Dissabte, 30 de Maig de 2020
Sant Ferran i santa Joana d'Arc, verge
  • XV Premi Memorial Joan Gomis: S'obre el període d'admissió d'obres i candidatures
  • Actualització de les mesures de prevenció davant l'entrada a la fase II del desconfinament al Bisbat de Girona
  • El P. Ramon Ribera-Mariné celebra el jubileu monàstic a Montserrat
  • Sant Pau VI a la Litúrgia de les Hores
  • Endesa reforça el servei elèctric de Montserrat amb un sistema de control remot
  • La basílica de la Nativitat de Betlem reobre les seves portes
  • La Pontifícia Universitat Antonianum té nou rector
  • La Catedral de Barcelona publica les homilies de Setmana Santa del cardenal Omella
  • Pérez Esquivel: Fem que sorgeixin rius subterranis de solidaritat
  • Els bisbes catalans parlen de la solemnitat de la Pentecosta i del Dia de l'Acció Catòlica i de l'Apostolat Seglar

"La dignitat i la llibertat valen les nostres oracions amb totes les nostres forces": L'Arxidiòcesi de l'Havana davant l'emergència sanitària

Cuba viu moments de desànim davant l'emergència sanitària. La població, encara que informada de la necessitat de seguir les mesures per mantenir la distància social per evitar els contagis de Covid 19, no ha aturat l'activitat comercial i les reunions grupals en molts llocs. "En observar les repetides aglomeracions de milers de cubans que lluiten per tenir 'el nostre pa de cada dia', algú va dir fa uns dies:" No hi ha dubte, només Déu protegeix a aquest poble ", va escriure la revista Palabra Nueva de l'Arxidiòcesi de l'Havana en referència a les enormes cues que es veuen en tota Cuba malgrat la pandèmia de Covid-19.

Fides, 18 maig 20

Segons la publicació oficial de l'Església Catòlica de l'illa, el papa Francesc i els Bisbes cubans han invocat l'esperança enmig de la pandèmia de que el món està patint en aquests dies, i el van qualificar com "una prova dura" en una nota publicada al seu compte de Facebook. "Mirem a través dels ulls de Jesús, l'autor de l'esperança. Fem-ho, creients o no, persones simples, sobirans. La dignitat i la llibertat valen oracions amb totes les nostres forces", conclou el text.

En aquesta línia de proximitat per part de l'Església, l'arquebisbe de l'Havana, el cardenal Juan de la Caritat García Rodríguez, va enviar fa dos dies un missatge als joves cubans: "Vostès són la nostra esperança, mirin quantes persones grans hi ha, sempre són molts més. Estiguin atents a aquesta nova situació ", ha reiterat, i després els va instar a imitar l'exemple dels ancians que han romàs fidels a l'Església durant els anys difícils. "Tractin de no decebre Jesús, qui és i sempre serà el nostre punt de referència", va concloure en un missatge de vídeo a través de Facebook de l'arxidiòcesi.

Davant l'emergència de salut, després de la decisió de la Conferència Episcopal de suspendre totes les celebracions religioses públiques, amb un gest sense precedents, el govern cubà va autoritzar l'accés de l'Església Catòlica a la ràdio i televisió oficials per transmetre les litúrgies, ja que la població està subjecta a aïllament.

A Cuba, s'han registrat al voltant de dos mil casos confirmats de Covid 19, amb 79 morts.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.