Dissabte, 30 de Maig de 2020
Sant Ferran i santa Joana d'Arc, verge
  • XV Premi Memorial Joan Gomis: S'obre el període d'admissió d'obres i candidatures
  • Actualització de les mesures de prevenció davant l'entrada a la fase II del desconfinament al Bisbat de Girona
  • El P. Ramon Ribera-Mariné celebra el jubileu monàstic a Montserrat
  • Sant Pau VI a la Litúrgia de les Hores
  • Endesa reforça el servei elèctric de Montserrat amb un sistema de control remot
  • La basílica de la Nativitat de Betlem reobre les seves portes
  • La Pontifícia Universitat Antonianum té nou rector
  • La Catedral de Barcelona publica les homilies de Setmana Santa del cardenal Omella
  • Pérez Esquivel: Fem que sorgeixin rius subterranis de solidaritat
  • Els bisbes catalans parlen de la solemnitat de la Pentecosta i del Dia de l'Acció Catòlica i de l'Apostolat Seglar

“És important que els creients facin pregària en aquest moment”

Joan Hernández Serret, director del Grup de treball Estable de Religions (GTER) i també professor universitari, ha explicat aquest dimecres 13 de maig a Ràdio Estel que “s’està treballant en l'organització d'un acte interreligiós de comiat per a les víctimes del coronavirus”. D'altra banda, el Comitè de la Fraternitat Humana ha convocat per a aquest dijous 14 de maig una jornada  interreligiosa de pregària, dejuni i obres de caritat a la qual s’ha sumat el Papa Francesc. El pontífex ha convidat la comunitat catòlica del mon a ser-hi present, si més no, en esperit. El director del GTER ha parlat d’aquesta realitat, la de les religions diverses que conviuen a Catalunya, en coordinació i en diàleg permanent, com també de la mateixa convocatòria mundial d'aquest dijous.

Ràdio Estel, 14 maig 20

En una entrevista al programa El Mirador de l’actualitat de Ràdio Estel, el també professor ha dit que, en aquest temps d’estat d’alarma, han estat treballant conjuntament totes les religions, sobretot per trobar “la manera d'acompanyar els malalts i els qui estaven a punt de morir, motiu pel qual es va crear material audiovisual per fer-lo arribar, des de la Generalitat i els hospitals, a les persones malaltes, com a acompanyament espiritual, ja que no es podia accedir a elles”. A més, Hernández ha afegit que, “ara que ja ens hi podem apropar, s'ha fet un manifest en què totes les creences expressen algunes idees, com ara que no creuen en l'oposició entre ciència i fe o que aquesta pandèmia no es cap càstig”. Pel que fa a la pregaria conjunta que es farà aquest dijous, el director del Grup de Treball Estable de Religions ha comentat que “és important que els creients facin pregària en aquest moment”. Igualment ha explicat que coincideix amb la mateixa jornada en què, “a nivell budista, es fan precisament aquest dijous uns ensenyaments per a tot el món, i que serà molt important per a una població que està patint i ho està passant molt malament”.
 
En un altre moment, Joan Hernández s'ha referit a la preparació, a Catalunya, d'una trobada interreligiosa de comiat als difunts de la pandèmia. Ha dit que “s’està treballant en el projecte per tirar-lo endavant quan sigui possible, després del desconfinament”. També ha explicat que “justament es vol que també hi participi gent propera i que serveixi com a comiat per persones com Riay Tatary, històric dirigent dels musulmans espanyols, que va morir, com també la seva dona, a causa del coronavirus”. El professor també ha explicat que aquesta pregària “es podrà oferir a totes les persones, siguin de la religió que siguin”. Finalment, Hernández ha explicat la importància d’aquest acte, perquè “sense fer la cerimònia et queda una sensació de transitorietat que et deixa confós”. Ha conclòs que, “en el cas dels musulmans, ens trobem que no tenen cementiris per poder enterrar els difunts, fet que encara ha complicat més la situació en un mes important com és el Ramadà”.

 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.