Dijous, 4 de Juny de 2020
Sant Optat de Milevi, bisbe
  • Mossèn Robert Louan nomenat rector de la parròquia de Santa Maria de Butsènit
  • Iemen: Els donants internacionals prometen 1350 milions de dòlars per atendre la crisi humanitària
  • Un lloc web de les OMP per conèixer a Pauline Jaricot, inventora de "la primera xarxa social missionera"
  • Descendeix a Espanya el nombre de religiosos
  • Bisbe de Girona: Meditació des de l'experiència de la Covid-19
  • Papa Francesc: "Com Abraham, aprenguem a pregar amb fe"
  • Sant Vicenç de Sarrià celebra la festivitat del beat Pere Tarrés
  • L'Església Arxidiocesana de Barcelona celebra aquest 14 de juny la missa i processó de Corpus Christi a la catedral
  • El Papa: cap tolerància per al racisme, però no a la violència
  • El papa Francesc resarà pels sacerdots en una iniciativa d'oració al Sagrat Cor

Les religioses en temps de la Covid-19: prop dels que pateixen

"En molts països s'han tancat les esglésies i s'han prohibit totes les formes de reunió social, depèn de nosaltres les religioses - per carisma properes als infants, les dones, els pobres, les parts més vulnerables de la població -, trobar noves formes de fer-nos encara més properes a tots ells, ara que estar a prop s'ha tornat molt complicat". Aquest és el sincer missatge que llança la germana Helen Bandiho, secretària general d’ACWECA, l'organisme regional que reuneix les dones consagrades dels estats de parla anglesa de l'Àfrica central i oriental (10 països en total: Eritrea, Etiòpia, Kenya, Malawi, el Sudan del Sud, Sudan, Tanzània, Uganda, Zàmbia i, com a membre associat, Zimbabwe). 

Fides, 12 maig 20

A través d'una carta, rebuda a l'Agència Fides, la religiosa demana a les religioses d'Àfrica que recorrin els seus carismes i reconsiderin noves formes de romandre a prop dels sectors més marginats de la societat ara que la Covid-19 els ha deixat encara més exposats.

"Les principals fonts d'educació - assenyala -, estan actualment tancades i d'alguna manera som nosaltres els que hem de proporcionar informació i coneixement. Hi ha moltes persones que no han entès completament la magnitud del fenomen o que no saben o no poden defensar-se, és important arribar-hi i informar-los. La carta que vaig escriure a finals d'abril està destinada a ser un interrogant per a tots els involucrats en el camp: què fem com religioses per mostrar la proximitat de Déu a aquells que han perdut l'esperança per tot el que està succeint? Com actuem per aquells que no poden assistir als serveis religiosos i necessiten mantenir-se en contacte amb la Paraula de Déu? I, què estem fent ja en les nostres congregacions perquè els nostres carismes siguin actuals enmig de la pandèmia? Crec que com a dones religioses podem tenir molta influència i és de gran ajuda estimular la reflexió de totes les ordes. Jo he llançat aquesta crida i ara esperem respostes i suggeriments de les nostres germanes de religió ".

La Germana Bandiho, que recentment va rebre el càrrec de Secretària General, ha volgut entrar en contacte immediatament amb les congregacions i demanar-los que siguin protagonistes de noves formes d'acció: "Considero molt útil planificar i compartir noves formes d'intervenció que ens permetin estar a prop dels més pobres en aquesta nova i dramàtica situació. En aquest moment veiem una nova pobresa que se suma a l'antiga, moltes persones lluiten per comprendre com comportar-se per evitar el contagi o simplement no els arriba la informació. Molts altres han perdut la feina que ja era precària i, com a resultat, són encara més fàcilment preses d'explotadors sense escrúpols i acaben acceptant qualsevol tipus de feina, fins i tot sense la més mínima seguretat.

Com a dones de l'Església, en ple compliment de les normes i prestant molta atenció a protegir-nos, hem de reinventar el nostre enfocament per estar a prop d'aquestes noves necessitats”.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.