Dijous, 4 de Juny de 2020
Sant Optat de Milevi, bisbe
  • Mossèn Robert Louan nomenat rector de la parròquia de Santa Maria de Butsènit
  • Iemen: Els donants internacionals prometen 1350 milions de dòlars per atendre la crisi humanitària
  • Un lloc web de les OMP per conèixer a Pauline Jaricot, inventora de "la primera xarxa social missionera"
  • Descendeix a Espanya el nombre de religiosos
  • Bisbe de Girona: Meditació des de l'experiència de la Covid-19
  • Papa Francesc: "Com Abraham, aprenguem a pregar amb fe"
  • Sant Vicenç de Sarrià celebra la festivitat del beat Pere Tarrés
  • L'Església Arxidiocesana de Barcelona celebra aquest 14 de juny la missa i processó de Corpus Christi a la catedral
  • El Papa: cap tolerància per al racisme, però no a la violència
  • El papa Francesc resarà pels sacerdots en una iniciativa d'oració al Sagrat Cor

El Papa: Resem junts com a germans per l'alliberament de totes les pandèmies

En la seva Missa a Santa Marta, el papa Francesc recorda el Dia de Pregària promogut per l'Alt Comitè per a la Germanor Humana i demana al Senyor per la fi de la pandèmia de Covid-19. En la seva homilia, ha recordat que hi ha altres pandèmies que causen milions de morts, com la pandèmia de la fam i la guerra, i ha convidat a demanar-li a Déu que ens beneeixi i s'apiadi de nosaltres.

Vatican News, 14 maig 20

El papa Francesc ha presidit la Missa a la Casa Santa Marta el dia en què l'Església celebra la festa de Sant Maties, apòstol. En la introducció, ha recordat la Jornada de pregària, dejuni i obres de caritat promoguda per l'Alt Comitè de la Germandat Humana, encoratjant a tots a unir-se com a germans, per demanar-li a Déu l'alliberament d'aquest mal:

"L'Alt Comitè per a la Germanor Humana ha convocat per avui una jornada de pregària, dejuni, per demanar-li a Déu misericòrdia i pietat en aquest moment tràgic de la pandèmia. Tots som germans. Sant Francesc d'Assís va dir: "Tots germans". I per això, homes i dones de totes les denominacions religioses, avui, ens unim en pregària i penitència, per demanar la Gràcia de la curació d'aquesta pandèmia".

En l'homilia, el Papa ha comentat la primera lectura, corresponent al Llibre de Jonàs, en què el profeta convida al poble de Nínive a convertir-se per no patir la destrucció de la ciutat. Nínive s’ha convertit i la ciutat s’ha salvat d'una pandèmia, potser "una pandèmia moral", observa el Papa. "I avui - subratlla - tots nosaltres, germans i germanes de totes les tradicions religioses, preguem: jornada de pregària i dejuni, de penitència, convocada per l'Alt Comitè per a la Germanor Humana. Cada un de nosaltres resa, les comunitats resen, les confessions religioses resen: resen a Déu, tots els germans, units en la germanor que ens uneix en aquest moment de dolor i tragèdia".

Francesc a més ha assegurat que "no esperàvem aquesta pandèmia, va arribar sense que nosaltres ho esperéssim, però ara és aquí. I molta gent mor. I moltes persones moren soles i moltes persones moren sense poder fer res". En aquest sentit diu que pot venir-nos el pensament de "però a mi no m'ha tocat, gràcies a Déu que m’he salvat": "però pensa en els altres! Penseu en la tragèdia i també en les conseqüències econòmiques, les conseqüències per a l'educació i el que passarà després". "I per això avui tots, - assenyala - germans i germanes, de qualsevol confessió religiosa, preguem a Déu".

"Potser - assenyala el Papa - hi haurà algú que dirà:" Però això és relativisme religiós i no es pot fer "." Però com que no es pot fer, no podem resar al Pare de tots? Cadascun resa com sap, com pot, segons la seva pròpia cultura. No estem resant uns contra els altres, aquesta tradició religiosa contra aquesta, no! Tots estem units com a éssers humans, com a germans, resant a Déu, d'acord amb la pròpia cultura, d'acord amb la pròpia tradició, d'acord amb les pròpies creences, però germans i resant a Déu, això és l'important: germans, dejunant, demanant perdó a Déu pels nostres pecats, perquè el Senyor tingui misericòrdia de nosaltres, perquè el Senyor ens perdoni, perquè el Senyor aturi aquesta pandèmia. Avui és un dia de germanor, mirant a l'únic Pare, germans i paternitat. Dia de pregària ".

Aquesta pandèmia - ha dit Francesc - "va venir com una inundació, va venir d'un sol cop. Ara ens estem despertant una mica. Però hi ha moltes altres pandèmies que fan morir a les persones i no ens adonem, mirem a un altre costat. Som una mica inconscients davant les tragèdies que estan succeint en el món en aquest moment".

El Papa cita una estadística oficial, que no parla de la pandèmia de coronavirus, sinó d'una altra: "En els primers quatre mesos d'aquest any, 3 milions 700 mil persones van morir de fam. Hi ha la pandèmia de la fam. En quatre mesos, gairebé 4 milions de persones. Aquesta oració d'avui per demanar-li al Senyor que aturi aquesta pandèmia ens ha de fer pensar en les altres pandèmies al món. Hi ha moltes! La pandèmia de les guerres, de la fam i moltes altres. Però l'important és que avui, junts i gràcies al coratge que ha tingut aquest Alt Comitè per a la Germanor Humana, junts hem estat convidats a pregar segons la pròpia tradició i a fer un dia de penitència de dejuni i també de caritat, d'ajuda als altres. Això és l'important. En el llibre de Jonàs, escoltem que el Senyor, quan va veure com havia reaccionat la gent, es va convertir, i el Senyor va aturar, detenir el que volia fer".

"Que Déu aturi aquesta tragèdia - és l'oració del papa Francesc - que aturi aquesta pandèmia. Que Déu s'apiadi de nosaltres i aturi altres pandèmies que són tan dolentes: la de la fam, la de la guerra, la dels nens sense educació. I demanem això com germans, tots junts. Que Déu ens beneeixi a tots i tingui misericòrdia de nosaltres ".

El Papa ha convidat a fer la comunió espiritual amb aquesta oració:

"Crec, Jesús meu, que estàs realment present en el Santíssim Sagrament de l'Altar. T'estimo sobre totes les coses i desitjo rebre’t en la meva ànima. Però com ara no puc rebre’t sagramentat, vine almenys espiritualment al meu cor. I com si ja t’hagués rebut, t’abraço i m’uneixo del tot a Tu. Senyor, no permetis que mai m’aparti de Tu. Amén. "

El papa Francesc ha acabat la celebració amb l'adoració i benedicció eucarística i abans d'abandonar la capella dedicada a l'Esperit Sant, s’ha cantat l'antífona mariana "Regina caeli", cantada durant el temps de Pasqua.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.