Dijous, 4 de Juny de 2020
Sant Optat de Milevi, bisbe
  • Mossèn Robert Louan nomenat rector de la parròquia de Santa Maria de Butsènit
  • Iemen: Els donants internacionals prometen 1350 milions de dòlars per atendre la crisi humanitària
  • Un lloc web de les OMP per conèixer a Pauline Jaricot, inventora de "la primera xarxa social missionera"
  • Descendeix a Espanya el nombre de religiosos
  • Bisbe de Girona: Meditació des de l'experiència de la Covid-19
  • Papa Francesc: "Com Abraham, aprenguem a pregar amb fe"
  • Sant Vicenç de Sarrià celebra la festivitat del beat Pere Tarrés
  • L'Església Arxidiocesana de Barcelona celebra aquest 14 de juny la missa i processó de Corpus Christi a la catedral
  • El Papa: cap tolerància per al racisme, però no a la violència
  • El papa Francesc resarà pels sacerdots en una iniciativa d'oració al Sagrat Cor

Donar suport al sector agrícola per mitigar l'impacte econòmic del coronavirus a les Filipines

Per abordar la crisi econòmica causada per la pandèmia de Covid-19, l'Església a les Filipines espera i demana al govern "mesures per proporcionar un suport més fort i més específic per l’agricultura", ho afirma una nota de Mons. Jose Colin M. Bagaforo, director nacional de Càritas a les Filipines (nota com a Secretariat Nacional per a l'Acció Social, Nassa). A la nota s'afirma: "Ha arribat el moment d'enfortir els nostres programes de seguretat alimentària proporcionant el suport necessari per als agricultors i pescadors que segueixen sent el sector més pobre del país".

Fides, 30 abril 20

En el text enviat a Fides el prelat declara: "La crisi provocada pel COVID-19 ens obliga a garantir que totes les famílies filipines estiguin assegurades amb una àmplia gamma d'aliments bàsics i això només es pot proporcionar si es dóna prioritat al sector agrícola", atès que, s'observa, les mesures i les iniciatives d'assistència no poden i no aconsegueixen arribar a tothom." Instem encaridament al nostre govern, especialment a el Departament d'Agricultura, al fet que comenci a mobilitzar els agricultors a nivell comunitari ", afegeix, citant alguns dels programes de Càritas Filipines llançats sobre agricultura sostenible.

Mons. Bagaforo recorda que "les nostres granges comunitàries estan ajudant a subministrar vegetals frescos a famílies afectades per la suspensió de la feina a Iligan, Bayombong i Camarines Sud; mentre que una cooperativa d'agricultors locals recolzada per la diòcesi de Libmanan a Camarines Nord i el programa 'Gratia Plena' de la diòcesi de Sant Josep a Nova Ecija estan subministrant milers de paquets d'arròs orgànic a la gent de les províncies de Luzón ". "Càritas Kindness Store de San Carlos, continua, ofereix l'oportunitat als agricultors locals de vendre els seus cultius a preus justos sense interferir amb els petits comerciants, al temps que dona suport al subministrament local de verdures i cultius. El mateix passa per als agricultors de Mindanao".

A més, s'observa que "els programes de cultiu i hivernacles a Iloilo, Bukidnon, Quezon, Leyte, les províncies de Samar, Capiz, Oriental Mindoro i Zambales garanteixen la seguretat alimentària a nivell familiar al temps que proporcionen un ingrés estable addicional a les famílies d'agricultors. I la distribució de plantes ofereix ajuda alimentària a l'arxidiòcesi de Cebu".

"L'impacte econòmic negatiu de la COVID-19 no es pot combatre només amb el programa d'assistència social, fins i tot si comptem amb el préstec de 280 mil milions de pesos del Banc Mundial i del Banc Asiàtic de Desenvolupament. La nostra indústria alimentària ha de ser recolzada sobretot pel nostre sector agrícola. Superarem aquesta crisi si podem assegurar que cap família filipina pateixi fam", ha dit el Mons. Bagaforo. L'ajuda i els programes llançats per Càritas per respondre a l'emergència de COVID-19 aconsegueixen més de 1.400 milions de pesos i beneficien a més de 4 milions de famílies a tot el país.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.