Dissabte, 30 de Maig de 2020
Sant Ferran i santa Joana d'Arc, verge
  • XV Premi Memorial Joan Gomis: S'obre el període d'admissió d'obres i candidatures
  • Actualització de les mesures de prevenció davant l'entrada a la fase II del desconfinament al Bisbat de Girona
  • El P. Ramon Ribera-Mariné celebra el jubileu monàstic a Montserrat
  • Sant Pau VI a la Litúrgia de les Hores
  • Endesa reforça el servei elèctric de Montserrat amb un sistema de control remot
  • La basílica de la Nativitat de Betlem reobre les seves portes
  • La Pontifícia Universitat Antonianum té nou rector
  • La Catedral de Barcelona publica les homilies de Setmana Santa del cardenal Omella
  • Pérez Esquivel: Fem que sorgeixin rius subterranis de solidaritat
  • Els bisbes catalans parlen de la solemnitat de la Pentecosta i del Dia de l'Acció Catòlica i de l'Apostolat Seglar

Catequesi del Papa: “Déu està sempre prop del nostre cor”

En la seva segona catequesi sobre la pregària, que el Sant Pare ha ofert des de la Biblioteca Privada del Palau apostòlic, Francesc ha recordat que Déu sempre és a prop de la porta del nostre cor esperant que li obrim, i que de vegades també truca a aquesta porta, però sense envair perquè és pacient. I ha convidat a unir-se aquest dijous 14 de maig a una jornada de pregària, dejuni i obres de caritat per al Senyor que salvi la humanitat.

Vatican News, 13 maig 20

El Sant Pare ha celebrat aquest matí l'audiència general, que durant aquest període d'emergència sanitària es porta a terme des de la Biblioteca Privada del Palau Apostòlic, davant la presència dels prelats que l'acompanyen i que procedeixen a realitzar les lectures corresponents a diversos idiomes. Després d'haver iniciat la setmana passada un nou cicle de catequesi sobre el tema de l'oració, Francesc ha ofert la seva segona reflexió en què es va referir a l'oració del cristià:

"Pregar no és una cosa externa ni marginal a nosaltres, sinó que és el misteri més íntim de nosaltres mateixos, que neix com una invocació en la profunditat de la nostra persona i s'estén, buscant un 'Tu', que és Déu".

Com és costum, la catequesi s’ha introduït amb una lectura bíblica, en aquesta ocasió amb alguns versets del Salm 63 que manifesta que Déu és la satisfacció de l'ànima, tal com ho va escriure David quan era al desert de Judà:

Déu, Déu meu ets tu; de matinada et buscaré; la meva ànima té set de tu, el meu cor us anhela, en terra seca i àrida on no hi ha aigües. Per veure el teu poder i la teva glòria, així com t'he mirat al santuari. Perquè millor és la vostra misericòrdia que la vida; els meus llavis et lloaran. Així et beneiré en la meva vida; en el teu nom alçaré les mans (...). Està la meva ànima aferrada a tu. La vostra dreta m'ha sostingut.

L'oració sorgeix en el cor

En llengua castellana Francesc ha resumit la seva catequesi explicant que "l'oració ens pertany a tots, als homes de totes les religions, i probablement també als que no professen cap". "La pregària - ha dit el Papa - sorgeix en el secret de nosaltres mateixos, en aquest lloc interior que els autors espirituals sovint diuen el 'cor'".

Per a Déu no som servents, sinó amics i fills seus

D'altra banda, el Sant Pare ha afirmat que la pregària del cristià "sorgeix de la revelació d'aquest 'Tu', amb majúscula, que s'ha manifestat i ha vingut al nostre encontre, donant-nos confiança i revelant-nos a Déu com un Pare bo, que ens estima i ens comprèn, que no ens considera servents, sinó amics i fills seus".

El Pare segueix estimant-nos

Francesc ha afirmat que el cristianisme ha abandonat qualsevol relació de tipus "feudal" amb Déu. També perquè en el patrimoni de la nostra fe no hi ha expressions com "submissió", "esclavitud" o "vassallatge", sinó paraules com "aliança", "amistat", "comunió". Per aquest motiu referint-se al gran raonament de comiat que Jesús va dirigir als seus deixebles, el Papa ha recordat les seves paraules: "Ja no els dic servents, perquè el servent no sap què fa el seu patró; sinó que els he dit amics, perquè tot el que he sentit del Pare se'ls he donat a conèixer ". Vostès no m'han escollit a mi, sinó que jo els he escollit a vosaltres i els he destinat perquè vagin a donar fruit, i perquè el seu fruit romangui; perquè tot el que demanaran al Pare en nom meu, se'ls concedeixi ".

