Dijous, 4 de Juny de 2020
Sant Optat de Milevi, bisbe
  • Mossèn Robert Louan nomenat rector de la parròquia de Santa Maria de Butsènit
  • Iemen: Els donants internacionals prometen 1350 milions de dòlars per atendre la crisi humanitària
  • Un lloc web de les OMP per conèixer a Pauline Jaricot, inventora de "la primera xarxa social missionera"
  • Descendeix a Espanya el nombre de religiosos
  • Bisbe de Girona: Meditació des de l'experiència de la Covid-19
  • Papa Francesc: "Com Abraham, aprenguem a pregar amb fe"
  • Sant Vicenç de Sarrià celebra la festivitat del beat Pere Tarrés
  • L'Església Arxidiocesana de Barcelona celebra aquest 14 de juny la missa i processó de Corpus Christi a la catedral
  • El Papa: cap tolerància per al racisme, però no a la violència
  • El papa Francesc resarà pels sacerdots en una iniciativa d'oració al Sagrat Cor

La despesa militar mundial va créixer el 2019 i se situa en 1’91 bilions de dòlars

El 2019, la despesa militar mundial va registrar el major increment anual de l’última dècada, segons l'Institut Internacional d'Estudis per a la Pau d'Estocolm.

Vatican News, 27 abril 20

1,917 bilions de dòlars: és la despesa militar mundial registrada el 2019, dada oferta per l'Institut Internacional d'Estudis per a la Pau d'Estocolm, que en un comunicat adverteix l'increment del 3,6% des del 2018, i del major creixement anual en despesa des de 2010.

Els cinc països amb més despesa van ser els Estats Units, la Xina, l’Índia, Rússia i Aràbia Saudita, que junts representen el 62% del total- es llegeix a l'informe. Aquesta és la primera vegada que dos països asiàtics figuren entre els primers tres amb més despesa.

L'increment més alt de l'última dècada

El Dr. Nan Tian, investigador de l'Institut, va assenyalar que la despesa militar global de 2019 va ser un 7,2% més elevat que el de 2010, evidenciant que la tendència de creixement s'ha accelerat en els últims anys. Es tracta del nivell més alt de despesa militar des de la crisi financera mundial de 2008 i probablement constitueixi un punt màxim.

Estats Units impulsa el creixement global de la despesa militar

La despesa militar dels Estats Units va créixer un 5,3% fins a un total de 732 milions de dòlars el 2019 i va representar un 38% de la despesa militar global. El sol increment dels Estats Units equival a tota la despesa militar d'Alemanya del mateix any. "El creixement de la despesa militar dels EE.UU. - adverteix l'investigador Pieter D. Wezeman - es basa principalment en el que sembla un retorn de la rivalitat entre les grans potències".

Xina i Índia, els dos països asiàtics amb més despesa militar

Segons Wezeman, una de les causes de l'increment de la despesa militar d'aquests dos països asiàtics correspon a les tensions i la rivalitat amb la Xina i el Pakistan.

Alemanya, per la seva banda, lidera l'increment de la despesa militar a Europa el 2019: segons Diego Lopes da Silva, investigador del SIPRI, "l'increment de la despesa militar d'Alemanya es pot explicar parcialment per la percepció d'amenaça creixent per part de Rússia, compartida per molts estats membres de l'Organització del Tractat de l'Atlàntic Nord (OTAN)".

Rússia en quart lloc

Al 2019, Rússia va ser el quart país amb més despesa militar del món; el va incrementar en un 4,5%, fins a 65.100 milions de dòlars. "Amb el 3,9% del seu PIB, el pes de la despesa militar russa va esdevenir un dels més elevats d'Europa" afirma Alexandra Kuimova, investigadora del SIPRI.

Àfrica i Sud-amèrica

El comunicat explica que als països africans en conflicte la despesa militar va ser inestable. Els conflictes armats són una de les principals causes de la inestabilitat de la despesa militar a l'Àfrica subsahariana. Als països de l'Àfrica central implicats en conflictes armats, en general la despesa militar va créixer.

De l'altre costat de l'oceà, la despesa militar a Sud-amèrica va canviar poc, amb el Brasil que va comptabilitzar el 51% del total de la despesa militar de la subregió.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.