Dijous, 4 de Juny de 2020
Sant Optat de Milevi, bisbe
  • Mossèn Robert Louan nomenat rector de la parròquia de Santa Maria de Butsènit
  • Iemen: Els donants internacionals prometen 1350 milions de dòlars per atendre la crisi humanitària
  • Un lloc web de les OMP per conèixer a Pauline Jaricot, inventora de "la primera xarxa social missionera"
  • Descendeix a Espanya el nombre de religiosos
  • Bisbe de Girona: Meditació des de l'experiència de la Covid-19
  • Papa Francesc: "Com Abraham, aprenguem a pregar amb fe"
  • Sant Vicenç de Sarrià celebra la festivitat del beat Pere Tarrés
  • L'Església Arxidiocesana de Barcelona celebra aquest 14 de juny la missa i processó de Corpus Christi a la catedral
  • El Papa: cap tolerància per al racisme, però no a la violència
  • El papa Francesc resarà pels sacerdots en una iniciativa d'oració al Sagrat Cor

El bisbe Joan Carrera hagués celebrat aquest dimarts 12 de maig el seu 90è aniversari

Avui 12 de maig de 2020, el que fou bisbe auxiliar de Barcelona, Joan Carrera, hagués complert noranta anys. Tal dia com a vull va néixer a la ciutat de Cornellà de Llobregat on els seus pares regentaven un forn, però quan tot just havia complert nou mesos, morí el seu pare víctima d'una pneumònia. Aquest fet obligà a la seva mare a prendre la decisió de tornar a casa dels avis materns, a la ciutat veïna de Sant Feliu de Llobregat.

Memorial Bisbe Joan Carrera, 12 maig 20

Allà visqué la seva infantesa, alterada i endurida per l'esclat de la Guerra Civil Espanyola l'any 1936 quan ell tenia sis anys. Anys durs que, segons no se n'havia estat de dir, va passar gana i penúries, acompanyat de la mare i dels avis. Es definia com un nen entremaliat, que compartia amb els seus amics els jocs al carrer i la contínua presència dels soldats al voltant de casa seva.
 
L’entrada al seminari menor de la Conreria significà per ell l’inici d’una gran il·lusió que sempre portà a la pràctica el seu servei a Déu, Nostre Senyor, i a l’Església.
 
Per alguns era el senyor Bisbe, per d’altres el Bisbe Joan o el pare Joan i per alguns era simplement mossèn Joan, ho podríem dir de moltes maneres, ...però per a tots era:
 
Una bona persona, un home bo, senzill, de tracte afable, proper, planer, prudent, humil, savi, generós, valent i un gran mestre.
Un pastor que sempre tingué l’exemple de Jesucrist i les paraules de l’evangeli, la Bona Nova, com a llum de la seva vida i de servei a l’Església.
 
En aquest article recollim algunes, paraules que s’han dit del Bisbe Joan. Des del Memorial Bísbe Joan Carrera n'han recollit moltes més que potser, en algun moment, caldrà posar totes juntes....
 
Josep Maria Esquirol"Ha estat per a alguns de nosaltres un mestre, a qui no li calien gaires paraules, com els antics pares del desert. En teníem prou de saber que hi era, i de gaudir, a voltes, de la seva companyia"
 
Teresa Pou :"Si tanco els ulls, veig el bisbe Joan Carrera somrient, amb aquell somriure entremaliat, murri, i li agraeixo el fet d’haver estat un comunicador valent, fidel als amics, generador de consens, estimació i respecte dins i fora de l’Església."
 
Joan Torras Viver: “A través de les seves múltiples responsabilitats eclesials, el Bisbe Joan, des de la seva càlida i pedagògica sinceritat i el seu somriure murri, va saber sempre escoltar, acollir,  acompanyar, asserenar, consolar, esmenar, impulsar i oferir eines per al discerniment personal i la reflexió de milers de persones, de llocs i orígens ben diversos, a les qui va fer un gran bé.”
 
M. Teresa Biayna Pedragosa“Penso que el bisbe Carrera ha arribat davant Déu amb el cor i les mans plenes de coses fetes i de gent que ha estimat i que l’estima.”
 
Jesús i Carme“Érem en un moment solemne de la nostra vida, davant de Mn Joan que ens agafava de les mans per ajuntar les nostres, beneint la nostra unió. Generós com era, ens va fer tres regals que en record seu han presidit casa nostra: un sant sopar, un ciri i una petita Bíblia, símbols inequívocs de la família i de la llum espiritual i flama de l’amor, sostinguts en la paraula de Déu.”
 
Cardenal Lluís Martinez Sistach: “El Bisbe Joan va viure amb senzillesa i joia l’Evangeli de Jesús. Per a ell era veritablement una bona notícia que orientava tota la seva vida. L’Evangeli el portà a donar-se constantment i posar-se al servei de les realitats eclesials i de la societat, ben conscient que l’Església viu en el món i ha de realitzar la seva missió i el seu servei enmig del món. I ho va viure dia rere dia amb la joia de Jesús fins a la seva mort tot esperant la resurrecció.
 
Joan-Enric Vives Arquebisbe d’Urgell“Fou un gran escriptor. Després de Torras i Bages, segurament el millor bisbe escriptor del segle XX. Potser no l'únic, perquè hi va haver també el bisbe Ramon Masnou, i algun altre. I com a eclesiàstic cal destacar-lo, com una figura resplendent. Desitjava una Església humil i evangelitzadora que dona Jesucrist, passi el que passi.”
 
Mn Jaume Aymar“El bisbe Joan creia en la bellesa com a via privilegiada per a la transcendència i l’evangelització. Tots recordem aquell estil de celebrar i de predicar del Bisbe Joan, pausat, reflexiu, amb un discurs que invitava a la conversió.”
 
P. Josep M Soler o.s.b. Abat de Montserrat”El bisbe Joan, molt vinculat a Montserrat, destacava per la seva profunditat espiritual, la seva senzillesa humana, la seva capacitat de posar pau i de buscar concòrdia i de treballar pel bé i per la comunió en el si de l’Església.”
 
Mn. Salvador Bacardit: “El Bisbe Joan creia profundament que Jesucrist és el do que cal cercar i acollir. És Ell el do que hem de procurar de fer arribar a tothom.”
 
M. Clara Pujadas“Ell vivia amb intensitat el moment present, això juntament amb la seva capacitat d’assaborir el gust de la fe i la seva finor espiritual, m’ajudaven a mantenir la presència de Déu al llarg del dia”.
 
Mn. Francisco Prieto“La valoració de la religiositat popular va ser una de les seves bones intuïcions en uns anys en què era un tema controvertit, convidant-nos a pensar si té sentit una religió que no toqui les entranyes i els sentiments de la gent”.
 
Mn. Ramon Corts :  “La vocació de pastor del Bisbe Joan Carrera el menà a fer sempre present l’Evangeli a la vida de les persones. El seu tarannà acollidor li donà una especial sensibilitat envers les manifestacions de religiositat popular“.
 
Antoni Bassas“El bisbe Joan era un home d’una peça, íntegre, fort i bondadós alhora. Un home sensible, educat, culte, que estimava les persones, que veia Crist en als altres, que estimava el seu temps històric i el seu país, Catalunya.”

 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.