Dissabte, 30 de Maig de 2020
Sant Ferran i santa Joana d'Arc, verge
  • XV Premi Memorial Joan Gomis: S'obre el període d'admissió d'obres i candidatures
  • Actualització de les mesures de prevenció davant l'entrada a la fase II del desconfinament al Bisbat de Girona
  • El P. Ramon Ribera-Mariné celebra el jubileu monàstic a Montserrat
  • Sant Pau VI a la Litúrgia de les Hores
  • Endesa reforça el servei elèctric de Montserrat amb un sistema de control remot
  • La basílica de la Nativitat de Betlem reobre les seves portes
  • La Pontifícia Universitat Antonianum té nou rector
  • La Catedral de Barcelona publica les homilies de Setmana Santa del cardenal Omella
  • Pérez Esquivel: Fem que sorgeixin rius subterranis de solidaritat
  • Els bisbes catalans parlen de la solemnitat de la Pentecosta i del Dia de l'Acció Catòlica i de l'Apostolat Seglar

La Fundació Pau Casals reprograma les activitats del centenari de l'Orquestra Pau Casals 1920-2020

Amb motiu de la situació generada per la pandèmia de la COVID-19, la Fundació Pau Casals comunica l'ajornament de la programació prevista pel Centenari de l'Orquestra Pau Casals 1920-2020, impulsat per la mateixa Fundació Pau Casals i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de la Fundació "la Caixa", l'Ajuntament del Vendrell i la Diputació de Tarragona. El programa d'activitats, presentat el 2 de març passat a L'Auditori de Barcelona, té com a objectiu commemorar la història i l'impacte musical de l'Orquestra i reivindicar la figura de Pau Casals com a director d'orquestra. 

Fundació Pau Casals, 6 maig 20

Malgrat l'ajornament de les principals activitats del Centenari, la Fundació Pau Casals continua treballant per commemorar i difondre el llegat de l'Orquestra Pau Casals a través de contingut digital, articles, recursos en línia i activitat a les xarxes socials, i amb la programació que es desplaçarà a la tardor de 2020 i al llarg de l'any 2021. 

En aquest sentit, la Fundació Pau Casals està treballant per trobar noves dates per celebrar els concerts commemoratius del Centenari de l'Orquestra Pau Casals a L'Auditori de Barcelona, amb tres orquestres de prestigi internacional: Camerata Salzburg, Orchestra of the Age of Enlightenment i l'Orchestre de Paris, ajornats davant la impossibilitat de L'Auditori de Barcelona de continuar amb la programació prevista de la temporada 2019-2020, que incloïa els concerts del Centenari, davant l'Estat d'alarma generat per la Covid-19. Alhora, la Fundació Pau Casals també s'ha vist obligada a ajornar l'acte de presentació del Centenari i d'aquests tres concerts previst pel 17 de juny al CaixaForum Barcelona. Les noves dates dels concerts i de l'acte de presentació s'anunciaran tan aviat com sigui possible. Totes les persones que havien comprat entrades per als concerts commemoratius rebran una devolució automàtica en el cas de les entrades comprades per internet i un correu electrònic en cas de les entrades comprades a taquilles, indicant com realitzar la devolució. 

També s'han ajornat, a l'espera de concretar noves dates, les Jornades d'Estudi entorn l'Orquestra de Pau Casals que s'havien de celebrar aquests 6 i 7 de maig a l'Institut d'Estudis Catalans i al Museu de la Música de Barcelona. D'altra banda, els "Diàlegs amb música "100 anys de l'Orquestra Pau Casals. Música i compromís Social" que s'havien de celebrar l'1 d'abril passat al CCCB s'han reprogramat pel 27 d'octubre a les 19 h al mateix Auditori del CCCB. 

La inauguració de l'exposició del Centenari, dedicada a la història de l'Orquestra Pau Casals està programada pel 24 de novembre al Museu de la Música de Barcelona i pel 26 de novembre al Museu Pau Casals del Vendrell. 

