Dissabte, 30 de Maig de 2020
Sant Ferran i santa Joana d'Arc, verge
  • XV Premi Memorial Joan Gomis: S'obre el període d'admissió d'obres i candidatures
  • Actualització de les mesures de prevenció davant l'entrada a la fase II del desconfinament al Bisbat de Girona
  • El P. Ramon Ribera-Mariné celebra el jubileu monàstic a Montserrat
  • Sant Pau VI a la Litúrgia de les Hores
  • Endesa reforça el servei elèctric de Montserrat amb un sistema de control remot
  • La basílica de la Nativitat de Betlem reobre les seves portes
  • La Pontifícia Universitat Antonianum té nou rector
  • La Catedral de Barcelona publica les homilies de Setmana Santa del cardenal Omella
  • Pérez Esquivel: Fem que sorgeixin rius subterranis de solidaritat
  • Els bisbes catalans parlen de la solemnitat de la Pentecosta i del Dia de l'Acció Catòlica i de l'Apostolat Seglar

Exercir el ministeri en línia: un seminari web i una nova publicació oferiran valuosos consells pràctics

Un seminari web que tindrà lloc properament i una nova publicació serviran d'eines per al ministeri, oferint exemples de bones pràctiques d'esglésies de tot el món que estan prestant els seus serveis ministerials en línia a causa de la COVID-19.

CME, 24 abril 20

Seminari web: noves maneres de ser església

Per tal de respondre a les necessitats expressades per la Comunitat d'Esglésies d'explorar el que significa ser església en aquests temps excepcionals, el Consell Mundial d'Esglésies (CME) coordinarà un seminari web el 29 d'abril a les 15.00. El seminari web aportarà idees inspiradores i coneixements a les esglésies que volen desenvolupar el seu ministeri en línia, mostrant com les esglésies segueixen pregant i celebrant el culte juntes.

El seminari web d'una hora de durada, que comptarà amb la presència en directe de diversos ponents, també deixarà temps per plantejar preguntes i debatre. Un vídeo disponible en línia permetrà veure el seminari en diferit.

Entre els oradors hi haurà pastors i experts en comunicació de diverses parts de món que analitzaran els nous reptes i oportunitats per a les esglésies, compartint les bones pràctiques del ministeri en línia.

El seminari web està organitzat pel Consell Mundial d'Esglésies en col·laboració amb la Federació Luterana Mundial, la Comunió Mundial d'Esglésies Reformades, el Fòrum Cristià Mundial, l'Associació Mundial per a la Comunicació Cristiana i la Conferència Cristiana Europea d'Internet.

Es tractaran temes com l'experiència de les esglésies a Internet durant el confinament, aconseguir compromís i participació en línia, planificar una presència interactiva de les esglésies a la xarxa i la perspectiva ortodoxa sobre el ministeri eclesial en línia.

Ivars Kupcis, periodista del CME que ha estat preparant el seminari web, va dir que ha estat estimulant escoltar les idees dels ponents i les pràctiques que han portat a un ministeri en línia exitós i inspirador, que ha arribat fins i tot a més gent del que és habitual.

"Hem d'adaptar-nos ràpidament a les circumstàncies de la pandèmia de COVID-19, les esglésies han demostrat que per al seu ministeri una connexió veritable entre les persones és més important que l'edifici físic de l'església", va afirmar Kupcis, afegint que espera que el seminari web encoratgi a més esglésies a oferir serveis rellevants en línia i a establir pràctiques ministerials creatives que podrien mantenir-se també després de la pandèmia.

L'església a distància

Una dels ponents en el seminari web, la Prof. Heidi Campbell, acaba de publicar un llibre electrònic que proporciona valuosos recursos addicionals. La publicació, "The Distanced Church: Reflections on Doing Church Online" (L'església a distància: reflexions sobre exercir el ministeri de l'església en línia), presenta les aportacions de trenta professionals i investigadors que comparteixen les seves experiències actuals i les seves observacions.

Campbell és professora de Comunicació a la Universitat Texas A & M i directora de la Xarxa de Nous Mitjans de Comunicació, Religió i Estudis Culturals Digitals.

Els col·laboradors del llibre provenen de deu països d'Amèrica de Nord, Europa i les Antípodes i representen a dotze denominacions cristianes, entre les quals figuren esglésies tradicionals, catòliques i no denominacionals.

Campbell va dir que la seva intenció havia estat recopilar històries i coneixements especialitzats importants sobre la resposta de les esglésies a la pandèmia, i publicar-los en el moment oportú. "L'objectiu és divulgar aquest material entre els que trauran un major profit d'un projecte d'aquest tipus: les comunitats religioses que lluiten per passar sobtadament d'un ministeri 'offline' a un ministeri en línia en contextos digitalment mediatitzats", va observar.

Més informació: https://www.oikoumene.org/es


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.