Dissabte, 30 de Maig de 2020
Sant Ferran i santa Joana d'Arc, verge
  • XV Premi Memorial Joan Gomis: S'obre el període d'admissió d'obres i candidatures
  • Actualització de les mesures de prevenció davant l'entrada a la fase II del desconfinament al Bisbat de Girona
  • El P. Ramon Ribera-Mariné celebra el jubileu monàstic a Montserrat
  • Sant Pau VI a la Litúrgia de les Hores
  • Endesa reforça el servei elèctric de Montserrat amb un sistema de control remot
  • La basílica de la Nativitat de Betlem reobre les seves portes
  • La Pontifícia Universitat Antonianum té nou rector
  • La Catedral de Barcelona publica les homilies de Setmana Santa del cardenal Omella
  • Pérez Esquivel: Fem que sorgeixin rius subterranis de solidaritat
  • Els bisbes catalans parlen de la solemnitat de la Pentecosta i del Dia de l'Acció Catòlica i de l'Apostolat Seglar

Cinc anys de Laudato Si ': Avui tenim una nova oportunitat per tenir cura de la Casa Comuna

La Coordinadora Estatal de Plataformes Socials Salesianes, la Confederació de Centres Juvenils Don Bosco, Escoles Salesianes, Missions Salesianes, les ONGD Joves i Desenvolupament, Bosco Global i el Centre Nacional Salesià de Pastoral Juvenil (CNSPJ) s’uneixen a la Setmana de la Laudato Si '. Fins al proper diumenge 24 de maig celebrararan el cinquè aniversari d'aquesta encíclica del papa Francesc més compromesos que mai amb la cura de la Casa Comuna.

Missions Salesianes, 18 maig 20

Quan el món es troba en plena desacceleració a causa de la pandèmia, hi ha dades positives com a menors índexs de contaminació a les ciutats, i una major posada en valor de les cures i de la família ... "En aquests moments de crisi en els que ens trobem, demanem una reflexió sobre el futur que volem. Vivíem en un món individualista, on l'important era tenir, consumir ... Anar ràpid per la vida. És el moment de pensar si volem construir un altre món, més solidari on la persona estigui al centre ", explica Koldo Gutiérrez, director del CNSPJ.

Que la meitat de la població de la Terra estigui confinada ha donat un respir al planeta. No obstant això, l'efecte rebot pot ser catastròfic per al medi ambient, ja que algunes potències econòmiques s'estan plantejant desregularitzacions perquè les multinacionals puguin contaminar més fàcilment amb l'excusa d'accelerar el creixement econòmic. El canvi climàtic, la contaminació atmosfèrica o la pèrdua de la biodiversitat són problemes que van a seguir estant quan la pandèmia acabi i que es poden veure agreujats per l'ímpetu de tornar amb impaciència a l'antic i injust sistema econòmic.

A la crisi climàtica que patim ara se li sumen la sanitària, la social i l'econòmica. La pandèmia ens dóna l'oportunitat per pensar en el món que volem i buscar noves solucions per protegir el planeta i les persones que l'habitem, sobretot a les més vulnerables. S'han de dissenyar plans de recuperació que prioritzin a les persones, la salut, l'educació, el benestar i la cura de la nostra Casa Comuna.

Aquesta Setmana de Laudato Si 'és una ajuda per "redefinir el món que sorgirà després que la pandèmia hagi passat. La crisi actual és una oportunitat per començar de nou i per assegurar-nos que el món que sorgeixi després que aquesta crisi hagi passat sigui sostenible i just".

El papa Francesc explica en Laudato Si 'que l'ecologia no és un tema marginal sinó que cada dia que passa es mostra com un tema urgent i afirma que "és molt noble assumir el deure de tenir cura de la creació amb petites accions quotidianes, i és meravellós que l'educació sigui capaç de motivar-les fins a conformar un estil de vida ". Aquesta ecologia integral és la que les organitzacions salesianes assumim i creiem més vigent que mai: una ecologia ambiental, econòmica i social; una ecologia cultural; una ecologia de la vida quotidiana; una ecologia guiada pel principi del bé comú i la justícia entre generacions.

Els Salesians i Salesianes de tot el món treballen educant i formant al jovent, sobretot a la més vulnerable amb l'objectiu que aquests joves gaudeixin d'un futur feliç. No obstant això, certes "amenaces externes" poden tenir un greu impacte en el seu futur, com és la crisi climàtica, social i sanitària que el planeta està patint. Per això, creiem que és el moment de pensar en el model de vida que volem per als nostres joves, i amb ells. Com a organitzacions salesianes estem compromeses en favor de l'ecologia integral, el desenvolupament sostenible, la solidaritat, la justícia i el futur dels joves.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.