Dijous, 4 de Juny de 2020
Sant Optat de Milevi, bisbe
  • Mossèn Robert Louan nomenat rector de la parròquia de Santa Maria de Butsènit
  • Iemen: Els donants internacionals prometen 1350 milions de dòlars per atendre la crisi humanitària
  • Un lloc web de les OMP per conèixer a Pauline Jaricot, inventora de "la primera xarxa social missionera"
  • Descendeix a Espanya el nombre de religiosos
  • Bisbe de Girona: Meditació des de l'experiència de la Covid-19
  • Papa Francesc: "Com Abraham, aprenguem a pregar amb fe"
  • Sant Vicenç de Sarrià celebra la festivitat del beat Pere Tarrés
  • L'Església Arxidiocesana de Barcelona celebra aquest 14 de juny la missa i processó de Corpus Christi a la catedral
  • El Papa: cap tolerància per al racisme, però no a la violència
  • El papa Francesc resarà pels sacerdots en una iniciativa d'oració al Sagrat Cor

El Museu de Lleida documentarà la pandèmia de la Covid-19

El Museu de Lleida, com a museu d’història, creu que documentar el moment històric tan excepcional que estem vivint és absolutament necessari i convenient, per tal d’explicar-ho ara i també a les futures generacions. Aquesta crisi sanitària que ha provocat la Covid-19 s’ha de tractar com la pandèmia que ens ha tocat viure, la que podem i hem de preservar per a les generacions futures. És per aquesta raó que des del museu es busca i demana la col·laboració de la ciutadania i es fa una crida a que tothom que ho desitgi, faci arribar materials rellevants d’aquest confinament a causa de la pandèmia del coronavirus, que ha trasbalsat les nostres vides i ha provocat un enorme canvi, que modificarà la nostra manera de ser, de relacionar-nos, de moure’ns i de treballar.

Bisbat de Lleida, 15 maig 20

La crida està dirigida a persones i entitats de la ciutat de Lleida i de l’àrea d’influència que l’envolta, i que és el territori que s’explica en el discurs de l’exposició permanent del museu. Volen documentar tots els aspectes d’aquesta crisi: els esforços de tot el personal sanitari, la situació de víctimes i afectats, els efectes del confinament en la nostra societat, a nivell afectiu, econòmic, social, cultural, educatiu … a més de totes les iniciatives que han anat sorgint al llarg d’aquest confinament. Conviden a les ciutadanes i els ciutadans a compartir aquests documents amb els organitzadors, per poder documentar aquest moment històric de la comunitat. Poden ser documents físics, vídeos, fotografies, textos, enregistraments sonors, creacions … en definitiva, els materials que ajudin a explicar aquesta experiència col·lectiva que estem vivint. Es podran enviar al correu electrònic del museu (museu@museudelleida.cat), on també es podrà sol·licitar més informació i es podran dur també directament al museu (C. Sant Crist, 1). Des del Museu volen fer el relat d’aquests dos mesos de confinament, però també una memòria del que ha marcat les nostres vides, els nostres comportaments, les nostres pors, dolors, alegries ….

La proposta comptarà amb la col·laboració de la Paeria de Lleida, al Museu d’Art Jaume Morera de Lleida i de l’Arxiu Històric de Lleida, que ja participa de la campanya de recollida de material sobre la pandèmia impulsada pels Arxius de Catalunya. El relat estarà vinculat al que s’està impulsant des de la Xarxa de Museus d’Història i Monuments de Catalunya (de la qual el Museu de Lleida forma part), amb la voluntat de construir un relat nacional.

Exposició temporal

Un dels resultats d’aquesta recollida i documentació de material serà una mostra temporal que, mitjançant un relat enllaçat a través d’una part dels documents, explicarà el confinament i què ha suposat per a la societat del territori lleidatà. L’exposició estarà comissariada per la periodista Anna Sàez Mateu, i comptarà amb un equip divers d’especialistes de diferents disciplines, que aportaran el seu punt de vista. L’objectiu és poder inaugurar a finals d’aquest any 2020.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.