Dissabte, 30 de Maig de 2020
Sant Ferran i santa Joana d'Arc, verge
  • XV Premi Memorial Joan Gomis: S'obre el període d'admissió d'obres i candidatures
  • Actualització de les mesures de prevenció davant l'entrada a la fase II del desconfinament al Bisbat de Girona
  • El P. Ramon Ribera-Mariné celebra el jubileu monàstic a Montserrat
  • Sant Pau VI a la Litúrgia de les Hores
  • Endesa reforça el servei elèctric de Montserrat amb un sistema de control remot
  • La basílica de la Nativitat de Betlem reobre les seves portes
  • La Pontifícia Universitat Antonianum té nou rector
  • La Catedral de Barcelona publica les homilies de Setmana Santa del cardenal Omella
  • Pérez Esquivel: Fem que sorgeixin rius subterranis de solidaritat
  • Els bisbes catalans parlen de la solemnitat de la Pentecosta i del Dia de l'Acció Catòlica i de l'Apostolat Seglar

Joan Pau II, home d'oració, proximitat i justícia que és misericòrdia

En el centenari del naixement de Sant Joan Pau II (18 de maig de 1920), el papa Francesc ha presidit una missa a la capella de la Basílica de Sant Pere, on es troba la tomba del Papa Wojtyla. Entre els concelebrants hi havia el cardenal Angelo Comastri, Vicari General del Papa per a la Ciutat de Vaticà i Arxiprest de la Basílica Vaticana, el Cardenal polonès Konrad Krajewski, almoiner Apostòlic, Monsenyor Piero Marini, 18 anys mestre de les celebracions litúrgiques durant el pontificat de Joan Pau II, i l'Arquebisbe polonès Jan Romeo Pawowski, cap de la Tercera Secció de la Secretaria d'Estat que s'ocupa del personal diplomàtic de la Santa Seu.

Vatican News, 18 maig 20

Aquesta és l'última de les misses matinals celebrades per Francesc i transmeses en directe que van començar el 9 de març passat, després de la suspensió de les celebracions amb la participació del poble a causa de la pandèmia de Covid-19. Amb la represa a Itàlia i a d'altres països de les celebracions amb els fidels, l'emissió en directe de la missa de les 7 del matí des de la Casa Santa Marta cessarà a partir d’aquest 19 de maig. El Papa espera que el Poble de Déu pugui tornar a la comunitat la familiaritat amb el Senyor en els sagraments, respectant sempre - com va dir ahir al Regina Caeli - les prescripcions establertes per a la salut de tots. La Basílica de Sant Pere va ser desinfectada divendres passat.

El Papa h començat la missa resant a "Déu, ric en misericòrdia", que va cridar a "Sant Joan Pau II" perquè guiés a tota l'Església, perquè ens concedís, "enfortits pel seu ensenyament, obrir amb confiança els nostres cors a la gràcia salvadora de Crist, únic Redemptor de l'home".

El Senyor -ha dit el Papa en la seva homilia- estima el seu poble, va visitar el seu poble: i fa cent anys, va trucar a un home per dirigir l'Església.

El Papa ha assenyalat tres trets que van caracteritzar a Joan Pau II: la pregària, la proximitat al poble i l'amor per la justícia. Sant Joan Pau II era un home de Déu perquè resava molt: molt de temps d'oració. Sabia que la primera tasca del bisbe era resar. El segon tret: era un home proper a la gent i va recórrer el món buscant la seva gent. I la proximitat és un dels trets de Déu: Déu és a prop de la gent. Una proximitat que es fa forta en Jesús. Un pastor és a prop de la gent, en cas contrari és només un administrador. Joan Pau II ens va donar l'exemple d'aquesta proximitat: als grans i als petits, als propers i als llunyans ... També era un home que volia justícia: justícia social, justícia de la vila, la justícia que caça les guerres, però justícia plena i per això parlava de la misericòrdia: perquè no hi ha justícia sense misericòrdia, van juntes. Va fer tant perquè la gent entengués la Divina Misericòrdia, especialment amb la devoció a Santa Faustina. Preguem avui, ha conclòs, perquè ens doni a tots la gràcia de l'oració, de la proximitat i de la justícia que és misericòrdia i de la misericòrdia que és justícia.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.