Dissabte, 30 de Maig de 2020
Sant Ferran i santa Joana d'Arc, verge
  • XV Premi Memorial Joan Gomis: S'obre el període d'admissió d'obres i candidatures
  • Actualització de les mesures de prevenció davant l'entrada a la fase II del desconfinament al Bisbat de Girona
  • El P. Ramon Ribera-Mariné celebra el jubileu monàstic a Montserrat
  • Sant Pau VI a la Litúrgia de les Hores
  • Endesa reforça el servei elèctric de Montserrat amb un sistema de control remot
  • La basílica de la Nativitat de Betlem reobre les seves portes
  • La Pontifícia Universitat Antonianum té nou rector
  • La Catedral de Barcelona publica les homilies de Setmana Santa del cardenal Omella
  • Pérez Esquivel: Fem que sorgeixin rius subterranis de solidaritat
  • Els bisbes catalans parlen de la solemnitat de la Pentecosta i del Dia de l'Acció Catòlica i de l'Apostolat Seglar

"Espero que en sortir de la quarantena siguem conscients del valor de la solidaritat", anhela un sacerdot africà

"La pandèmia causada pel coronavirus, en certa mesura, ens ha obligat a un petit exili personal, lluny dels nostres amics i fins i tot de les nostres famílies", escriu el p. Keto Sithole, un sacerdot de Zimbabwe, en una nota de reflexió sobre l'impacte que la quarantena pel COVID-19 està tenint en la vida de la seva comunitat de fidels.

Fides, 11 maig 20

"Els sacerdots no sempre poden respondre a les necessitats espirituals dels membres de la comunitat que se'ls ha confiat, el moment més dolorós és l'absència de funerals públics per aquells que han tornat a la Casa del Pare", subratlla dolorosament el p. Sithole, que presta servei a St Marys a Lukosi.

"Una gran lliçó que hem après d'aquest període ha estat el descobriment que les relacions són més importants que les reunions. Hem passat temps amb persones properes i llunyanes (per telèfon), veient-los tal com són, la qual cosa és extremadament agradable. Això és el que crec que Jesús vol que succeeixi. Massa sovint, estem ocupats amb els nostres desitjos sense pensar seriosament en els altres si no podem obtenir un benefici". "Durant la quarantena, tenim l'oportunitat de pregar i donar suport als altres, simplement a través d'una trucada pastoral normal i un xat. El major desafiament ha estat arribar a la majoria dels meus feligresos que no tenen telèfons mòbils. Sempre han estat en les meves oracions perquè no perdin la fe i l'esperança".

Des del punt de vista litúrgic el p. Sithole assenyala que "com la majoria de les esglésies a tot el món, la missió de St Mary a Lukosi, on estic treballant actualment, ha estat tancada. Els laics no poden reunir-se i els sacerdots no poden reunir-se amb ells mentre la nació es prepara per a la pitjor crisi de salut potencial, a jutjar per com el virus ha devastat països amb millors instal·lacions mèdiques que la nostra".

"Així com els fills d'Israel van clamar a Déu perquè els salvés, també nosaltres apel·lem a Déu, no des dels llocs habituals d'oració sinó des dels llocs de quarantena, des de les nostres llars, sols o amb els nostres éssers estimats", invoca el sacerdot, que conclou amb l'esperança que "quan sortim d'aquesta quarantena, tots haurem redescobert aquests valors essencials de la comunitat, tenint cura als necessitats i al món com el papa Francesc manifesta en la Laudato Sí".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.