Dissabte, 30 de Maig de 2020
Sant Ferran i santa Joana d'Arc, verge
  • XV Premi Memorial Joan Gomis: S'obre el període d'admissió d'obres i candidatures
  • Actualització de les mesures de prevenció davant l'entrada a la fase II del desconfinament al Bisbat de Girona
  • El P. Ramon Ribera-Mariné celebra el jubileu monàstic a Montserrat
  • Sant Pau VI a la Litúrgia de les Hores
  • Endesa reforça el servei elèctric de Montserrat amb un sistema de control remot
  • La basílica de la Nativitat de Betlem reobre les seves portes
  • La Pontifícia Universitat Antonianum té nou rector
  • La Catedral de Barcelona publica les homilies de Setmana Santa del cardenal Omella
  • Pérez Esquivel: Fem que sorgeixin rius subterranis de solidaritat
  • Els bisbes catalans parlen de la solemnitat de la Pentecosta i del Dia de l'Acció Catòlica i de l'Apostolat Seglar

S'inicia la campanya "L'Amazones et necessita"

La mobilització amb el suport de la Comissió Episcopal Especial per a l'Amazònia de la Conferència Nacional de Bisbes del Brasil (CNBB) es promou en col·laboració amb les Obres Missionals Pontifícies i estarà relacionada amb la iniciativa de la CNBB i de la Càritas Brasilera "Es hora de cuidar", però amb la intenció de recaptar fons," especialment per a les diòcesis més necessitades".

Vatican News, 18 maig 20

"L'Amazònia et necessita" és la campanya que s'inicia a les xarxes socials aquest dilluns 18 de maig en una Xarxa Eclesial Pa-Amazònica al Brasil (Repam-Brasil) i Obres Missionals Pontifícies (POM). La iniciativa té per objecte mobilitzar la població perquè es solidaritzi amb la situació dels pobles amazònics.

"Sabem que és un problema mundial, però ha afectat molts pobles indígenes, pobles riberencs, i això ens ha preocupat molt, perquè estem sense recursos, no tenim EPI per als metges, infermeres, persones que estan circulant", va dir la germana Maria Irene Lopes, assessora de la Comissió i secretària executiva de la Xarxa Eclesial Pa-Amazònica al Brasil.

La mobilització amb el suport de la Comissió Episcopal Especial per a l'Amazònia de la Conferència Nacional de Bisbes del Brasil (CNBB) es promou en col·laboració amb les Obres Missionals Pontifícies i estarà relacionada amb la iniciativa de la CNBB i la Càritas Brasilera "És hora de tenir cura ", però amb la intenció de recaptar fons," especialment per a les diòcesis que estan en gran necessitat ", va explicar la monja, afegint que" algunes situacions necessiten els diners ". Tenim moltes cistelles bàsiques parades perquè no hi ha combustible. D'aquí la necessitat de comptar amb un recurs perquè tot el que es reculli arribi al seu destí".

El tema va ser discutit a la reunió virtual celebrada el dijous 14 de maig passat per la Comissió Episcopal Especial per a l'Amazònia de la Conferència Nacional de Bisbes del Brasil (CNBB). Aquesta és la segona reunió de la comissió amb els nous membres: Mons. Leonardo Steiner, arquebisbe de Manaus (AM); Mons. José Ionilton, bisbe de la prelatura d'Itacoatiara (AM), i Mons. Evaristo Pascoal Spengler, bisbe de la prelatura de Marajó (PA). Abans d'afegir els nous membres, la Comissió per a l'Amazònia estava formada per l'arquebisbe emèrit de São Paulo (SP), el cardenal Cláudio Hummes, que presideix el grup; l'arquebisbe de Porto Velho (RO), Mons. Roque Paloschi; i el bisbe emèrit de Xingu (PA), Mons. M. M.

La reunió va ser una oportunitat per fer una anàlisi de la situació, especialment davant la devastació que està patint l'Amazònia, la qüestió de la pandèmia de Covid-19 a la regió, i com pot afectar la situació nacional i internacional davant les complicacions que sorgeixen.

A més del nombre de casos de covid-19 i el consegüent col·lapse dels sistemes de salut de la regió, els bisbes de l'Amazones han denunciat altres situacions difícils en la regió que han empitjorat en els últims mesos també com a resultat de la pandèmia, com es pot veure a la nota publicada a principis d'aquest mes.

"El coronavirus que ens està fent estralls i la crisi socioambiental ja estan albirant una immensa tragèdia humanitària causada per un col·lapse estructural. Amb l'Amazònia cada vegada més devastada, vindran successives pandèmies, pitjors que la que estem vivint actualment", van denunciar els bisbes i administradors apostòlics de totes les prelatures, diòcesi i arxidiòcesi de l'Amazònia brasilera.

"La nostra nota va tenir una gran repercussió al Brasil i fora del Brasil. Al Congrés Nacional, diversos fronts van aprofitar la nota per fer els seus discursos. Estem rebent peticions d'Àustria i altres llocs per seguir intensificant, a partir de la nota, aquesta incidència internacional. I seguir usant els punts de la nota en els discursos per continuar el crit de tots els bisbes de l'Amazones", va dir la germana Irene.

La iniciativa de sensibilització també pretén involucrar els actors socials i eclesials, així com el diàleg amb els artistes, per "portar els crits de l'Amazònia principalment a les xarxes socials, per fer-se ressò del que està succeint a l'Amazònia".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.