Dissabte, 30 de Maig de 2020
Sant Ferran i santa Joana d'Arc, verge
  • XV Premi Memorial Joan Gomis: S'obre el període d'admissió d'obres i candidatures
  • Actualització de les mesures de prevenció davant l'entrada a la fase II del desconfinament al Bisbat de Girona
  • El P. Ramon Ribera-Mariné celebra el jubileu monàstic a Montserrat
  • Sant Pau VI a la Litúrgia de les Hores
  • Endesa reforça el servei elèctric de Montserrat amb un sistema de control remot
  • La basílica de la Nativitat de Betlem reobre les seves portes
  • La Pontifícia Universitat Antonianum té nou rector
  • La Catedral de Barcelona publica les homilies de Setmana Santa del cardenal Omella
  • Pérez Esquivel: Fem que sorgeixin rius subterranis de solidaritat
  • Els bisbes catalans parlen de la solemnitat de la Pentecosta i del Dia de l'Acció Catòlica i de l'Apostolat Seglar

José Gabriel Vera: “Depenent de la situació, ens plantejarem fer una celebració pels difunts”

L’Església es prepara per al retorn del culte públic. La Conferència Episcopal Espanyola (CEE) va publicar la setmana passada unes "mesures de prevenció per a la celebració del culte públic als temples catòlics durant la desescalada de les mesures restrictives en temps de pandèmia". És el document marc perquè s'adaptin, a l'àmbit de les comunitats cristianes i dels creients en general, les mesures de desconfinament anunciades dimarts pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Ràdio Estel, 4 maig 20

El pla, en 4 fases, estableix que el culte públic tornarà, a les esglésies catòliques i d’altres confessions presents a Espanya, el proper 11 de maig, inicialment amb un màxim d’un terç en l’ocupació de l’espai i, si tot va bé, fins a la meitat a partir del 25 de maig. D’acord amb aquesta previsió de l'executiu i les autoritats civils, l'Església segueix les indicacions. En declaracions a Ràdio Estel, el responsable de mitjans de comunicació de la Conferència Episcopal Espanyola, José Gabriel Vera, ha explicat que, “per als temples a partir del dia 11 de maig, s’han establert unes pautes” i que, “amb l’inici de la fase 1, hi haurà esglésies obertes amb un terç de l'aforament, sobretot per acompanyar el dol i pregar pels difunts.” 

Pel que fa al model de litúrgia i seguiment dels fidels, el responsable de comunicació de la Conferència Episcopal ha assenyalat que “s’han de seguir les normes sanitàries, mantenir distàncies”. Igualment ha recordat que “ens hem de cuidar entre tots i, segurament, s’hauria de celebrar alguna Eucaristia més per poder donar resposta a tothom”. El cert és que, segons les mesures que s’han establert pel que fa al desconfinament, no totes les comunitats seguiràn el mateix patró. És per això que José Gabriel Vera ha aclarit que, “si hi hagués una norma sanitària per aplicar a un territori exclusivament, l’Església s’hi hauria d’adaptar”, i que “les normes de la CEE tenen una pauta comuna però, en cada diòcesi, el bisbe o arquebisbe haurà d’aplicar un decret en concret per a cada situació segons el lloc”.

Tot i això, continua la dispensa dominical. “El nostre suggeriment per a la població de risc és no anar al temple, sinó escoltar o seguir les celebracions pels mitjans de comunicació”, ha assegurat Vera. Ja fa setmanes, de fet, que Ràdio Estel ofereix un servei especial per a seguir la litúrgia diària des de la Catedral de Barcelona a les 19.15 hores. En relació amb la notícia del permís per vetllar els difunts amb 10 persones en espais interiors, José Gabriel Vera ha afegit que “poder vetllar els nostres difunts es una bona notícia”. En la mateixa línia, ha afegit que “ens fa més humans, ja que últimament no hem pogut tenir-los a prop en les darreres hores i acomiadar-los. És una necessitat del cor”.

Recordem que en una pregunta formulada per Ràdio Estel a la Consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó va afirmar que des de la Generalitat de Catalunya, conjuntament amb el GTER s'està organitzant un acte interreligiós en homenatge a les víctimes del coronavirus. Referint-se a aquesta notícia, Vera ha comentat que “ens unirem a l'acte de la trobada Interreligiosa convocada pel papa Francesc però, a nivell de la nostra Conferència Episcopal, hem de veure com es fa aquesta desescalada i, depenent de la situació, ens plantejarem fer una celebració”.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.