Dissabte, 30 de Maig de 2020
Sant Ferran i santa Joana d'Arc, verge
  • XV Premi Memorial Joan Gomis: S'obre el període d'admissió d'obres i candidatures
  • Actualització de les mesures de prevenció davant l'entrada a la fase II del desconfinament al Bisbat de Girona
  • El P. Ramon Ribera-Mariné celebra el jubileu monàstic a Montserrat
  • Sant Pau VI a la Litúrgia de les Hores
  • Endesa reforça el servei elèctric de Montserrat amb un sistema de control remot
  • La basílica de la Nativitat de Betlem reobre les seves portes
  • La Pontifícia Universitat Antonianum té nou rector
  • La Catedral de Barcelona publica les homilies de Setmana Santa del cardenal Omella
  • Pérez Esquivel: Fem que sorgeixin rius subterranis de solidaritat
  • Els bisbes catalans parlen de la solemnitat de la Pentecosta i del Dia de l'Acció Catòlica i de l'Apostolat Seglar

Les institucions religioses demanen una "recuperació econòmica justa" mitjançant la desinversió de combustibles fòssils

En vista de la previsió de grans desafiaments per a l'economia mundial arran de la pandèmia de coronavirus, un grup divers d'institucions religioses, està posant en pràctica l'anomenat a una recuperació econòmica justa.

Católicos en Red, 19 maig 20

Avui, 42 institucions religioses de 14 països anuncien la seva desinversió de combustibles fòssils. Aquest és l'anunci més ampli de desinversió de combustibles fòssils per part d'un grup interreligiós. Inclou institucions d'Argentina, Austràlia, Bangla Desh, Brasil, Colòmbia, Equador, Indonèsia, Irlanda, Itàlia, Kenya, Myanmar, Espanya, Regne Unit i Estats Units.

Al mateix temps que els governs de tot el món inverteixen significativament en la recuperació econòmica, les comunitats religioses els insten a pensar a llarg termini i enfocar-se en una recuperació justa i baixa en emissions.

Mark Campanale, fundador i president executiu de Carbon Tracker (think tank), un grup d'experts independent que analitza l'impacte financer d'una transició energètica, ha assenyalat: "Una recuperació econòmica integral comporta adoptar una perspectiva a llarg termini, invertint ara en infraestructures que serviran a la comunitat en el futur". "Els combustibles fòssils no tenen cabuda en la salut de la humanitat a llarg termini. Els governs han de seguir el model de lideratge de les institucions religioses per crear un món millor".

A principis d'aquest mes, un nou informe de Operation Noah va mostrar que cap de les principals companyies petrolieres compleix amb els objectius de l'Acord de París. L'ex Arquebisbe de Canterbury, Mn. Dr. Rowan Williams, va comentar en resposta a l'informe: "L'actual crisi sanitària ha posat en relleu com mai abans, la necessitat d'una acció internacional coherent enfront de l'amenaça mundial. Podem aprendre la lliçó i aplicar-la a l'amenaça global del canvi climàtic? Fer-ho significa prendre mesures pràctiques i eficaces per reduir la nostra dependència letal dels combustibles fòssils".

L'anunci d'avui prové d'institucions metodistes, anglicanes, catòliques i budistes, entre d'altres. El grup inclou a la Confederació Interamericana d'Educació Catòlica, una de les agències catòliques més grans d'Amèrica Llatina. Oscar Pérez Sáyago, Secretari General, va assenyalar: "El present i futur dels infants i joves que assisteixen a les nostres escoles depenen del compromís que assumim avui per la casa comuna".

Bangladesh alberga el major campament de refugiats del món, on més de mig milió de persones viuen prop del Golf de Bengala. Aquesta regió, és extremadament vulnerable davant el greu risc de tempestes catastròfiques que comporta el canvi climàtic. Una pandèmia viral i una tempesta d'aquestes característiques, destruirien una de les comunitats més vulnerables del món, el que il·lustra la necessitat d'esmenar les deficiències que han deixat a les economies prop del punt de fallida.

El pare Endra Wijayanta, director de la Comissió de Justícia, Pau i Integritat de la Creació de l’Arxidiòcesi de Semarang, a Indonèsia, va dir: "Aquesta pandèmia de COVID-19, pot ser el moment just, no només per reflexionar, sinó per actuar. Hem d'aturar la nostra espiral ecològica de mort. Hem de reviure la nostra esperança ecològica, en un penediment massiu de la humanitat, adoptant el camí cap a una vida més sostenible".

Les comunitats religioses han encapçalat durant molt de temps el moviment mundial de desinversió i han aportat el major nombre de compromisos, amb més de 350 d'un total mundial de més de 1.400. Aquesta acció de les institucions religioses exerceix pressió sobre els governs de tot el món perquè promulguin polítiques que condueixin a una recuperació integral i resilient.

La participació dels catòlics és especialment destacable, ja que avui s'inicia la Setmana Laudato Si ', que commemora a nivell mundial el cinquè aniversari de la Laudato Si', l'encíclica del papa Francesc sobre el canvi climàtic i l'ecologia. Després de rebre la invitació del papa Francesc per participar a la Setmana Laudato Si ', els catòlics han assumit el projecte de construir junts un futur més just i sostenible. En l'últim mes, 21 organitzacions catòliques amb 40.000 milions de dòlars en actius sota gestió, es van comprometre a invertir en empreses que estiguin alineades amb els seus valors, signant el Compromís Catòlic d'Inversió d'Impacte.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.