Dissabte, 30 de Maig de 2020
Sant Ferran i santa Joana d'Arc, verge
  • XV Premi Memorial Joan Gomis: S'obre el període d'admissió d'obres i candidatures
  • Actualització de les mesures de prevenció davant l'entrada a la fase II del desconfinament al Bisbat de Girona
  • El P. Ramon Ribera-Mariné celebra el jubileu monàstic a Montserrat
  • Sant Pau VI a la Litúrgia de les Hores
  • Endesa reforça el servei elèctric de Montserrat amb un sistema de control remot
  • La basílica de la Nativitat de Betlem reobre les seves portes
  • La Pontifícia Universitat Antonianum té nou rector
  • La Catedral de Barcelona publica les homilies de Setmana Santa del cardenal Omella
  • Pérez Esquivel: Fem que sorgeixin rius subterranis de solidaritat
  • Els bisbes catalans parlen de la solemnitat de la Pentecosta i del Dia de l'Acció Catòlica i de l'Apostolat Seglar

Cristians i musulmans: Junts per protegir els llocs de culte

Com cada any el Pontifici Consell per al Diàleg Interreligiós ha enviat un missatge a la comunitat musulmana amb motiu del mes de Ramadà, que va iniciar-se el 23 d'abril passat amb la festa de l'Id al-Fitr. En aquesta ocasió, l'escrit posa l'accent en el respecte i la protecció dels llocs de culte per protegir el dret a professar les pròpies creences.

AICA, 4 maig 20

Titulat "Cristians i musulmans: Junts per protegir els llocs de culte", el missatge està signat pel prefecte, el cardenal Miguel Ángel Ayuso el 17 d'abril passat, tot i que es va difondre aquest divendres 1 de maig.

El cardenal Ayuso assenyala que "en el context dels recents atacs contra esglésies, mesquites i sinagogues, perpetrats per persones malvades que semblen percebre els llocs de culte com l'objectiu preferit de la seva cega i insensata violència, és digne de subratllar que s'ha afirmat en el document sobre la 'Fraternitat Humana per a la pau mundial i la convivència comuna' signat pel papa Francesc i el Gran Imam d'al-Azhar el 4 de febrer de 2019 a Abu Dhabi ".

El Document deia que "la protecció dels llocs de culte (temples, esglésies i mesquites) és un deure garantit per les religions, pels valors humans, per les lleis i per les convencions internacionals".

"Tot intent d'atacar els llocs de culte o d’amenaçar-los mitjançant atemptats, explosions o demolicions", continua el Document, "és una desviació dels ensenyaments de les religions, a més d'una clara violació del dret internacional".

Afirma el cardenal Ayuso que "apreciant els esforços realitzats per la comunitat internacional a diversos nivells per a la protecció dels llocs de culte a tot el món, tenim l'esperança que l'estima propera, el respecte recíproc i la cooperació puguin reforçar els nostres vincles d’amistat sincera, i permetre a les nostres comunitats salvaguardar els llocs de culte per assegurar a les generacions futures la llibertat fonamental de professar les seves pròpies creences".

En el seu missatge, el prefecte ha destacat que, tant per al cristianisme com per l'islam, a l'igual que en altres religions, "els llocs de culte es revesteixen d'una gran importància".

"Tant per als cristians com per als musulmans, les esglésies i mesquites són espais reservats a la pregària personal i comunitària, edificats i preparats per afavorir el silenci, la reflexió i la meditació".

Són espais, "on es pot arribar a la profunditat de l'ànima, facilitant així, amb el silenci, l'experiència de Déu".

Els llocs de culte també són "espais d'hospitalitat espiritual, en els quals els seguidors d'altres religions es reuneixen per a cerimònies especials com casaments, funerals, festes de la comunitat, etcètera".

"Participant en aquests esdeveniments en silenci i amb el respecte degut a les normes religioses dels fidels d'aquesta religió particular, assaboreixen l'hospitalitat reservada a ells. Aquesta pràctica és un testimoni especial dels que ens uneix als creients sense disminuir o negar allò que els distingeix ".

Així mateix, el cardenal ha subratllat que, per als musulmans, "el mes del Ramadà és central en la vostra religió i, per això, és molt estimat tant a nivell personal com familiar i social. És un temps de curació espiritual, de creixement i de compartir amb els pobres, i de reforç dels vincles amb parents i amics".

Per als cristians, "els seus amics cristians", com ha subratllat el cardenal Ayuso, "és un temps propici per consolidar les nostres relacions amb vostès mitjançant salutacions, trobades i, on sigui possible, compartint un 'iftar'".

Per tant, "el Ramadà i l'Id al-Fitr són ocasions especials per fer créixer la fraternitat entre cristians i musulmans", ha conclòs.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.