenir cura de la creació de Déu.

El document convida a la reflexió mitjançant preguntes sobre temes fonamentals com l'escolta del clam dels pobres, els drets dels pobles originaris, la solidaritat i no a la marginació, entre d'altres.

El camí recorregut en la defensa de la casa comuna

La guia promou l'acció compromesa des de la fe dels individus i dels grups de persones per a la cura de la casa de tots, per a la cura del nostre planeta.

Laudato Si ' és l'encíclica més recent centrada en la cura de la creació de Déu, però no va ser la primera. Laudato Si' es basa en una llarga història de doctrina de l'Església que emfasitza la necessitat de cuidar la nostra casa comuna. Per exemple, en Caritas in veritate, el papa Benet XVI reflexiona sobre el medi ambient com "un do de Déu per a tots, i el seu ús representa per a nosaltres una responsabilitat envers els pobres, les generacions futures i tota la humanitat".

De la mateixa manera, Sollicitudo Rei Socialis (1987) i Centesimus Annus (1991) de Sant Joan Pau II conviden a considerar les dimensions morals del desenvolupament i el seu impacte en la creació. "Una justa concepció del desenvolupament no pot prescindir d'aquestes consideracions -relatives a l'ús dels elements de la natura, a la renovabilitat dels recursos i a les conseqüències d'una industrialització desordenada", escriu el Sant Pare en Sollicitudo Rei Socialis (no. 34 ). A Centesimus Annus, reflexiona sobre l'amenaça del consumisme i el consum excessiu (no. 37).


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.