Dijous, 4 de Juny de 2020
Sant Optat de Milevi, bisbe
  • Mossèn Robert Louan nomenat rector de la parròquia de Santa Maria de Butsènit
  • Iemen: Els donants internacionals prometen 1350 milions de dòlars per atendre la crisi humanitària
  • Un lloc web de les OMP per conèixer a Pauline Jaricot, inventora de "la primera xarxa social missionera"
  • Descendeix a Espanya el nombre de religiosos
  • Bisbe de Girona: Meditació des de l'experiència de la Covid-19
  • Papa Francesc: "Com Abraham, aprenguem a pregar amb fe"
  • Sant Vicenç de Sarrià celebra la festivitat del beat Pere Tarrés
  • L'Església Arxidiocesana de Barcelona celebra aquest 14 de juny la missa i processó de Corpus Christi a la catedral
  • El Papa: cap tolerància per al racisme, però no a la violència
  • El papa Francesc resarà pels sacerdots en una iniciativa d'oració al Sagrat Cor

El Parlament Europeu demana a les autoritats nacionals que conscienciïn més sobre la resposta europea al coronavirus

Els vicepresidents del Parlament Europeu responsables de comunicació demanen als Estats membres que facin més per informar sobre l'acció i la solidaritat de la UE en la lluita contra el coronavirus.

Parlament Europeu, 5 maig 20

La informació i la comunicació són crucials per abordar l'actual crisi econòmica i de salut provocada per la pandèmia de coronavirus", han declarat aquest dimarts 5 de maig els vicepresidents del Parlament Europeu Othmar Karas (PPE, Àustria) i Katarina Barley (S&D, Alemanya) després de dos mesos d'esforços des de les institucions de la UE contra la malaltia.

"En primera instància, és vital que totes les autoritats nacionals mantinguin missatges clars i coherents sobre les mesures necessàries per contenir la propagació del virus, especialment a l'hora d'aixecar les restriccions, i que això es faci de manera coordinada en tota la UE", ha indicat el vicepresident Othmar Karas.

"També és imperatiu, per mantenir la unitat i la solidaritat de la UE, que les autoritats nacionals facin un esforç per informar sobre l'acció col·lectiva a nivell comunitari per a ajudar els Estats membres a superar aquesta crisi, i combatre així la desinformació. Les rodes de premsa i presentacions de la presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen, especialment aquelles que tenen lloc en el Parlament Europeu, haurien de ser retransmeses àmpliament en els Estats membres. La informació serveix per conscienciar”, ha afegit Karas.

La vicepresidenta Katarian Barley ha afirmat: “Després de tot, les iniciatives preses per la UE són aprovades no sols pels eurodiputats, procedents de tots els Estats membres, sinó també pels ministres en representació dels governs nacionals. Tots participem en la presa de decisions i tots tenim interès en el resultat".

“Això és important per responsabilitat, transparència, democràcia i confiança en les nostres estructures de govern. Molts aspectes de la crisi actual requereixen un enfocament comú i sumar recursos; en acordar regles per mantenir les fronteres obertes per al flux de subministraments mèdics essencials i aliments, fer costat a les empreses, l'ocupació i els consumidors, habilitar fons per promoure la recerca de vacunes viables, aplicar regles comunes per a la indústria de les aerolínies, per als sectors d'agricultura i turisme, així com sobre assistència als nostres veïns immediats i socis de tercers països”, ha agregat Barley.

"La UE i el BCE han mobilitzat centenars de milers de milions d'euros en suport financer per apuntalar els comptes nacionals i l'economia, la qual cosa només és possible a causa de la solvència creditícia de la Unió Europea i a la influència a gran escala que té quan els Estats membres actuen junts", ha explicat Karas.

"No obstant això, gran part d'aquest esforç passa desapercebut o, la qual cosa és pitjor, les campanyes de desinformació estan guanyant terreny i alimentant el públic amb una dieta de notícies falses que està restant valor als veritables esforços per donar-se suport mútuament en aquests temps tan difícils i incerts", ha conclòs Barley.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.