Dissabte, 30 de Maig de 2020
Sant Ferran i santa Joana d'Arc, verge
  • XV Premi Memorial Joan Gomis: S'obre el període d'admissió d'obres i candidatures
  • Actualització de les mesures de prevenció davant l'entrada a la fase II del desconfinament al Bisbat de Girona
  • El P. Ramon Ribera-Mariné celebra el jubileu monàstic a Montserrat
  • Sant Pau VI a la Litúrgia de les Hores
  • Endesa reforça el servei elèctric de Montserrat amb un sistema de control remot
  • La basílica de la Nativitat de Betlem reobre les seves portes
  • La Pontifícia Universitat Antonianum té nou rector
  • La Catedral de Barcelona publica les homilies de Setmana Santa del cardenal Omella
  • Pérez Esquivel: Fem que sorgeixin rius subterranis de solidaritat
  • Els bisbes catalans parlen de la solemnitat de la Pentecosta i del Dia de l'Acció Catòlica i de l'Apostolat Seglar

L'Església caldea convida a cristians i musulmans a unir-se al dia de pregària

El patriarca caldeu, el cardenal Louis Raphael Sako, ha anunciat l'adhesió de l'Església iraquiana al dia de pregària convocat per l'Alt Comitè per a la Germanor Humana per aquest, dijous 14 de maig. El cardenal convida a cristians i musulmans a una oració comuna, perquè "tots puguin viure en pau, seguretat, estabilitat i alegria".

AICA, 13 maig 20

En aquest "moment difícil", la humanitat i "en particular els iraquians" marcats per mesos de crisi política, necessiten "solidaritat humana i esforços concentrats" per "eliminar l'enemic comú, el coronavirus" i altres "problemes complexos", escriu el patriarca caldeu.

En resposta a la crida del papa Francesc i l'imam d'al-Azhar Ahmed al-Tayeb, el primat caldeu "insta els creients de l'Església caldea a l'Iraq i al món a participar en aquest dia fent dejuni i pregant" i en dirigir-se "a tots els iraquians, la majoria dels quals són musulmans" que observen el Ramadà, demana "elevar les seves oracions a Déu "per posar fi a" aquesta perillosa pandèmia i de les terribles "conseqüències per a la salut, econòmica, social i política".

El patriarca indica que li hagués agradat poder fer una pregària ecumènica islàmica-cristiana, convidant també a membres d'altres religions, però, subratlla, la pandèmia de coronavirus ho ha impedit ".

Per viure plenament el dia de pregària, els cristians iraquians observarem el dejuni "d'acord amb els nostres rituals" i, a dos quarts de set de la tarda "resarem el rosari i després la missa a l'església del Patriarcat. La celebració, conclou el primat caldeu, podrà ajudar a tots els fidels "a través de la transmissió en viu de Facebook", ha indicat el purpurat caldeu.

L'esperat viatge del Papa a l'Iraq

En el seu missatge, el cardenal recorda la promesa d'un viatge del pontífex a l'Iraq el 2020, anunciat l'any passat i després suspès a causa de l'agitació política i institucional i l'emergència provocada pel nou coronavirus.

"Esperàvem, escriu el cardenal Sako, que el papa Francesc visités l'Iraq i es trobés amb el líder suprem xiïta Aiatol·là Ali al-Sistani, a Najaf". Esperem, afegeix, que això es pugui aconseguir en el futur proper".

D'altra banda, el patriarca caldeu ha assenyalat que "en un context que segueix sent una emergència, els sacerdots de la capital iraquiana, han decidit donar el seu salari als més necessitats i el patriarcat ha assignat una suma addicional de 90 mil dòlars.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.