Dissabte, 30 de Maig de 2020
Sant Ferran i santa Joana d'Arc, verge
  • XV Premi Memorial Joan Gomis: S'obre el període d'admissió d'obres i candidatures
  • Actualització de les mesures de prevenció davant l'entrada a la fase II del desconfinament al Bisbat de Girona
  • El P. Ramon Ribera-Mariné celebra el jubileu monàstic a Montserrat
  • Sant Pau VI a la Litúrgia de les Hores
  • Endesa reforça el servei elèctric de Montserrat amb un sistema de control remot
  • La basílica de la Nativitat de Betlem reobre les seves portes
  • La Pontifícia Universitat Antonianum té nou rector
  • La Catedral de Barcelona publica les homilies de Setmana Santa del cardenal Omella
  • Pérez Esquivel: Fem que sorgeixin rius subterranis de solidaritat
  • Els bisbes catalans parlen de la solemnitat de la Pentecosta i del Dia de l'Acció Catòlica i de l'Apostolat Seglar

El Papa: "Jesús ens té un lloc en el Cel. Hem de seguir el seu camí"

"Jesús ens té un lloc en el Cel, hem de confiar-nos plenament a Ell, lliurar-li les nostres angoixes, seguir el seu camí, per no perdre'ns, per això cal tenir una relació viva amb Ell, imitar-lo en l'amor, seguir els seus passos". Són paraules del papa Francesc en la seva al·locució prèvia a la pregària mariana del Regina Coeli d’aquest diumenge 10 de maig.

Vatican News, 11 maig 20

El Papa va donar inici a la seva al·locució prèvia a la pregària mariana del Regina Coeli, recordant l'Evangeli del dia, que narra el moment en què Jesús "s'acomiada" dels seus deixebles al final de l'Últim Sopar, just abans d'afrontar la Passió. Un moment en què els demana que "no perdin la pau". I aquestes paraules, Jesús ens la diu a nosaltres en els "drames de la vida", va dir el Papa, hem de sentir aquesta pau als nostres cors.

Dos remeis per combatre l'angoixa, el que ens torba

El Senyor assenyala dos remeis per al malestar, per al que ens torba. El primer és: "creien també en mi." En aquest consell, com va dir el Papa, Jesús sap que a la vida, la pitjor ansietat, el pitjor malestar, prové de la "sensació de no poder afrontar els problemes, de sentir-se sols i sense punts de referència enfront del que succeeix. Aquesta ansietat, en la qual la dificultat se suma a la dificultat, no pot ser superada sols".

Jesús ens demana que tinguem fe en Ell, que no ens recolzem en nosaltres mateixos, sinó en Ell. Perquè només confiant-nos a Ell podrem alliberar-nos de l'angoixa. I, com va dir el Sant Pare, Jesús ha ressuscitat i està viu precisament per estar sempre al nostre costat. Llavors podrem dir-li: "Jesús, crec que has ressuscitat i que estàs al meu costat. Crec que m’escoltes. Et porto el que em molesta, els meus problemes: tinc fe en tu i m'encomano a tu".

El segon remei que ens dóna el Senyor per combatre el malestar és el fet, que Jesús ens va reservar un lloc a la Casa del Pare. Va prendre amb si la humanitat per conduir-la al Cel, perquè estiguem "on Ell estigui". És la certesa que ens consola, va dir el Papa, hi ha un lloc reservat per a tothom.

"No vivim sense rumb ni destí. Se'ns espera, som valuosos. Déu està enamorat de la bellesa dels seus fills. I per a nosaltres ha preparat el lloc més digne i bell: el Paradís. No oblidem: l'estatge que ens espera és el Paradís. Aquí estem de pas. Estem fets per al Cel, per a la vida eterna, per viure per sempre. Per sempre: és una cosa que ni tan sols podem imaginar ara. Però és encara més bonic pensar que això serà per sempre tot en alegria, en plena comunió amb Déu i amb els altres, sense més llàgrimes, ressentiments, divisions i malestar".

No perdem el camí que ens traça Jesús, el camí al Cel

Finalment, el papa Francesc va dir que per no perdre'ns, i seguir el camí que ens traça Jesús, cal tenir una relació viva amb Ell, imitar-lo en l'amor, seguir els seus passos, és el camí de l'amor humil, de l'oració, de la mansuetud, de la confiança, va assenyalar el Pontífex. Com a cristians tenim l'opció de seguir aquest camí, o escollir els camins que no condueixen al Cel: els camins de poder, els camins de la mundanitat, els camins de l'autoafirmació.

Un dia a dia, escollir no el camí del meu protagonisme, sinó el camí de Jesús, el protagonista de la meva vida. És seguir endavant cada dia dient: "Jesús, què penses de la meva elecció? Què faries en aquesta situació, amb aquesta gent?". I acaba el Papa: "Ens farà bé preguntar-li a Jesús, que és el camí, les indicacions per al Cel. Que la Mare de Déu, Reina del Cel, ens ajudi a seguir Jesús, que ens va obrir el Cel".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.