Dijous, 4 de Juny de 2020
Sant Optat de Milevi, bisbe
  • Mossèn Robert Louan nomenat rector de la parròquia de Santa Maria de Butsènit
  • Iemen: Els donants internacionals prometen 1350 milions de dòlars per atendre la crisi humanitària
  • Un lloc web de les OMP per conèixer a Pauline Jaricot, inventora de "la primera xarxa social missionera"
  • Descendeix a Espanya el nombre de religiosos
  • Bisbe de Girona: Meditació des de l'experiència de la Covid-19
  • Papa Francesc: "Com Abraham, aprenguem a pregar amb fe"
  • Sant Vicenç de Sarrià celebra la festivitat del beat Pere Tarrés
  • L'Església Arxidiocesana de Barcelona celebra aquest 14 de juny la missa i processó de Corpus Christi a la catedral
  • El Papa: cap tolerància per al racisme, però no a la violència
  • El papa Francesc resarà pels sacerdots en una iniciativa d'oració al Sagrat Cor

Covid-19: L'Església a l'Àfrica es prepara per a la represa de les celebracions de forma segura

Diverses esglésies a l'Àfrica estan reprenent les seves activitats després del bloqueig imposat per contenir la pandèmia de COVID-19. Segons la informació de l'Agència Fides, a partir del 20 de maig es reprendran les celebracions litúrgiques a Burkina Faso, respectant un estricte protocol de seguretat.

Fides, 14 maig 20

Així ho ha anunciat la Conferència Episcopal a Burkina Faso en una declaració del 9 de maig, en la qual s'afirma que "després de pregar i reflexionar durant molt temps", els bisbes han decidit reprendre les celebracions "en particular les misses dominicals, els dies de precepte i les misses diàries a partir del 20 de maig, vigília de la solemnitat de l'Ascensió de Nostre Senyor ". Entre les mesures de seguretat a respectar es troben la desinfecció de les esglésies, la suspensió de l'intercanvi de la pau i l'ús de mascaretes protectores.

Al Senegal, el president Macky Sall ha anunciat la reobertura dels llocs de culte musulmans i cristians des del 12 de maig, en resposta a les sol·licituds urgents de la comunitat islàmica que està celebrant el mes del Ramadà. Sempre al Senegal, es requereix el compliment d'estrictes mesures de protecció sanitària per poder assistir a esglésies i mesquites i celebrar funcions religioses i oracions.

A Costa d'Ivori, els llocs de culte cristians i musulmans han estat obert des del 8 de maig a la major part del territori nacional, amb l'excepció d'Abidjan, on romanen les restriccions imposades pel govern des del 16 de març. Les disposicions anteriors prohibien les celebracions amb més de 50 fidels; ara aquest nombre s'ha incrementat a 200 persones.

A Ghana, en vista de la reducció de les restriccions per assistir als llocs de culte, les esglésies cristianes locals, incloses les esglésies catòliques a través de la Conferència Episcopal de Ghana, han establert pautes comunes per a garantir la seguretat dels participants en les funcions religioses.

Tals pautes inclouen la separació dels seients de 2 metres entre si i llocs separats per a gent gran i famílies, per tal de garantir la protecció contra qualsevol portador asimptomàtic.

A Botswana, el parlament ha decidit un aixecament gradual del bloqueig social vigent des de fa cinc setmanes, que també preveu una reobertura dels llocs de culte a partir del 21 de maig, respectant estrictes mesures sanitàries.

"Estem començant a veure la llum al final del túnel per a la reobertura de les esglésies", ha afirmat Frank Nubuasah Bisbe de Gaborone, en un comunicat.

"Es permeten dues misses per setmana", ha recordat Monsenyor Nubuasah, qui suggereix "celebrar una missa el divendres i una altra el diumenge".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.