Dijous, 4 de Juny de 2020
Sant Optat de Milevi, bisbe
  • Mossèn Robert Louan nomenat rector de la parròquia de Santa Maria de Butsènit
  • Iemen: Els donants internacionals prometen 1350 milions de dòlars per atendre la crisi humanitària
  • Un lloc web de les OMP per conèixer a Pauline Jaricot, inventora de "la primera xarxa social missionera"
  • Descendeix a Espanya el nombre de religiosos
  • Bisbe de Girona: Meditació des de l'experiència de la Covid-19
  • Papa Francesc: "Com Abraham, aprenguem a pregar amb fe"
  • Sant Vicenç de Sarrià celebra la festivitat del beat Pere Tarrés
  • L'Església Arxidiocesana de Barcelona celebra aquest 14 de juny la missa i processó de Corpus Christi a la catedral
  • El Papa: cap tolerància per al racisme, però no a la violència
  • El papa Francesc resarà pels sacerdots en una iniciativa d'oració al Sagrat Cor

El Parlament Europeu demana 2 bilions d'euros per fer front a la crisi de la COVID-19

En una resolució aprovada amb 505 vots a favor, 119 en contra i 69 abstencions, el Parlament Europeu (PE) recalca que “els ciutadans europeus han d'ocupar una posició central en l'estratègia de recuperació” i assegura que es mantindrà ferm en la seva defensa dels interessos de la gent. Els eurodiputats consideren que l'esforç de recuperació ha de tenir una “forta dimensió social”, per atallar les desigualtats socials i econòmiques i respondre a les necessitats dels més colpejats per la crisi.

Parlament Europeu, 15 maig 20

La Cambra insisteix que el nou “Fons de Recuperació i Transformació” ha d'aconseguir un volum de dos bilions d'euros, finançats a “través de l'emissió de bons a llarg termini per a la recuperació garantits pel pressupost de la Unió”. Els diners hauran de desemborsar-se “mitjançant préstecs i, sobretot, subvencions, pagaments directes per a inversions i capital”.

Els eurodiputats adverteixen a la Comissió contra la utilització de “enginyeria financera” i “multiplicadors dubtosos per anunciar xifres ambicioses”, per no posar en risc la credibilitat de la UE.

Les inversions per a la recuperació han d'afegir-se als programes finançats pel MFP

El pla de recuperació ha de sumar-se al pròxim Marc Financer Pluriennal (MFP), el pressupost de la UE a llarg termini, i en cap cas comportar una dotació pressupostària més reduïda, recalca la resolució. Els eurodiputats subratllen que el MFP per a 2021-2027 ha d'incrementar-se i deixen clar que, en cas contrari, utilitzaran el seu poder de veto.

Els diners per a la recuperació hauran de canalitzar-se “a programes dins del pressupost de la Unió”, per garantir la supervisió i participació del Parlament. La Cambra ha de “participar en la configuració, l'adopció i l'aplicació del fons de recuperació”. Els eurodiputats demanen a la Comissió que eviti “qualsevol intent de dissenyar una estratègia de recuperació europea fora del mètode comunitari i que recorri a mitjans intergovernamentals”.

El pla ha de centrar-se en les prioritats del Pacte Verd i l'agenda digital

El “pla de recuperació a gran escala” que els eurodiputats ja van demanar en la resolució adoptada el 17 d'abril, ha d'allargar-se prou per fer front a “l’impacte profund i durador esperat de la crisi actual”, agrega el text. Ha de transformar les nostres economies mitjançant el suport a les pimes i l'augment de les “oportunitats d'ocupació i les capacitats laborals per mitigar l'impacte de la crisi sobre els treballadors, els consumidors i les famílies”.

El PE demana prioritzar inversions en línia amb el Pacte Verd i l'agenda digital i insisteix a demandar un nou programa autònom europeu de salut.

Context

La Comissió planeja presentar una revisió de la seva proposta de nou Marc Financer Pluriennal, així com un pla de recuperació, per fer front a les conseqüències de la crisi de la COVID-19.

L'actual pressupost expira el 31 de desembre de 2020. La Comissió va presentar la seva proposta inicial per a 2021-2027 al maig de 2018. El Parlament va fixar posició al novembre de 2018 i la va confirmar a l'octubre de 2019, després de les eleccions europees. El Consell encara no ha estat capaç d'adoptar una posició comuna.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.