Dissabte, 30 de Maig de 2020
Sant Ferran i santa Joana d'Arc, verge
  • XV Premi Memorial Joan Gomis: S'obre el període d'admissió d'obres i candidatures
  • Actualització de les mesures de prevenció davant l'entrada a la fase II del desconfinament al Bisbat de Girona
  • El P. Ramon Ribera-Mariné celebra el jubileu monàstic a Montserrat
  • Sant Pau VI a la Litúrgia de les Hores
  • Endesa reforça el servei elèctric de Montserrat amb un sistema de control remot
  • La basílica de la Nativitat de Betlem reobre les seves portes
  • La Pontifícia Universitat Antonianum té nou rector
  • La Catedral de Barcelona publica les homilies de Setmana Santa del cardenal Omella
  • Pérez Esquivel: Fem que sorgeixin rius subterranis de solidaritat
  • Els bisbes catalans parlen de la solemnitat de la Pentecosta i del Dia de l'Acció Catòlica i de l'Apostolat Seglar

El papa Francesc celebra la inauguració de l'Institut de Cultura Sant Joan Pau II, a l’Angelicum de Roma

El papa Francesc va expressar la seva estima per la inauguració, a la Universitat Pontifícia Sant Tomàs d'Aquino (Angelicum) de l'Institut de Cultura Sant Joan Pau, "el dia del centenari del naixement de sant Joan Pau II, l'alumne més il·lustre d'aquesta Universitat", escriu el pontífex en una missiva dirigida al rector, pare Micha Paluch OP.

AICA, 19 maig 20

"Desitjo expressar la meva estima per aquesta iniciativa i enviar una cordial salutació a tota la comunitat acadèmica i a tots els que s'han reunit per aquest acte, en particular als representants de les dues fundacions poloneses, Futura Iuventa i Sant Nicholas, que sostenen el nou Institut", escriu el Papa a la carta publicada aquest dilluns 18 de maig.

La seva finalitat principal és reflexionar sobre la cultura contemporània. Per això, els promotors volen valer-se de la col·laboració dels més eminents filòsofs, teòlegs i homes i dones de la cultura, en la seva més àmplia expressió. I sant Joan Pau II és tant l'inspirador com el primer i més important artífex d'aquesta obra, amb el ric i multiforme patrimoni que ha deixat i, abans encara, amb l'exemple del seu esperit obert i contemplatiu, apassionat per Déu i pel home, per la creació, la història i l'art.

El papa Francesc va assenyalar que "les diverses experiències de la seva vida, entre els quals especialment els drames d'una època i els seus patiments personals, interpretats a la llum de l'Esperit, el van portar a desenvolupar amb singular profunditat la seva reflexió sobre l'home i les seves arrels culturals, com referència indispensable per a tota proclamació de l'Evangeli".

Recordant la primera encíclica de sant Joan Pau II, Redemtoris hominis, cita: "Ens acostem igualment a totes les cultures, a totes les concepcions ideològiques, a tots els homes de bona voluntat. Ens aproximem amb aquella estima, respecte i discerniment que, des dels temps dels apòstols, distingia l'actitud missionera i del missioner. Només cal recordar a Sant Pau i, per exemple, el seu discurs a l'Areòpag d'Atenes. L'actitud missionera comença sempre amb un sentiment de profunda estima enfront del que «a l’home havia », de manera que ell mateix, en l'íntim del seu esperit, ha elaborat respecte als problemes més profunds i importants; es tracta de respecte per tot el que en ell ha obrat l'esperit, que «bufa on vol».

"Necessitem mantenir aquesta actitud viva -escriu Francesc- si volem ser una Església en sortida, una Església que no en té prou amb conservar i administrar el que existeix, sinó que vol ser fidel a la seva missió".

"Me n’alegra molt que aquesta iniciativa tingui lloc a la Universitat de Sant Tomàs d'Aquino. L’Angelicum alberga de fet una comunitat acadèmic formada per professors i estudiants de tot el món i és un lloc adequat per interpretar els importants reptes de les cultures actuals. La tradició de l'Orde Dominica, amb el seu important paper en la reflexió racional sobre la fe i els seus continguts, articulada de manera magistral pel Doctor Angèlic, no pot sinó afavorir aquest projecte, perquè es caracteritzi per la valentia de la veritat, la llibertat d'esperit i l'honestedat intel·lectual. "

"Amb aquests desitjos, -conclou el Papa la seva misiva- li renovo el meu suport i la meva gratitud, estimat Germà, a l'igual que a tots els que han donat vida al nou Institut. Als professors, estudiants i personal els desitjos bona feina i els envio de tot cor la benedicció apostòlica".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.