I ha conclòs recordant que en l'oració del Pare Nostre, "Jesús ens va ensenyar a demanar a Déu tot el que necessitem. Tant se val si ens sentim culpables en la nostra relació amb Ell, si no hem estat amics fidels, ni fills agraïts; Déu continua estimant-nos, perquè Ell sempre és fidel".

Salutacions del Papa

En saludar cordialment els fidels de llengua espanyola que han seguit aquesta catequesi a través dels mitjans de comunicació social, el Sant Pare els ha animat "a entaular aquesta relació filial, d'amistat i confiança amb el Senyor, demanant-li el que necessiten per a la seva vida i, de manera particular, per aquells que estan al nostre costat i sabem estan necessitats, perquè Déu, com a Pare bo, feu brillar el seu rostre sobre ells i els doni la pau".

Sobre els fidels de llengua anglesa que s'havien connectat i abans de beneir-los, Francesc ha invocat sobre ells i les seves famílies, en aquest temps de Pasqua, l'alegria i la fortalesa que vénen de Crist ressuscitat.

De la mateixa manera, en saludar els fidels de parla francesa el Papa els ha deixat un suggeriment: "Quan preguem, esforcem-nos per parlar amb Déu amb confiança, com un nen es dirigeix ??al seu Pare, sense por ni distància. Ell sempre està a prop nostre, podem explicar-li tot i demanar-li tot. Que Déu us beneeixi! ".

En dirigir la seva salutació a tots els amics de llengua alemanya, Francesc els ha dit: "Els molts exemples d'amor que Déu ens ha donat són una forta invitació a estimar-nos amb totes les persones que trobem, fins i tot en aquests temps en què la vida ens obliga a una convivència una mica difícil. Que l'Esperit Sant els ompli de la seva caritat i alegria".

Als fidels de llengua àrab que també han seguit aquesta trobada a través dels mitjans de comunicació, el Pontífex els ha dit que l'oració és la forma de comunicar-se i d'escoltar Déu. Al que va afegir textualment

"Amb aquest esperit vaig acceptar la invitació de l'Alt Comitè de la Germandat Humana per dedicar la jornada de demà, 14 de maig, a l'oració, el dejuni i les obres de caritat. Convido i animo a tots a unir-se a aquest esdeveniment. Unim-nos com germans per demanar-li al Senyor que salvi la humanitat de la pandèmia, que il·lumini als científics i que curi els malalts. Que el Senyor els beneeixi a tots i els protegeixi sempre de tot mal!".

Mare de Déu de Fàtima

"Que la Mare de Déu de Fàtima, la memòria de la qual celebrem avui, intercedeixi per cada un de vosaltres. Que Déu us beneeixi".

Als oients de parla portuguesa, en aquest 13 de maig, el Papa els ha animat a tots "a conèixer i seguir l'exemple de la Mare de Déu". I els ha recordat per a això: "Tractem de viure aquest mes amb una oració diària més intensa i fidel, sobretot amb el rés del Rosari, com recomana l'Església obeint a un desig repetidament expressat a Fàtima per la Mare de Déu. Sota la seva protecció, els dolors i afliccions de la vida seran més suportables. Que Déu us beneeixi!".

També als fidels polonesos el Sant Pare els ha recordat, en saludar-los, que avui celebrem la memòria litúrgica de Nostra Senyora de Fàtima, precisament en el dia en què es compleixen trenta-nou anys de l'atemptat contra Joan Pau II a la Plaça de Sant Pere:

"Tornem amb el pensament a les seves aparicions i el seu missatge transmès al món, així com a l'atemptat contra Sant Joan Pau II, que veia la intervenció maternal de la Santa Verge en la salvació de la seva vida. En la nostra pregària demanem a Déu, per intercessió de l'Immaculat Cor de Maria, la pau per al món, la fi de la pandèmia, l'esperit de penitència i la nostra conversió. Us beneeixo de cor”.

En dirigir-se als fidels de parla italiana, en l'aniversari de la primera Aparició als petits vidents de Fàtima, el papa Francesc els ha convidat "a invocar la Mare de Déu perquè cadascú continuï en l'amor a Déu i al proïsme".

També ha dirigit un pensament especial als joves, a la gent gran, als malalts i als nuvis, als quals els ha dit:

"Recorrin constantment a l'ajuda de la Verge; en Ella trobem una mare afectuosa i tendra, refugi segur en les adversitats. La benedicció per a tots!”.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.