Dijous, 4 de Juny de 2020
Sant Optat de Milevi, bisbe
  • Mossèn Robert Louan nomenat rector de la parròquia de Santa Maria de Butsènit
  • Iemen: Els donants internacionals prometen 1350 milions de dòlars per atendre la crisi humanitària
  • Un lloc web de les OMP per conèixer a Pauline Jaricot, inventora de "la primera xarxa social missionera"
  • Descendeix a Espanya el nombre de religiosos
  • Bisbe de Girona: Meditació des de l'experiència de la Covid-19
  • Papa Francesc: "Com Abraham, aprenguem a pregar amb fe"
  • Sant Vicenç de Sarrià celebra la festivitat del beat Pere Tarrés
  • L'Església Arxidiocesana de Barcelona celebra aquest 14 de juny la missa i processó de Corpus Christi a la catedral
  • El Papa: cap tolerància per al racisme, però no a la violència
  • El papa Francesc resarà pels sacerdots en una iniciativa d'oració al Sagrat Cor

El Museu Episcopal de Vic proposa activitats virtuals per a tots els públics per celebrar el Dia Internacional dels Museus

El Museu Episcopal de Vic (MEV) se suma un any més al Dia Internacional dels Museus (DIM). Enguany però, a causa de les circumstàncies, la celebració serà virtual. Els dies 16, 17 i 18 de maig, el museu ofereix activitats en línia adreçades a tots els públics com una visita en vídeo a l'exposició «Nord & Sud», una visita virtual a les sales del MEV, concursos de preguntes amb premis, activitats familiars... L'etiqueta d'aquesta edició del DIM és #TornaremAlsMuseus. En aquesta línia, el MEV ha anunciat que l'exposició «Nord&Sud. Art Medieval de Noruega i Catalunya. 1100-1350» es prorroga fins al 15 de setembre. La previsió és que l'equipament, tancat a causa de la Covid-19, pugui reobrir pròximament les seves portes.

Museu Episcopal de Vic, 14 maig 20

Entre les activitats proposades destaca una visita a l'exposició «Nord & Sud» que guiarà la conservadora, Judit Verdaguer. Aquesta permetrà emmarcar la mostra i conèixer el frontal de Sant Olaf de Trondheim (Noruega), una de les joies d'aquesta mostra temporal que es va inaugurar al 15 de febrer i que es va haver d'aturar a causa de l'actual pandèmia. La visita es podrà veure a partir del 16 de maig al canal de Youtube Patrimoni.gencat dins de la iniciativa «Finestres obertes».

El diumenge 17 de maig a les 5 de la tarda es farà un tour virtual per les peces més emblemàtiques de l'art medieval. Marc Sureda, conservador del MEV, guiarà aquesta passejada virtual d'uns 30 minuts per conèixer algunes de les joies de la col·lecció d'art romànic i gòtic. La visita es podrà seguir des del canal de Youtube Patrimoni.gencat i, posteriorment, es podrà recuperar al canal de Youtube del museu.

Virtual però amb participació des de casa

El que no pot faltar en la celebració del Dia Internacional dels Museus d'enguany són els reptes virals a les xarxes socials. El MEV també vol celebrar el DIM convidant a la participació. Per això s'oferirà una edició especial del #QuizdelMev. Aquest joc de preguntes s'ofereix els caps de setmana al canal d'Instagram del museu. En l'edició especial del DIM que es farà el 16, 17 i 18 de maig hi haurà un plus afegit: un sorteig de premis entre aquells que encertin més preguntes.

Seguint els exitosos i enginyosos reptes d'art que han emplenat la xarxa durant el confinament, el museu proposa el #DIMchallenge, un repte que consisteix en la recreació personal i única d'una de les obres d'art del museu. Les propostes es poden publicar a les xarxes del MEV i l'autor de l'obra amb més acceptació s'endurà un catàleg de l'exposició «Nord & Sud».

Altres propostes que s'oferiran són càpsules de vídeo de la tradicional «Nits de Museus» que aquest any s'ha hagut d'ajornar, activitats familiars en línia com una centrada en els bestiaris medievals o conèixer jocs de taula d'aquest període històric. Totes les propostes es poden trobar al web www.museuepiscopalvic.com.

L'exposició «Nord & Sud» es prorroga fins al 15 setembre

El MEV està treballant per poder reobrir pròximament les seves portes. Un cop es reprengui l'activitat es podrà continuar gaudint de l'exposició «Nord & Sud. Art Medieval de Catalunya i Noruega, 1100-1350» fins al 15 de setembre. La mostra s'allargarà uns quatre mesos més, després de l'intens treball de la direcció del MEV i la generositat dels museus prestadors escandinaus i catalans. "Nord&Sud",  que va quedar clausurada de forma prematura a causa de la pandèmia de la Covid19, reobrirà quan sigui possible les seves portes perquè els visitants tinguin l'ocasió de poder gaudir d'aquesta exposició internacional única.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.