Per ara, la Fundació Pau Casals manté la resta d'activitats previstes, que se celebraran complint les condicions i requisits d'higiene i seguretat establerts per les autoritats. Entre aquests actes, s'inclou el concert de l'Orquestra Simfònica Camera Musicae a la Plaça Nova del Vendrell (10 de juliol), el concert de l'Orquestra Simfònica Vozes a la Casa de l'Aigua de Barcelona (27 de setembre), el concert commemoratiu al Palau de la Música Catalana (13 d'octubre) i el concert homenatge al Gran Teatre del Liceu (5 de març de 2021).També segueix endavant la publicació d'una biografia històrica de Pau Casals durant la tardor de 2020 a càrrec de L'Enciclopèdia Catalana. 

A banda de la programació que la Fundació Pau Casals impulsa en el marc del Centenari de l'Orquestra Pau Casals, altres institucions i entitats musicals s'han adherit a aquesta celebració amb la voluntat de fer arribar el llegat musical i humanístic de Pau Casals arreu, entre les que destaquen les següents: Palau de la Música Catalana, Gran Teatre del Liceu, el Conservatori Municipal de Música de Barcelona, Conservatori del Liceu, Conservatori Superior de Música de Catalunya (ESMUC), L'Auditori Pau Casals del Vendrell, Festival de Pasqua de Cervera, Fundació Victoria de los Ángeles, Escolania de Montserrat, VOZES, l'Orquestra Camerata XXI, l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida -OJC i el Taller de Músics, entre d'altres. 

Pel que fa a les entitats adherides al Centenari que tenien activitats previstes i concretades, el 10è Festival de Pasqua de Cervera s'ajorna a la tardor del 2020. A més, es buscaran noves dates pels concerts de l'Orquestra Camerata XXI a L'Auditori Pau Casals del Vendrell que s'havia de fer el 23 de maig i pel Concert Homenatge que s'havia de celebrar el 28 de maig al Conservatori Municipal de Música de Barcelona. De moment, es manté l'exposició del Centre de Documentació de l'Orfeó Català (CEDOC) sobre l'Orquestra Pau Casals que es podrà visitar a l'octubre de 2020, com també el concert de l'Escolania de Montserrat previst pel 22 d'octubre. 

La Fundació Pau Casals remarca que totes aquelles institucions, entitats musicals i orquestres que es vulguin adherir a la celebració per recordar el llegat de l'Orquestra Pau Casals i la figura del Mestre com a director d'orquestra, també ho poden fer al llarg de l'any 2021.

La Diada Pau Casals-Barcelona 2020, també afectada per la COVID-19 

A més del Centenari de l'Orquestra Pau Casals, la Fundació Pau Casals organitza cada any actes i concerts per commemorar la Diada Pau Casals que té lloc a mitjans de juny a Barcelona. En aquest sentit, el proper mes de juny estava prevista la celebració de la Diada Pau Casals-Barcelona 2020, amb un acte al Turó Park el dia 16 de juny, i un concert del violoncel·lista Steven Isserlis i de la pianista Connie Shih al Palau de la Música Catalana el 18 de juny. 

A causa de d'estat d'alarma pel COVID 19, i davant la impossibilitat de trobar una nova data per al concert, la Fundació Pau Casals, juntament amb els responsables del Palau de la Música Catalana, s'ha vist obligada a cancel·lar el concert del violoncel·lista Steven Isserlis, acompanyat de la pianista Connie Shih. Les entrades es poden bescanviar per al concert de la Diada Pau Casals – Barcelona 2021, que anirà a càrrec del violoncel·lista Gautier Capuçon, acompanyat del pianista Frank Braley i que tindrà lloc el dia 15 de juny de 2021 al Palau de la Música Catalana, o per altres concerts del Palau. Cal sol·licitar la devolució o bescanvi a les Taquilles del Palau per correu electrònic a taquilles@palaumusica.cat.

En el cas de la Diada Pau Casals- Barcelona al Turó Park, s'està treballant per trobar una nova data a la tardor del 2020 i poder commemorar i celebrar el vincle històric i simbòlic de Pau Casals amb la ciutat de Barcelona, tal i com la Fundació Pau Casals ha fet des de l'any 2015. Aquesta celebració popular, compta amb la participació de l'Orquestra Xavier Montsalvatge de l'Institut Artístic Oriol Martorell, el projecte VOZES, un grup de quaranta violoncel·listes coordinats per Lito Iglesias i Peter Thiemann, dirigits pel mestre Antoni Ros Marbà, i la colla castellera Els Nens del Vendrell.

Més informació: https://www.2020.paucasals.org/


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.