Dissabte, 30 de Maig de 2020
Sant Ferran i santa Joana d'Arc, verge
  • XV Premi Memorial Joan Gomis: S'obre el període d'admissió d'obres i candidatures
  • Actualització de les mesures de prevenció davant l'entrada a la fase II del desconfinament al Bisbat de Girona
  • El P. Ramon Ribera-Mariné celebra el jubileu monàstic a Montserrat
  • Sant Pau VI a la Litúrgia de les Hores
  • Endesa reforça el servei elèctric de Montserrat amb un sistema de control remot
  • La basílica de la Nativitat de Betlem reobre les seves portes
  • La Pontifícia Universitat Antonianum té nou rector
  • La Catedral de Barcelona publica les homilies de Setmana Santa del cardenal Omella
  • Pérez Esquivel: Fem que sorgeixin rius subterranis de solidaritat
  • Els bisbes catalans parlen de la solemnitat de la Pentecosta i del Dia de l'Acció Catòlica i de l'Apostolat Seglar

El papa Francesc resa pels que no tenen feina

Aquest 11 de maig, a la Missa de la Casa Santa Marta, el Sant Pare ha pregat per tots aquells que pateixen perquè van perdre els seus treballs durant aquest període i ha recordat l'aniversari de la troballa del cos de Sant Timoteu a la Catedral de Termoli, Itàlia. En la seva homilia, el Pontífex ha dit que l'Esperit Sant ens ajuda a comprendre cada vegada més el que Jesús ens va ensenyar: la doctrina no és estàtica, sinó que creix en la mateixa direcció.

Vatican News, 11 maig 20

A la Missa matutina celebrada - i transmesa en directe - a la Capella de la Casa Santa Marta, aquest dilluns de la V Setmana de Pasqua, el papa Francesc ha recordat el 75è aniversari de la troballa del cos de Sant Timoteu a la cripta de la Catedral de Termoli, Itàlia, durant els treballs de restauració de 1945, i ha dirigit la seva pregària a totes les persones que en aquest període han perdut la feina:

"Ens unim als fidels de Termoli, avui a la festa de la troballa del cos de Sant Timoteu. En aquests dies molta gent ha perdut la feina; no van ser contractats de nou, treballaven il·legalment ... Preguem per aquests germans i germanes nostres que pateixen aquesta manca de treball".

L'Esperit Sant do de Déu

En la seva homilia el Papa Francesc comentant l'Evangeli d'avui (Jn 14, 21-26) en què Jesús anuncia als seus deixebles que els enviarà al Defensor, l'Esperit Sant que el Pare enviarà en nom seu, els ensenyarà totes les coses i els recordarà tot el que Ell els ha dit. "És la promesa de l'Esperit Sant - ha dit el Papa - l'Esperit Sant que habita en nosaltres i que el Pare i el Fill envien" per a "acompanyar-nos en la vida". Es diu Paràclit, és a dir, el que "sosté, el que acompanya per no caure, que et manté ferm, que està a prop teu per sostenir-te". I el Senyor ens ha promès aquest suport, que és Déu com Ell: Ell és l'Esperit Sant.

Què fa l'Esperit Sant en nosaltres? El Senyor ho diu: "Ell t'ensenyarà tot i et recordarà tot el que els he dit. Ensenya i recorda. Aquest és l'ofici de l'Esperit Sant. Ens ensenya: ens ensenya el misteri de la fe, ens ensenya a entrar en el misteri, a comprendre una mica més el misteri, ens ensenya la doctrina de Jesús i ens ensenya a desenvolupar la nostra fe sense cometre errors, perquè la doctrina creix, però sempre en la mateixa direcció: creix en comprensió. I l'Esperit ens ajuda a créixer en la comprensió de la fe, a entendre-la més i a anar més enllà per entendre el que diu la fe. La fe no és una cosa estàtica, la doctrina no és una cosa estàtica: creix "sempre, però creix" en la mateixa direcció ". I l'Esperit Sant impedeix que la doctrina s'equivoqui, impedeix que es quedi quieta allà, sense créixer en nosaltres. Ens ensenyarà les coses que Jesús ens va ensenyar, desenvoluparà en nosaltres la comprensió del que Jesús ens va ensenyar, farà créixer en nosaltres la doctrina del Senyor, fins a la maduresa".

I una altra cosa que fa l'Esperit Sant, és recordar: "Ell els recordarà tot el que els he dit." L'Esperit Sant és com la memòria, ens desperta, ens manté sempre desperts "en les coses del Senyor" i també ens fa recordar la nostra vida, quan ens trobem amb el Senyor o quan el deixem.

El Papa ha recordat a una persona que va resar davant el Senyor així: "Senyor, soc el mateix que de nen, de jove, vaig tenir aquests somnis. Llavors, vaig anar pels camins equivocats. Ara em teniu". Això - ha dit el Pontífex - és el record de l'Esperit Sant en la vida d'un. Et porta a la memòria de la salvació, a la memòria del que Jesús et va ensenyar, però també a la memòria de la teva pròpia vida. Això - ha continuat el Papa - és una bella forma de resar al Senyor: "Jo soc el mateix. He caminat molt, he comès molts errors, però soc el mateix i tu m'estimes". És "la memòria del camí de la vida".

"I en aquest record, l'Esperit Sant ens guia, ens guia per discernir, per discernir el que he de fer ara, quin és el camí correcte i quin l’equivocat, fins i tot en les petites decisions. Si demanem llum a l'Esperit Sant, ens ajudarà a discernir per prendre les decisions correctes, les petites decisions de cada dia i les més grans". L'Esperit "ens acompanya, ens sosté en el discerniment", "ens ensenyarà tot, és a dir, fa créixer la fe, ens introdueix en el misteri, l'Esperit que ens recorda: ens recorda la fe, ens recorda la nostra pròpia vida i l’esperit que en aquest ensenyament, en aquesta memòria, ens ensenya a discernir les decisions que hem de prendre. I d'això els Evangelis li donen un nom a l'esperit Sant: sí, Paràclit, perquè et sosté, però un altre nom més bonic: és el Do de Déu. L'Esperit és el do de Déu. L'Esperit és precisament el do: "No et deixaré sol, t’enviaré un Paràclit que et sostindrà" i ens ajudarà a avançar, a recordar, a discernir i a créixer. El do de Déu és l'Esperit Sant.

"Que el Senyor - és l'oració conclusiva del papa Francesc - ens ajudi a mantenir aquest do que ens va donar en el Baptisme i que tots tenim dins de nosaltres.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.