Dissabte, 30 de Maig de 2020
Sant Ferran i santa Joana d'Arc, verge
  • XV Premi Memorial Joan Gomis: S'obre el període d'admissió d'obres i candidatures
  • Actualització de les mesures de prevenció davant l'entrada a la fase II del desconfinament al Bisbat de Girona
  • El P. Ramon Ribera-Mariné celebra el jubileu monàstic a Montserrat
  • Sant Pau VI a la Litúrgia de les Hores
  • Endesa reforça el servei elèctric de Montserrat amb un sistema de control remot
  • La basílica de la Nativitat de Betlem reobre les seves portes
  • La Pontifícia Universitat Antonianum té nou rector
  • La Catedral de Barcelona publica les homilies de Setmana Santa del cardenal Omella
  • Pérez Esquivel: Fem que sorgeixin rius subterranis de solidaritat
  • Els bisbes catalans parlen de la solemnitat de la Pentecosta i del Dia de l'Acció Catòlica i de l'Apostolat Seglar

El Papa resa per les infermeres, exemple d'heroisme

A la missa de Santa Marta d'aquest dimarts 12 de maig, Francesc ha demanat a Déu que beneeixi les infermeres que en aquesta època de la pandèmia han estat un exemple d'heroisme i en alguns casos han donat la seva vida. En la seva homilia, ha afirmat que la pau de Jesús és un do gratuït que obre sempre als altres i dóna l'esperança del Paradís, que és la pau definitiva, mentre que la pau del món és egoista, estèril, cara i provisional.

Vatican News, 12 maig 20

Francesc ha presidit la missa a la Casa Santa Marta dimarts de la cinquena setmana de Pasqua. En la introducció, ha dirigit el seu pensament a les infermeres:

Avui és el dia de les infermeres. Ahir vaig enviar un missatge. Resem avui pels infermers i infermeres, homes, dones, nois i noies que tenen aquesta professió, que és més que una professió, és una vocació, una dedicació. Que el Senyor els beneeixi. En aquesta època de la pandèmia han donat exemple d'heroisme i alguns han donat la seva vida. Resem per les infermeres i els infermers.

En l'homilia el papa ha comentat l'Evangeli del dia (Jn 14,27-31) en què Jesús diu als seus deixebles: "Us deixo la pau, us dono la meva pau, però no com la dóna el món".

"El Senyor ha dit el Papa abans d'anar-se'n saluda els seus i dóna el do de la pau, la pau del Senyor". "No es tracta de la pau universal, aquella pau sense guerres que tots nosaltres desitgem que hi hagi sempre, sinó la pau de cor, la pau de l'ànima, la pau que cada un de nosaltres té a dins. I el Senyor te la dóna, subratlla, però no com la dóna el món". Es tracta de paus diverses. "El món - ha observat Francesc - et dóna pau interior", la pau de la teva vida, aquest viure amb el cor en pau, "com una possessió teva, com una cosa que és teva i t’aïlla dels altres" i "és una adquisició teva: tinc pau. I tu, sense adonar-te'n, et tanques en aquesta pau, és una pau una mica per a tu "que et fa estar tranquil i també feliç, però" t’adorm una mica, t’anestèsia i et fa quedar-te amb tu mateix": és "una mica egoista". Així és com el món dóna la pau. I és "una pau cara perquè has de canviar constantment els instruments de pau: quan t’entusiasmes amb una cosa, et dóna pau una cosa, després s'acaba i has de trobar una altra ... És cara perquè és temporal i estèril".

"En canvi, la pau que Jesús dóna és una altra cosa. És una pau que et posa en moviment, no t’aïlla, et fa anar cap als altres, crea comunitat, crea comunicació. La pau del món és cara, la pau de Jesús és gratis, és gratuïta: la pau del Senyor és un do del Senyor. És fecunda, sempre et fa avançar. Un exemple de l'Evangeli que em fa pensar en com és la pau del món és aquest Senyor que tenia els graners plens" i va pensar a construir altres magatzems per viure finalment tranquil. "Insensat, diu Déu, aquesta nit moriràs." "És una pau immanent que no obre la porta a l'altra vida. En canvi, la pau del Senyor" està "oberta al Cel, està oberta al Paradís". "És una pau fecunda que s'obre i porta a altres amb tu al Paradís".

El Papa convida a veure dins de nosaltres mateixos quina és la nostra pau: ¿trobem la pau al benestar, a la possessió i en moltes altres coses o trobada la pau com a do del Senyor? "He de pagar per la pau o la recepció gratis del Senyor? Com ??és la meva pau? Quan em falta alguna cosa, ¿m'enfado? Aquesta no és la pau del Senyor. Aquesta és una de les proves. Estic tranquil en la meva pau, m'adormo? No és del Senyor. Estic en pau i vull comunicar-la als altres i portar alguna cosa endavant? Aquesta és la pau del Senyor. Fins i tot en temps dolents i difícils, ¿aquesta pau està en mi? és del Senyor. I la pau de el Senyor és fecunda també per a mi perquè està plena d'esperança, és a dir, mira el Cel.

El papa Francesc relata que ahir va rebre una carta d'un bon sacerdot que li va dir que parlava poc del Cel, que hauria de parlar més d'ell: "I té raó, té raó. Per això avui he volgut subratllar això: que la pau, aquesta pau que ens dóna Jesús, és una pau per al present i per al futur. És començar a viure el Cel, amb la fecunditat del Cel. No és anestèsia. L'altra, sí: t’anestèsies amb les coses del món i quan la dosi d'aquesta anestèsia acaba agafes una altra i una altra i una altra ... aquesta és una pau definitiva, fecunda, també contagiosa. No és narcisista, perquè sempre mira al Senyor. L'altra et mira a tu, és una mica narcisista".

"Que el Senyor -conclou el Papa- ens doni aquesta pau plena d'esperança, que ens fa fecunds, ens fa comunicatius amb els altres, que crea comunitat i que sempre busca la pau definitiva del Paradís".

El papa Francesc ha acabat la celebració amb l'adoració i la benedicció eucarística. Abans de sortir de la capella dedicada a l'Esperit Sant, s’ha cantat l'antífona mariana de el temps de Pasqua, "Regina caeli".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.