Dissabte, 30 de Maig de 2020
Sant Ferran i santa Joana d'Arc, verge
  • XV Premi Memorial Joan Gomis: S'obre el període d'admissió d'obres i candidatures
  • Actualització de les mesures de prevenció davant l'entrada a la fase II del desconfinament al Bisbat de Girona
  • El P. Ramon Ribera-Mariné celebra el jubileu monàstic a Montserrat
  • Sant Pau VI a la Litúrgia de les Hores
  • Endesa reforça el servei elèctric de Montserrat amb un sistema de control remot
  • La basílica de la Nativitat de Betlem reobre les seves portes
  • La Pontifícia Universitat Antonianum té nou rector
  • La Catedral de Barcelona publica les homilies de Setmana Santa del cardenal Omella
  • Pérez Esquivel: Fem que sorgeixin rius subterranis de solidaritat
  • Els bisbes catalans parlen de la solemnitat de la Pentecosta i del Dia de l'Acció Catòlica i de l'Apostolat Seglar

El Museu Diocesà d’Urgell s’afegeix a la celebració del Dia Internacional del Museus

El Museu Diocesà d’Urgell es va unir a la celebració del Dia Internacional dels Museus a través de l’activitat organitzada per la Generalitat de Catalunya, participant en una iniciativa digital de divulgació del patrimoni. Les portes dels museus estaven tancades, i amb tot, es van poder visitar de  manera virtual, amb el projecte “OBRIM FINESTRES” en el qual van participar 76 museus de Catalunya.

Bisbat d'Urgell, 19 maig 20

La peça triada per donar a conèixer han estat les lipsanoteques que es guarden al Museu des dels anys 60 del segle XX, quan en fer les obres de restauració de l’altar es van trobar a l’interior de l’altar romànic, aquests receptacles en els que s’hi dipositaven relíquies. La conservadora del Museu, Sra. Teresa Font, i la Sra. Carmen Ribó, fan una introducció a aquestes peces i al mateix recinte del Conjunt Catedralici. També es va fer difusió d’aquesta diada als mitjans del Bisbat d’Urgell, felicitant aquest dia tant simbòlic per la cultura.

El 18 de maig, la celebració del Dia Internacional dels Museus (DIM), el gran esdeveniment que organitza, des del 1977, el Comitè Internacional dels Museus (ICOM) es va fer en l’àmbit digital, majoritàriament, doncs estaven tancats al públic a causa de les mesures empreses arran de la pandèmia mundial de la COVID-19. Aquest és un dia en el què els museus són els protagonistes i obren les seves portes per oferir una atractiva oferta d'activitats i per sensibilitzar als seus visitants i a la població de la seva importància en el desenvolupament de la societat.

Des de la Generalitat de Catalunya es va donar suport a la celebració del DIM 2020, impulsant la realització d’unes iniciatives conjuntes pels museus catalans, en coordinació i amb la col·laboració d’ICOM Espanya i de la resta de les administracions titulars amb responsabilitat en la gestió de museus, i donar visibilitat a la institució museística i tota la feina que estan realitzant durant el confinament i sempre, per mantenir el contacte amb la ciutadania. El lema del DIM 2020 ha estat “Museus per la igualtat: diversitat i inclusió”, un punt de trobada per celebrar la diversitat de perspectives que conformen les comunitats i el personal dels museus.

Les portes dels museus estan tancades, però OBRIM FINESTRES, digitals, perquè puguis continuar gaudint del patrimoni museístic de Catalunya a través de la pantalla del teu ordinador o dispositiu mòbil. Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.