Dissabte, 30 de Maig de 2020
Sant Ferran i santa Joana d'Arc, verge
  • XV Premi Memorial Joan Gomis: S'obre el període d'admissió d'obres i candidatures
  • Actualització de les mesures de prevenció davant l'entrada a la fase II del desconfinament al Bisbat de Girona
  • El P. Ramon Ribera-Mariné celebra el jubileu monàstic a Montserrat
  • Sant Pau VI a la Litúrgia de les Hores
  • Endesa reforça el servei elèctric de Montserrat amb un sistema de control remot
  • La basílica de la Nativitat de Betlem reobre les seves portes
  • La Pontifícia Universitat Antonianum té nou rector
  • La Catedral de Barcelona publica les homilies de Setmana Santa del cardenal Omella
  • Pérez Esquivel: Fem que sorgeixin rius subterranis de solidaritat
  • Els bisbes catalans parlen de la solemnitat de la Pentecosta i del Dia de l'Acció Catòlica i de l'Apostolat Seglar

Regina Coeli: L'Esperit Sant ens ajuda a ser persones lliures, que volen i saben estimar

En les seves paraules prèvies al rés de l'oració mariana del Regina Coeli, el papa Francesc va reflexionar aquest diumenge, 17 de maig, des de la Biblioteca del Palau Apostòlic sobre els manaments i l'Esperit Sant de què va dir "és el Do de Déu, és Déu mateix, que ens ajuda a ser persones lliures, persones que volen i saben estimar, persones que han comprès que la vida és una missió per anunciar les meravelles que el Senyor fa en qui es confia a Ell".

AICA, 18 maig 20

Poc abans, a mig matí, el Papa havia celebrat la missa, detenint-se en l'Evangeli d'avui (Joan 14, 15-21). En agafar la paraula abans del Regina Coeli, va subratllar que aquest Evangeli "presenta dos missatges fonamentals: l'observança dels manaments i la promesa de l'Esperit Sant".

"Jesús -va prosseguir- ens demana estimar-lo, però explica: aquest amor no s'esgota en un desig d'Ell, o en un sentiment; no, requereix la disponibilitat per seguir el seu camí, és a dir, la voluntat del Pare. I aquesta es sintetitza en el manament de l'amor recíproc, que va donar Jesús mateix. Ell ens estima sense demanar-nos res a canvi, i vol que aquest amor gratuït seu es torni la forma concreta de la vida entre nosaltres: aquesta és la seva voluntat".

"Per ajudar els deixebles a marxar per aquest camí -va afegir-, Jesús promet que pregarà al Pare perquè enviï« un altre Defensor »(v. 16), és a dir, un consolador, un defensor que prengui el seu lloc i els concedeixi la intel·ligència per escoltar i el coratge per observar les seves paraules. Aquest és l'Esperit Sant, que és el do de l'amor de Déu que descendeix a cor del cristià ".

"Els manaments -va dir, en concloure- no se'ns donen com una mena de mirall, en el qual veure reflectides les nostres misèries i incoherències. No; la Paraula de Déu se'ns dóna com a Paraula de vida, que transforma, renova, que no jutja per condemnar, sinó que cura i té com a finalitat el perdó. Una Paraula que és llum per als nostres passos. I tot això és obra de l'Esperit Sant! Ell és el do de Déu, és Déu mateix, que ens ajuda a ser persones lliures, persones que volen i saben estimar, persones que han comprès que la vida és una missió per anunciar les meravelles que el Senyor fa en qui es confia a Ell".

Joan Pau II

Després de l'oració mariana, Francesc va recordar "amb molt d'afecte i gran reconeixement" els 100 anys del naixement de Joan Pau II, a Wadowice (Polònia).

El pontífex també va elogiar la reobertura de les esglésies en diversos països, entre ells Itàlia, on es reprendran les misses amb la presència del poble. Va exhortar a seguir sempre les indicacions de les autoritats, per salvaguardar la salut de la població. El Papa també va saludar amb especial èmfasi als infants que, a causa de la pandèmia, s'han hagut d'ajornar la seva Primera Comunió, que normalment és al maig. "Estimats -va dir- els convido a viure aquest temps d'espera com una oportunitat per preparar-se millor: resant, llegint el llibre de catecisme per aprofundir en el coneixement de Jesús, creixent en la bondat i en el servei als altres. Bon camí! ".

Finalment, va recordar que del 16 al 24 de maig se celebra la setmana de Laudato si', per instar a tots, creients i no creients, a reflexionar, "per un futur més just i sostenible".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.