Dissabte, 30 de Maig de 2020
Sant Ferran i santa Joana d'Arc, verge
  • XV Premi Memorial Joan Gomis: S'obre el període d'admissió d'obres i candidatures
  • Actualització de les mesures de prevenció davant l'entrada a la fase II del desconfinament al Bisbat de Girona
  • El P. Ramon Ribera-Mariné celebra el jubileu monàstic a Montserrat
  • Sant Pau VI a la Litúrgia de les Hores
  • Endesa reforça el servei elèctric de Montserrat amb un sistema de control remot
  • La basílica de la Nativitat de Betlem reobre les seves portes
  • La Pontifícia Universitat Antonianum té nou rector
  • La Catedral de Barcelona publica les homilies de Setmana Santa del cardenal Omella
  • Pérez Esquivel: Fem que sorgeixin rius subterranis de solidaritat
  • Els bisbes catalans parlen de la solemnitat de la Pentecosta i del Dia de l'Acció Catòlica i de l'Apostolat Seglar

El Dr. Tveit rep l'Orde del Mèrit Civil sud-coreana

Aquest 5 de maig, l'ex secretari general del Consell Mundial d'Esglésies (CME), el Rev. Dr. Olav Fykse Tveit, va rebre la Medalla de Dongbaek de l'Orde del Mèrit Civil de la República de Corea durant una cerimònia a l'Ambaixada de Corea a Oslo (Noruega).

CME, 6 maig 20

La distinció li va ser lliurada per la Dra. Nam Young-Sook, ambaixadora coreana en el Regne de Noruega, en nom del president de la República de Corea, Moon Jae-in. El seu missatge deia: "De conformitat amb la Constitució de la República de Corea, li serà concedida la següent medalla en reconeixement a la seva enorme contribució al desenvolupament de la República de Corea per mitjà dels esforços de pau i reconciliació a la península de Corea".

El Dr. Kyung-seo Park, expresident del Consell Mundial d’Esglésies (CME) per a Àsia i actual president de la Creu Roja Coreana, va dir que va ser una alegria i un honor per a ell enviar les seves felicitacions. "El CME, representat per Olav, ha participat activament en la tasca de conscienciació sobre la península de Corea a favor de la coexistència pacífica sense guerra ni armes nuclears, que va començar el 1984 amb el Procés de Tozanso i es va accentuar en l'Assemblea del CME celebrada a Busan el 2013", va dir. "Mentre continuem el nostre camí comú, permeteu-me comptar amb la seva solidaritat i oració".

El Rev. Dr. Hong-Jung Lee, secretari general del Consell Nacional d'Esglésies de Corea, va transmetre la seva més sincera enhorabona a Tveit. "El CME s'ha implicat molt en el procés de pau coreà i, com destacat dirigent de la societat civil religiosa mundial, vostè, Olav, obtindrà fruits abundants a la península de Corea", va dir Lee. "Com he compartit una visió comuna amb vostè, Olav, espero sincerament que obri una nova porta per al procés de pau coreà establint una taula rodona nòrdica a favor de la pau a la península de Corea".

Durant la cerimònia de lliurament de la condecoració, que es va celebrar telemàticament i en l'ambaixada mantenint la distància social, la moderadora del CME, Dra. Agnes Abuom, va recordar el moment històric en què més de vuit-cents participants de la 10a Assemblea del CME que se celebrava a Busan el 2013 es van sumar a la peregrinació de justícia i pau viatjant a la muntanya Dora ja Imjingak, manifestant la seva solidaritat amb el poble de Corea i donant suport a la crida mundial a la reunificació de Corea.

"Com a secretari general del CME, el Rev. Dr. Olav Fykse Tveit els va animar a que es veiessin com un signe de l'acompliment de la promesa de Déu", va dir Abuom. "Rev. Tveit, valoro el seu lideratge fidel a través del qual ha demostrat el que significa transformar la comunitat cristiana".

El secretari general interí del CME, Rev. Prof. Dr. Ioan Sauca, va reflexionar que el CME compta amb una llarga història de col·laboració amb associats ecumènics nacionals, regionals i internacionals en nom de la pau a la península de Corea, en particular des de la històrica Consulta de Tozanso de 1984.

"Com a secretari general del CME, el Rev. Dr. Olav Fykse Tveit va fer molt més que simplement tirar endavant aquesta herència", va dir Sauca. "La va convertir en un distintiu d'aquest període de la història del CME, i va exercir personalment un paper de lideratge prominent en aquest àmbit de la tasca del CME en un període que ha abastat alguns dels moments més perillosos de la història moderna de la regió i algunes de les majors esperances d'un canvi pacífic transformador".

El bisbe Atle Sommerfeldt, bisbe president interí de l'Església de Noruega, va dir: "L'Església de Noruega està profundament compromesa amb la pau, la justícia i la reconciliació, especialment allà on la guerra i les diferències polítiques separen les persones i les famílies. Preguem i esperem, al costat del poble de Corea, un futur reconciliat en què curin les ferides del passat i de present amb justícia per a tots ".

Tveit, que serà consagrat bisbe president de l'Església de Noruega el 10 de maig, va manifestar el profundament honrat i agraït que se sentia pel reconeixement a la tasca del CME, que al llarg de molts anys ha promogut i donat suport a la contribució de les esglésies a la pau a la península de Corea i el poble coreà.

"Fer la pau és una obra santa", va dir Tveit. "Fer la pau és una feina difícil. És una crida a tots els éssers humans, i en particular a aquells que tenen la responsabilitat de dirigir les seves nacions".

Tveit també va preparar una oració especial per a aquest dia. "Que el Déu de vida i de pau beneeixi al poble de Corea, al sud i al nord, i els doni pau. Amén", va pregar.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.