Dissabte, 30 de Maig de 2020
Sant Ferran i santa Joana d'Arc, verge
  • XV Premi Memorial Joan Gomis: S'obre el període d'admissió d'obres i candidatures
  • Actualització de les mesures de prevenció davant l'entrada a la fase II del desconfinament al Bisbat de Girona
  • El P. Ramon Ribera-Mariné celebra el jubileu monàstic a Montserrat
  • Sant Pau VI a la Litúrgia de les Hores
  • Endesa reforça el servei elèctric de Montserrat amb un sistema de control remot
  • La basílica de la Nativitat de Betlem reobre les seves portes
  • La Pontifícia Universitat Antonianum té nou rector
  • La Catedral de Barcelona publica les homilies de Setmana Santa del cardenal Omella
  • Pérez Esquivel: Fem que sorgeixin rius subterranis de solidaritat
  • Els bisbes catalans parlen de la solemnitat de la Pentecosta i del Dia de l'Acció Catòlica i de l'Apostolat Seglar

L'Església de Noruega consagra a Olav Fykse Tveit bisbe president

A la històrica catedral de Nidaros, l'antic santuari i destinació de peregrinació de Trondheim medieval, l'Església de Noruega va consagrar, el diumenge 10 de maig passat, a Olav Fykse Tveit, bisbe de la Diòcesi de Nidaros i el va nomenar bisbe president de la seva Conferència Episcopal.

CME, 12 maig 20

En compliment de les restriccions degudes a la pandèmia de coronavirus, el servei de la catedral va tenir lloc amb una assistència mínima, però va ser transmès en directe a tot el món. Com a bisbe primat, Tveit succeeix a la bisbesa Helga Haugland Byfuglien, la primera dona a ocupar el càrrec, que va dirigir l'església durant el seu procés de reposicionament en la vida nacional.

En el servei, el Dr. Tveit va predicar sobre l'evangeli segons Sant Joan 15: 1-9, en què Jesús és el cep veritable, i conrea als seus deixebles per portar molt de fruit, és a dir, fe, esperança i amor.

"Aquesta és la tasca de l'església en aquest món", ha dit, "predicar i demostrar l'amor de Déu, perquè puguem obtenir la força, la voluntat i la capacitat d'estimar als altres. Pot i ha d’exigir-nos alguna cosa, ja que es tracta del més important de tot. Podem fer-ho perquè se'ns ha inserit en una relació amb Crist".

Destacant les circumstàncies extraordinàries i tumultuoses d'una pandèmia mundial en la seva felicitació a l'exsecretari general, pel seu nou ministeri, la moderadora del Consell Mundial d’Esglésies (CME), la Dra. Agnes Abuom, i el secretari general interí del CME, el Rev. Dr. Ioan Sauca, van expressar les seves oracions per Tveit i per "l'església de poble" que dirigirà: "Preguem ferventment perquè, amb el seu lideratge, l'Església de Noruega aprofiti aquest moment per enfortir la fe, estimuli la participació, conreï la comunitat i fomenti la dedicació a la cura del poble de Noruega i al servei del conjunt de la família humana".

Fent-se ressò de les pròpies esperances de Tveit i la seva confiança en ell, Abuom i Sauca van dir: "Esperem un nou naixement de l'església a través de la presència contínua del Senyor Ressuscitat entre nosaltres. Que l'Església de Noruega sigui, com ho ha expressat , "una comunitat d'esperança", un refugi sempre segur però mai còmode, un herald i veritable far d'esperança per a tota la humanitat".

Pel seu treball en la construcció ecumènica de la pau, el Dr. Tveit ha rebut diverses distincions, la més recent la setmana passada, quan el president i primer ministre de la República de Corea li va concedir la Medalla Dongbaek de l'Orde del Mèrit Civil, per deu anys de dedicada i persistent tasca per la pau i la reconciliació a la península de Corea.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.