Dijous, 4 de Juny de 2020
Sant Optat de Milevi, bisbe
  • Mossèn Robert Louan nomenat rector de la parròquia de Santa Maria de Butsènit
  • Iemen: Els donants internacionals prometen 1350 milions de dòlars per atendre la crisi humanitària
  • Un lloc web de les OMP per conèixer a Pauline Jaricot, inventora de "la primera xarxa social missionera"
  • Descendeix a Espanya el nombre de religiosos
  • Bisbe de Girona: Meditació des de l'experiència de la Covid-19
  • Papa Francesc: "Com Abraham, aprenguem a pregar amb fe"
  • Sant Vicenç de Sarrià celebra la festivitat del beat Pere Tarrés
  • L'Església Arxidiocesana de Barcelona celebra aquest 14 de juny la missa i processó de Corpus Christi a la catedral
  • El Papa: cap tolerància per al racisme, però no a la violència
  • El papa Francesc resarà pels sacerdots en una iniciativa d'oració al Sagrat Cor

"Encara hi ha temps perquè la votació del 20 de maig tingui lloc en pau i seguretat", diuen els bisbes de Burundi (Àfrica)

"Apreciem el fet que la campanya electoral hagi continuat, fins ara, de manera pacífica i segura. No obstant això, no podem deixar de lamentar algunes deficiències i el llenguatge poc tranquil·litzador utilitzat per alguns dels protagonistes de la campanya electoral", afirmen els bisbes de Burundi en un comunicat enviat a l'Agència Fides sobre les eleccions generals que se celebraran el 20 de maig.

Fides, 15 maig 20

Els bisbes de Burundi en particular condemnen "els segrestos de persones, una de les quals va ser trobada morta després de quatre dies. Lamentem les provocacions, les persecucions que s'estan produint en certs llocs, mentre que aquells que haurien d'investigar i castigar els culpables tenen dificultats per exercir aquest paper de manera imparcial".

"També ens preocupa el llenguatge d'alguns partits polítics que demostra que no estan preparats per acceptar el resultat de les urnes si no guanyen les eleccions", diuen els bisbes que es pregunten què passarà després de l'anunci del resultat de les eleccions.

Després de demanar-los a tots, inclosos els periodistes, que treballin per garantir que la votació sigui pacífica, evitant la incitació a l'odi, els bisbes insten la població a "seguir compromesos amb la lluita contra la pandèmia COVID-19 respectant les mesures de protecció per a si mateixos i per als altres".

"Vam concloure demanant a tots: els candidats a les eleccions, els seus partidaris, els membres de la CENI (Comissió Electoral Nacional Independent), les autoritats públiques, els responsables de la justícia, de les forces de l'ordre i de la seguretat, així com a tots els burundesos, que mantinguin l'esperança i la voluntat que aquestes eleccions se celebrin en seguretat i pau. Encara que només queda una setmana d'aquesta campanya electoral, encara és possible rectificar el que, fins ara, no s'ha fet per organitzar millor la votació", conclou el missatge.

Les eleccions del 20 de maig impliquen l'elecció del Cap d'Estat i l'Assemblea Nacional. Diverses organitzacions de drets humans han denunciat les repressions i la violència comeses per les autoritats burundeses i membres del partit del president sortint Pierre Nkurunziza, inclosos segrestos i execucions extrajudicials.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.