Dijous, 4 de Juny de 2020
Sant Optat de Milevi, bisbe
  • Mossèn Robert Louan nomenat rector de la parròquia de Santa Maria de Butsènit
  • Iemen: Els donants internacionals prometen 1350 milions de dòlars per atendre la crisi humanitària
  • Un lloc web de les OMP per conèixer a Pauline Jaricot, inventora de "la primera xarxa social missionera"
  • Descendeix a Espanya el nombre de religiosos
  • Bisbe de Girona: Meditació des de l'experiència de la Covid-19
  • Papa Francesc: "Com Abraham, aprenguem a pregar amb fe"
  • Sant Vicenç de Sarrià celebra la festivitat del beat Pere Tarrés
  • L'Església Arxidiocesana de Barcelona celebra aquest 14 de juny la missa i processó de Corpus Christi a la catedral
  • El Papa: cap tolerància per al racisme, però no a la violència
  • El papa Francesc resarà pels sacerdots en una iniciativa d'oració al Sagrat Cor

L'escola concertada denuncia greus irregularitats en el procés de preinscripció i matrícula

L’escola concertada de Catalunya es mostra “indignada i incrèdula” davant les “greus irregularitats” que s’estan produint en el procés de preinscripció i matrícula d’enguany, i així ho ha denunciat en una carta adreçada al President de la Generalitat.

Fundació Escola Cristiana de Catalunya, 19 maig 20

Les entitats representatives de l’escola concertada sostenen que, aprofitant “la situació atípica i greu que vivim a causa de la COVID-19”, l’Administració educativa està “conculcant principis bàsics del dret”, com ara que “el Departament no ha publicat la Resolució de renovació dels concerts educatius de l’educació primària i de modificació dels concerts de les altres etapes”, o que els “impresos oficials emesos pel Departament només permeten emplenar els cursos de P3 i de 1r d’ESO, que són els que ja venen informats d’ofici, i ja porti prefixada l’opció d’assignació d’ofici de plaça sense que es pugui modificar ni tampoc indicar-ne una altra”. També denuncien que les Oficines Municipals d’Escolarització (OME) o altres organismes (Consorci d’Educació de Barcelona) no estan fent arribar als centres la comunicació ni les sol·licituds que les famílies els presenten, “en flagrant contradicció amb les garanties que el propi Conseller es va comprometre a respectar i en claríssima vulneració de la normativa, que obliga que aquestes sol·licituds es remetin de forma immediata als centres que han estat triats en primera opció”.

A la missiva, l’escola concertada també afirma tenir constància que les famílies que sol·liciten a les OME o a les Comissions de Garanties informació sobre el procediment són convidades a renunciar al dret d’opció en favor d’una autorització o conformitat perquè els sigui assignada una plaça d’ofici. “Aquesta actuació de les administracions locals o educatives és intolerable. Però més intolerable ens semblarà si la màxima autoritat del país, coneixedora dels fets, ho tolera”, ha expressat l’escola concertada amb duresa.

El sector recorda que la disposició que modifica el procés per al proper curs relega a la “mínima expressió” l’activitat presencial als centres, “cosa que entenem” atesa l’actual emergència sanitària. “Ara bé, una de les característiques essencials d’aquestes tramitacions és el suport que les famílies poden rebre des dels centres docents; una orientació i ajuda que no es pot suplir amb cap mitjà telemàtic o telefònic, i menys en aquelles famílies que més ho necessiten pel seu nivell social o formatiu”. Des de l’escola concertada conclouen que “no es tracta de prescindir de les lògiques i necessàries mesures de salut, però això no pot significar que aquest procediment es limiti al simple compliment d’un document, perquè desvirtua l’essència d’aquest acte, transformant un procés d’elecció en una mera gestió telemàtica”.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.