Dijous, 4 de Juny de 2020
Sant Optat de Milevi, bisbe
  • Mossèn Robert Louan nomenat rector de la parròquia de Santa Maria de Butsènit
  • Iemen: Els donants internacionals prometen 1350 milions de dòlars per atendre la crisi humanitària
  • Un lloc web de les OMP per conèixer a Pauline Jaricot, inventora de "la primera xarxa social missionera"
  • Descendeix a Espanya el nombre de religiosos
  • Bisbe de Girona: Meditació des de l'experiència de la Covid-19
  • Papa Francesc: "Com Abraham, aprenguem a pregar amb fe"
  • Sant Vicenç de Sarrià celebra la festivitat del beat Pere Tarrés
  • L'Església Arxidiocesana de Barcelona celebra aquest 14 de juny la missa i processó de Corpus Christi a la catedral
  • El Papa: cap tolerància per al racisme, però no a la violència
  • El papa Francesc resarà pels sacerdots en una iniciativa d'oració al Sagrat Cor

Crida de la Xarxa Eclesial Panamazònica a favor de les realitats indígenes i rurals de l'Amazones

Davant l'avanç de la pandèmia a les regions amazòniques, els vuit representants eclesiàstics de la selva peruana emeten un comunicat dirigit a les autoritats i a tota la ciutadania del Perú.

Vatican News, 24 abril 20

És urgent fer una estratègia sanitària d'emergència adequada a la realitat indígena i rural de l'Amazònia i una altra que asseguri aliments i productes d'higiene i neteja: ho afirmen els vuit representants eclesials de la regió amazònica de Perú, que comprèn vuit vicariats, en un comunicat conjunt difós en el lloc de la Repam (Xarxa Eclesial Panamazónica).

En un total de vuit punts, el comunicat afronta temes crítics relacionats amb la pandèmia de coronavirus que està colpejant a la població mundial, com "les desigualtats socials deixen desprotegits els més febles, fent-los més vulnerables davant la COVID-19". A més, tot i que es reconeix l'esforç del Govern per tractar de disminuir les mancances econòmiques de la població, es constata des de la zona que moltes famílies amb grans necessitats no han estat beneficiades per no trobar-se en el padró. El comunicat subratlla, així mateix, que "molts pobles amazònics, entre ells molts indígenes, que han migrat a les ciutats per motius laborals" i que "es troben en una desprotecció gairebé total". D'aquí la crida dels bisbes als governs regionals de l'Amazònia a que posin especial èmfasi en donar-los suport per al retorn a les seves comunitats, assegurant que compleixin rigorosament els protocols de seguretat establerts.

De la mateixa manera, els vuit representants de l'Església de la selva peruana demanen als creients que es visqui "aquest temps pasqual sentint-nos especialment solidaris, complint les disposicions decretades per les nostres autoritats i sent propers als més necessitats, socorrent des del que ens permet l'aïllament social establert ". D'altra, indiquen que "l'Església segueix viva i la seva caritat no descansa" per a, finalment, invocar que "Maria, Mare de la Vida ens encomani l'esperança que junts podrem sortir d'aquesta prova".

La nota conjunta dels bisbes de l'Amazònia del Perú, està signada per Mons. Gerardo Zerdin, OFM Bisbe Vicari Apostòlic de San Ramón; Mons. Juan Baptista Oliver, OFM, Bisbe Vicari Apostòlic de Requena; Mons. José Javier Travieso, CMF, Bisbe Vicari Apostòlic de San José de l'Amazones; Mons. Alfredo G. Vizcarra, SJ, Bisbe Vicari Apostòlic de Jaén; Mons. David Martínez de Aguirre, OP, Bisbe Vicari Apostòlic de Puerto Maldonado; Mons. Jesús María Aristín, CP, Administrador Apostòlic de Yurimaguas; Mons. Martín Quijano, SDB, Bisbe Vicari Apostòlic de Pucallpa .; i Mons. Miguel Fuertes, OSA, administrador apostòlic d'Iquitos.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.