Dissabte, 30 de Maig de 2020
Sant Ferran i santa Joana d'Arc, verge
  • XV Premi Memorial Joan Gomis: S'obre el període d'admissió d'obres i candidatures
  • Actualització de les mesures de prevenció davant l'entrada a la fase II del desconfinament al Bisbat de Girona
  • El P. Ramon Ribera-Mariné celebra el jubileu monàstic a Montserrat
  • Sant Pau VI a la Litúrgia de les Hores
  • Endesa reforça el servei elèctric de Montserrat amb un sistema de control remot
  • La basílica de la Nativitat de Betlem reobre les seves portes
  • La Pontifícia Universitat Antonianum té nou rector
  • La Catedral de Barcelona publica les homilies de Setmana Santa del cardenal Omella
  • Pérez Esquivel: Fem que sorgeixin rius subterranis de solidaritat
  • Els bisbes catalans parlen de la solemnitat de la Pentecosta i del Dia de l'Acció Catòlica i de l'Apostolat Seglar

El papa Francesc als joves polonesos: "Que Joan Pau II els inspiri a caminar amb Jesús"

«Espero que les celebracions del centenari del naixement de Sant Joan Pau II inspirin en vosaltres el desig de caminar amb valentia amb Jesús, que és "el Senyor del risc", és el Senyor del sempre "més enllà"», diu Francesc en el seu videomissatge subratllant el molt que estimava a la joventut el Papa polonès i recordant la Jornada Mundial de la Joventut a Cracòvia, 2016.

Vatican News, 19 maig 20

Es compleixen 100 anys del naixement de Sant Joan Pau II, el 18 de maig de 1920; un Pontífex que va marcar la història de l'Església i de la humanitat.

Per celebrar aquest memorable aniversari, el papa Francesc ha enviat un vídeomissatge als joves de Polònia subratllant el molt que estimava a la joventut el Papa polonès i recordant la Jornada Mundial de la Joventut a Cracòvia, 2016.

A continuació compartim el missatge integral del papa Francesc:

«Sant Joan Pau II va ser un extraordinari regal de Déu a l'Església i a Polònia, la seva terra natal. El seu pelegrinatge terrenal, que va començar el 18 de maig de 1920 a Wadowice i va acabar fa 15 anys a Roma, va estar marcada per la passió per la vida i la fascinació pel misteri de Déu, el món i l'home.

El recordo com un gran de la misericòrdia: penso en l'encíclica Dives in Misericordia, la canonització de Santa Faustina i la institució del Diumenge de la Divina Misericòrdia. A la llum de l'amor misericordiós de Déu, va comprendre l'especificitat i la bellesa de la vocació de les dones i els homes; comprendre les necessitats dels infants, els joves i els adults, considerant també els condicionaments culturals i socials. Tothom podia experimentar-ho. Avui també vostès poden experimentar-lo, coneixent la seva vida i els seus ensenyaments, disponibles per a tots fins i tot gràcies a Internet.

L'amor i la cura de la família

Tots i cada un de vosaltres, benvolguts nois i noies, porten l'empremta de la seva família, amb les seves alegries i les seves penes. L'amor i la cura de la família és un tret característic de Joan Pau II. El seu ensenyament és un punt de referència segur per trobar solucions concretes a les dificultats i desafiaments de les famílies d'avui (cf. Missatge en el Covenio "Joan Pau II, el Papa de la Família", Roma 30 d'octubre del 2019).

Però els problemes personals i familiars no són un obstacle en el camí cap a la santedat i la felicitat. Tampoc ho eren per al jove Karol Wojty?a, que va patir la pèrdua de la seva mare, germà i pare quan era nen. Com a estudiant, va experimentar les atrocitats del nazisme, que li va prendre tants amics. Després de la guerra, com a sacerdot i bisbe va haver d'enfrontar-se al comunisme ateu.

Per comprendre'ns hem apropar-nos a Crist

Les dificultats, fins i tot les més dures, són una prova de maduresa i fe; una prova que només pot ser superada confiant en el poder de Crist que va morir i va ressuscitar. Joan Pau II ho ha recordat a tota l'Església des de la seva primera encíclica, Redemptor hominis, on diu: "L'home que vulgui comprendre’s a si mateix fins al final ... deu, amb la seva inquietud i incertesa i també amb la seva debilitat i pecaminositat , amb la seva vida i mort, acostar-se a Crist ". Ha de, per així dir-ho, entrar en Ell amb tot el seu ser "(n. 10).

Siguin valents com Jesús: el Senyor del risc

Estimats joves, això és el que desitjo per a cada un de vosaltres: entrar en Crist amb tota la seva vida. I espero que les celebracions del centenari del naixement de Sant Joan Pau II inspirin en vosaltres el desig de caminar amb valentia amb Jesús, que és "el Senyor del risc", és el Senyor de sempre "més enllà". [...] El Senyor, com a la Pentecosta, vol realitzar un dels majors miracles que podem experimentar: fer que les teves mans, les meves mans, les nostres mans esdevinguin signes de reconciliació, de comunió, de creació. Ell vol les teves mans - noi, noia - per seguir construint el món d'avui "(Discurs a la Vetlla de la JMJ, Cracòvia 30 de juliol de 2016).

Confio a tots a la intercessió de Sant Joan Pau II i els beneeixo amb tot el meu cor. I vostès, per favor, no s'oblidin de pregar per mi. Gràcies! ».


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.